nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ …

Γράφει ο ΣΠΙΝΟΣ ΚΩN/ΝΟΣ

Ο Φιλόσοφος, Μαθηματικός και Αστρονόμος Ξενοκράτης που καταγόταν από την μεγαρική αποικία Χαλκηδόνα, έλυσε το πρόβλημα της συνδυαστικής αναλύσεως: ο αριθμός των συλλαβών που μπορεί να γραφεί με όλα τα γράμματα του αλφαβήτου είναι: 1.002.000.000.000!!!   

Ο φιλόσοφος φυσικός και αστρονόμος Αναξαγόρας ο Κλαζομενεύς υποστήριζε ότι ο κόσμος γεννήθηκε από ένα στρόβιλο που δημιούργησε ο νους (Θεός). Μέχρι κάποιου σημείου έθεσε τις βάσεις για τις θεωρίες του  Kant και του Laplace.

Στα 508 π.Χ. ο Κλεισθένης ο Αθηναίος πραγματοποιεί την πρώτη στον κόσμο διοικητική – πολιτική επανάσταση, οικοδομώντας την πρώτη δημοκρατία στην Ιστορία της Ανθρωπότητος, η οποία άφησε τα ανεξίτηλα ιστορικά μας βήματα και διέγραψε την αστραποβόλο πορεία της που κράτησε περισσότερο από εκατόν πενήντα χρόνια.  

Ο Ιάμβλιχος πρώτος εισήγαγε στην φιλοσοφική σκέψη την τριαδική διαλεκτική μέθοδο εξελίξεως, την οποία αντέγραψε πιστότατα ο Γερμανός ιδεαλιστής φιλόσοφος Έγελος και μετά από αυτόν ο Μάρξ.

Ο εξερευνητής και γεωγράφος Κωλαίος ο Σάμιος, είναι ο πρώτος Έλληνας που ταξίδεψε στον Ατλαντικό Ωκεανό το 628 π.Χ.  Με τον Κωλαίο ο Ατλαντικός Ωκεανός μπήκε στην ελληνική ιστορία και ο ελληνικός αποικισμός και πολιτισμός απέκτησαν προσβάσεις στην Δυτική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: