nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η επιστολή αποχώρησης κ. Καραλή και κ. Παπαγιάννη


Σε όλους όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική ήταν εμφανές ότι θα ξεσπούσε η θύελλα, το μόνο που δεν φανταζόμασταν ήταν η έκταση και το βάθος της διαφθοράς, ανικανότητας, της κακοδιαχείρισης.
Η ενασχόλησή μας με τα κοινά έκρυβε την ελπίδα ότι, όσο περισσότεροι καταξιωμένοι στο χώρο και στην κοινωνία πολίτες επιλέξουν την ενεργό δράση, τόσο θα μειώνονται ανάλογα φαινόμενα, και θα αυξάνονται πιθανότητες για παραγωγή πολιτικής με ουσιαστικές εφαρμογές.
Από το 2006 μετά την αποτυχία επανεκλογής της «ΚΙΝΗΣΗΣ», περάσαμε δύο και πλέον έτη εσωστρέφειας και αυτοκριτικής. Έχοντας αποχωρήσει ο επικεφαλής μας, Προ Δήμαρχος κ. Χρυσόστομος Σύρκος, συμμετείχαμε στην πολιτική ομάδα και στη συντονιστική επιτροπή για την. εκλογή επικεφαλής, προκειμένου ανασυγκροτημένος ο συνδυασμός να συμμετέχει σε διαδικασία συνένωσης της αντιπολίτευσης, με στόχο τη νίκη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Μετά την εκλογή του ο νέος επικεφαλής, κ. Γιώργος Bαρελάς συμπεριέλαβε στους στενούς του συνεργάτες και ως ομάδα πια εκπονήσαμε μια σειρά από σχέδια, καθώς και το οργανόγραμμα. Συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο καταφέραμε να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό και παρόλο το σύντομο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την συνένωσή μας με τη ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ, είχε αρχίσει να γίνεται αισθητός στη κοινωνία μας.
Από την πρώτη στιγμή της συνένωσης, θέσαμε έναν κοινό κορμό αρχών και προτεραιοτήτων που θα ήταν αποδεκτός από όλους ταυτόχρονα με την ξεκάθαρη θέση μας ότι, ο επικεφαλής θα είναι 'πρώτος μεταξύ ίσων'. Προς αποφυγή σφαλμάτων του παρελθόντος το πολιτικό συμβούλιο θα αναλάμβανε τη σχεδίαση του προγράμματος, τον τρόπο δράσης και τη γνωστοποίησή του στην κοινωνία. Παράλληλα θα προετοιμαζόταν το έδαφος για την προεκλογική περίοδο με στόχο την αντιμετώπιση του 'πολιτικού αντιπάλου' δηλαδή της σημερινή δημοτικής αρχής.
Με δεδομένο το αυτοδιοικητικό σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» η πολυδιάσπαση των δυνάμεων είναι σαφές ότι θα οδηγήσει σε νίκη από την πρώτη Κυριακή, αφού το ποσοστό που απαιτείται για την εκλογή Δημάρχου είναι μόλις 42,5%.
Θεωρήσαμε ότι η συνεργασία της αντιπολίτευσης είναι επιβεβλημένη και η αυτόνομη κάθοδος του συνδυασμού δεν θα διεκδικούσε με αξιώσεις τη νίκη. Εκτός αυτού, τους επτά και πλέον μήνες που συμμετέχουμε στα όργανα της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» δεν εισπράξαμε την αίσθηση ότι βαδίζουμε σύμφωνα με τα όσα οραματιζόμασταν, ούτε ακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύαμε ως ομάδα στην «ΚlNHΣH». Αυτό φαίνεται τόσο από την απομάκρυνση στελεχών μας (της ΚΙΝΗΣΗΣ), όσο και από τη μη διάθεση για συμμετοχή των υπολοίπων.  
Η τελική ευθύνη για τις επιλογές και την πορεία προφανώς βαρύνει τον επικεφαλής ο οποίος και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Ο τρόπος λειτουργίας του συνδυασμού «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» δεν μας αντιπροσωπεύει και για το λόγο αυτό αποχωρούμε από όλα τα όργανά του στα οποία μέχρι σήμερα συμμετείχαμε.
Αυτό είναι πολιτική απόφαση και δεν αφορά στις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί ο καθένας εξ ημών τόσο με τον επικεφαλής όσο και με στελέχη του συνδυασμού και οι οποίες είναι άριστες.
Εάν τελικά μπορούμε να συνεισφέρουμε, εάν οι γνώσεις και το κύρος μας μπορούν να βοηθήσουν για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, μένει προς απόδειξη.
Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχουν αγκυλώσεις και παλαιοκομματικά κριτήρια όλα είναι σεβαστά, και είμαστε ανοικτοί στις προκλήσεις των καιρών.
Η επιλογή της δημόσιας ανακοίνωσης της αποχώρησής μας γίνεται διότι με τον ίδιο τρόπο είχε γίνει και η συμμετοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: