nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δίχως δικαίωμα ψήφου θα παραμείνουν οι μετανάστες στη Γαλλία ενόψει των περιφερειακών εκλογών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας, Λικ Σατέλ, ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου των ξένων» για τις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το δικαίωμα ψήφου συνδέεται με την υπηκοότητα».
Το ζήτημα επανήλθε στη δημοσιότητα ύστερα από πρόταση νόμου που κατέθεσε η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, υπέρ του δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επικεφαλής των Σοσιαλιστών δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίσει ότι υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες είχε ταχθεί και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με παλαιότερες δηλώσεις του.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης αντέτεινε ωστόσο ότι το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται ακόμη να εντάξει μια τέτοια μεταρρύθμιση στο πρόγραμμα της θητείας του, κρίνοντας ότι δεν έχει έρθει η ώρα για κάτι τέτοιο. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι ζουν περισσότεροι από 5,5 εκατ. μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από την Αφρική και την Κίνα.

«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδω τα λαμογια το επιδιωκουν για ψηφοθηρικους λογους και οχι μονο,γιατι ο Ελληνικος λαος τους εχει γραψει στα παπαρια του.Αν συμβει θα ειναι οι μεγαλυτεροι προδοτες μετα τον Εφιαλτη.Καμμια ιθαγενεια σε κανεναν.