nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ


του Πέτρου Λουκά

Ένα μήνα σχεδόν πριν τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές και ο προεκλογικός πυρετός αρχίζει να ανεβαίνει. Εν μέσω γενικής πολιτικής απαξίωσης οι υποψήφιοι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να προβληθούν ,να επιδείξουν την διαφορετικότητα τους , να κερδίσουν ψήφους έναντι των συνυποψήφιων τους (ανεξαρτήτως συνδυασμού) με σκοπό να απολαύσουν μια θέση στον αυτοδιοικητικό θώκο. Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός είναι πάμπολλες.

Η διάθεση προσφοράς προς το κοινό καλό είναι όμως πρακτικά μη μετρήσιμη. Η ιστορία έχει να μας επιδείξει χιλιάδες υποψηφίους που άλλο πρόσωπο μόστραραν πριν την εκλογή τους και άλλο πρόσωπο επέδειξαν μετέπειτα. Για τον λόγο αυτό , ο αδέκαστος κριτής, ο λαός, πρέπει να επιλέγει πρόσωπα (που να γνωρίζει το ποιόν τους )και με αποδεδειγμένη κοινωνική παρουσία . Η μάχη πολλές φορές κρίνεται καί από την σοβαρή παρουσία και τις αρχές του κάθε υποψηφίου στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Με ώθηση τις παραινέσεις φίλων για ένα τίμιο και σώφρονα προεκλογικό αγώνα προσπάθησα να προσαρμόσω τις αρχές του Γκάντι σε προεκλογικές αρχές και παραδοχές προς υποψηφίους στην σύγχρονη εποχή.

Απευθύνονται λοιπόν προς όλους τους υποψηφίους αλλά και προς όλους τους ψηφοφόρους, όσους πρόκειται με την ψήφο τους να δώσουν την δυνατότητα σε αυτούς που θα εκλεγούν , για μια χρηστή τοπική αυτοδιοίκηση τα επόμενα τρία χρόνια ,να εκφράσουν με την ψήφο τους κάποιες από τις παρακάτω αρχές και παραδοχές.

Υποψήφιε ή ψηφοφόρε.

Δεν πρέπει να χάνεις την πίστη σου για ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο αύριο. Το μέλλον παρομοιάζεται σαν ένας ωκεανός. Αν υπάρχουν μερικές βρώμικες σταγόνες, δεν σημαίνει ότι είναι όλος βρώμικος.

Η διαφορά ανάμεσα στο τι κάνουμε και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, θα έλυνε τα περισσότερα προβλήματα του κόσμου.

Άλλαξε τον εαυτό σου. "πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο." Ως ανθρώπινα όντα, η μεγαλοσύνη μας κείτεται όχι τόσο πολύ στην ικανότητά μας να αναμορφώσουμε τον κόσμο , όσο στο να αναμορφώνουμε τους εαυτούς μας.

Εσύ πρέπει να έχεις τον έλεγχο. Το τι νιώθεις και πως αντιδράς σε κάτι, εξαρτάται πάντα από σένα. Μπορείς να επιλέξεις τις σκέψεις, τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά σου σχεδόν στα πάντα. Κανείς εκτός από σένα δεν μπορεί να ελέγξει πως εσύ νιώθεις και πώς θα εκφραστείς. Να το θυμάσαι πάντα.

Πρέπει να συγχωρείς. "ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρήσει . Η συγχώρεση είναι ιδιότητα των δυνατών." Ο οφθαλμός αντί οφθαλμού, καταλήγει να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό. Το να πολεμάς το κακό με κακό δεν βοηθά κανέναν. Αν δεν συγχωρείς, τότε αφήνεις το παρελθόν και κάποιον άλλον να ελέγχει πως νιώθεις. Συγχωρώντας, απελευθερώνεσαι από αυτά τα δεσμά και τότε μπορείς να συγκεντρωθείς ολοκληρωτικά στον επόμενο στόχο σου.  
 
Χωρίς δράση δεν επιτυγχάνεις τίποτα. "Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας."
Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν.
Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση και την γνώμη σου σε αποτελέσματα.
 
Πρόσεχε την κάθε σου στιγμή. "δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Σε απασχολεί περισσότερο και νοιάζεσαι για το παρόν. Ο θεός δεν σου έχει δώσει έλεγχο των στιγμών που θα έρθουν". Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις την εσωτερική αντίσταση που συχνά σε σταματάει από τη δράση, είναι να μένεις στο παρόν όσο το δυνατόν περισσότερο και προσγειωμένος να πράττεις και να προσβλέπεις στο καλύτερο μέλλον.
 
Ο καθένας μας είναι άνθρωπος. "υποστήριζε ότι είσαι ένα απλό άτομο υποκείμενος στα λάθη όπως κάθε θνητός συνάνθρωπός σου. Έχε όμως αρκετή ταπεινότητα να ομολογήσεις τα λάθη σου. Δεν είναι σοφό να είσαι σίγουρος για τη σοφία κάποιου. Είναι υγιές να θυμάσαι ότι ο δυνατός μπορεί να εξασθενίσει και ο σοφός να σφάλλει.

Πρέπει να έχεις επιμονή. Θυμήσου. "πρώτα σε αγνοούν, μετά γελάνε μαζί σου, ύστερα σε πολεμούν, έπειτα νικάς."
Να είσαι επίμονος. Με το χρόνο η αντίσταση γύρω σου θα φθίνει και θα μικρύνει. Βρες τι αληθινά σου αρέσει να κάνεις. Τότε θα βρεις το εσωτερικό κίνητρο για να συνεχίσεις και να βγεις κερδισμένος.

 

Δες το καλό στους ανθρώπους και βοήθησέ τους. "κοίταζε μόνο τις καλές ποιότητες των ανθρώπων. Μιας και δεν είσαι αλάνθαστος ο ίδιος, δεν τολμάς να εξετάζεις τα σφάλματα των άλλων." Υποθέτεις ότι η αρχηγική ικανότητα είχε να κάνει κάποτε με τη μυϊκή δύναμη, όμως σήμερα έχει να κάνει με την ικανότητα να τα πηγαίνεις καλά με τους άλλους.
Υπάρχουν πάντα καλά στοιχεία στους ανθρώπους και υπάρχουν πράγματα που δεν είναι τόσο καλά. Όμως μπορείς να επιλέξεις σε τι να επικεντρωθείς . Αν θέλεις βελτίωση, τότε η επικέντρωση στα καλά των ανθρώπων είναι μία χρήσιμη επιλογή. Κάνει τη ζωή πιο εύκολη και οι σχέσεις γίνονται πιο ευχάριστες και θετικές. Έτσι, γίνεται ευκολότερο να παρακινείς τον εαυτό σου να βοηθάς τους συνανθρώπους σου και να τους δίνεις αξία, που κάνει όχι μόνο καλύτερη τη ζωή τους, αλλά σιγά-σιγά παίρνεις πίσω αυτό που δίνεις. Και τα άτομα που βοηθάς νιώθουν την τάση να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Έτσι δημιουργείται μία ανοδική σπείρα θετικής αλλαγής μου μεγαλώνει και ισχυροποιείται προσφέροντας θετικά στην κοινωνία που ζεις.

 

Να είσαι αυθεντικός να είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Θετικό είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, λες και κάνεις, είναι σε αρμονία."
Στους ανθρώπους φαίνεται να αρέσει όταν οι σκέψεις, οι λέξεις και οι πράξεις σου είναι ευθυγραμμισμένες.

 
Συνέχιζε να εξελίσσεσαι. "η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής και ο
άνθρωπος που πάντα προσπαθεί να διατηρεί τις απόψεις του ώστε να φαίνεται συνεπής, οδηγείται σε λάθος θέση."
Μπορείς σχεδόν πάντα να βελτιώνεις τις ικανότητές σου, τις συμπεριφορές σου ή να επαναξιολογείς τις αποτιμήσεις σου αρκεί να βλέπεις τα πράγματα από την θετική τους πλευρά και με κατανόηση. Δεν είναι κακό προσβλέποντας στο καλύτερο αύριο να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις και να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες που επιτάσσει η καθημερινότητα αρκεί να τα βλέπεις αξιοκρατικά, με ανιδιοτέλεια και διάθεση πραγματικής προσφοράς προς την κοινωνία.
Δείξε το πραγματικό σου πρόσωπο ( εκτός αν είσαι πολιτικάντης) και θα έχεις θετικά αποτελέσματα.
Σε έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα, χωρίς φαυλότητα ίντριγκες και ψεύτικες υποσχέσεις ένα είναι σίγουρο. ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: