nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3/2/2010

1. ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ το WI-FI HOT-SPOT ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.
(ΣΗΜΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)


    Από την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα Ασύρματων Σημείων Πρόσβασης (Wireless Hotspots) του Δήμου στο διαδίκτυο που δίνει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε συμπολίτες και σε επισκέπτες της πόλης στο κέντρο των Μεγάρων. Η πρόσβαση είναι εφικτή στη ζώνη που εκτείνεται μεταξύ των πλατειών Β. Κωνσταντίνου (κεντρική), Εθνικής Αντιστάσεως και Β. Φρειδερίκης (¨Λυτάρα¨), ιδιαίτερα στους υπαίθριους χώρους για τους οποίους σχεδιάστηκε.
    Ο Δήμος Μεγαρέων συμμετέχει στο πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007-2013, Μέτρο 4.2. "Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας. Επιλέχτηκαν σημεία ανάπτυξης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο στο κέντρο της πόλης με σημαντικό αριθμό συγκέντρωσης χρηστών/επισκεπτών ιδιωτών και επαγγελματιών.

    2. Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ‘ΖΟΡΜΠΑ’ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.

    Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου ενθουσιασμένοι από την παράσταση του Ζορμπά που παρακολούθησαν στα Μέγαρα ,κάλεσαν το θίασο να παρουσιάσει  το έργο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο. Στις 24 Ιανουαρίου η αίθουσα του κινηματοθέατρου ήταν κατάμεστη από κόσμο παρά το τσουχτερό κρύο. Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν την θεατρική ομάδα και τον σκηνοθέτη Γιώργο Μαρδά.
    Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθη ο βουλευτής  Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κος Μανωλάκης, ο οποίος στο τέλος μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια ενθουσιασμένος από αυτό που παρακολούθησε, συγκρίνοντας την παράσταση των Μεγαριτών ηθοποιών με μεγάλες θεατρικές παραστάσεις των αθηναϊκών αιθουσών. Ο Έλληνας Ζορμπάς με σκηνοθέτη τον Γιώργο Μαρδά άγγιξε τις καρδιές και αυτών των Ελλήνων συμπολιτών μας, γιατί ο στόχος του Καζαντζάκη όταν έγραφε ήταν να μείνει η σκέψη του στις καρδιές μας μέσα στους αιώνες .Έτσι, το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων βάζει και αυτό ένα λιθαράκι στην παγκόσμια κίνηση για τη διάσωση των έργων του συγγραφέα.

3. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΤΗΣ ΥΠΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.


    Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2/2/2010 αποφασίστηκε η κοπή συστοιχίας δέντρων λόγω φθοράς και επικινδυνότητας για τους περαστικούς και χρήστες της πλατείας. Η εισήγηση της Τ.Υ. του Δήμου ψηφίστηκε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πλην του κ. Σταμούλη. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το έργο ανάπλασης της πλατείας ανέφερε ότι τα δέντρα που θα φυτευτούν στην πλατεία είναι πολλαπλάσια και καταλληλότερα εκείνων που θα κοπούν λόγω φθοράς, βάσει της σχετικής δωρεάν μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επομένως το ισοζύγιο είναι υπέρ του πρασίνου, επισήμανε ο κ. Μπερδελής, σε μια προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να αναβαθμίσει την κεντρική πλατεία της πόλης αισθητικά και λειτουργικά. Ο Αντιδήμαρχος επίσης ανέφερε ότι επί θητείας της παρούσας διοίκησης, τώρα και στο παρελθόν, βλέπουμε να φυτεύονται τόσα δέντρα στην πόλη.
  
4. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.

    Με την ασφαλτόστρωση της οδού Τεπελενίου, μιας ακόμα κεντρικής οδού της πόλης, συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Η χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες και είναι ορατή η βελτίωση του οδικού δικτύου, το οποίο παρουσίαζε μεγάλες φθορές από την χρόνια χρήση και από τα σκάμματα του αγωγού της αποχέτευσης.
  
5. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙ.


    Με την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων ετών σχεδιάστηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου για φέτος. Το γλέντι ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 4/2/2010 στις 7 μμ. στο Μελί, όπου παραδοσιακά τραγούδια από ορχήστρα καλλιτεχνών, χοροί, μασκαρέματα, τοπικά εδέσματα και κρασί δίνουν το έναυσμα για ξέφρενο ρυθμό. Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Εξ. & Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος¨, ενώ ακολουθούν και άλλα τέτοια παραδοσιακά γλέντια σε άλλες γειτονιές της πόλης από τους Λαογραφικούς Συλλόγους. Οι συμπολίτες μπορούν να ενημερώνονται από το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Δήμου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή της Τυρινής 14/2/2010 το πρωί με το Αερόστατο στα ¨πευκάκια¨ και την παρέλαση των καρναβαλιστών το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην οδό 28ης Οκτωβρίου.  
  
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: