nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

5/10/2010  1. 10Ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ¨ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ¨ .
    ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.


Πάνω από
540 συμμετοχές δρομέων κάθε ηλικίας κατέγραψε ο εφετινός 10ος ΗΜΙΜΑΡΩΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ¨ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ¨, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Αυτό αποτελεί και το ουσιαστικό όφελος από το κορυφαίο γεγονός του μαζικού λαϊκού αθλητισμού της Δυτικής Αττικής, που εφέτος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία για 10η συνεχή χρονιά, με 460 δρομείς να τερματίζουν, εκ των οποίων οι 20 ήταν Μεγαρείς.

Ο αγώνας ήταν άψογα οργανωμένος, μετά από 10 χρόνια εμπειρίας των φορέων συν-διοργανωτών, των Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων Μεγαρέων, Ελευσίνας και Νέας Περάμου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Κατά μήκος της κλασικής διαδρομής 21.100 μέτρων, από τον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας μέχρι το Δημοτικό Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών, υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Πραγματοποιήθηκαν επίσης και δύο αγώνες για μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων εντός σταδίου 1.000 και 2.000 μ. αντίστοιχα.

Πρώτος αθλητής τερμάτισε ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΔΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με χρόνο 1:13:38,
πρώτη γυναίκα η

ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ανεξάρτητη, με χρόνο 01:27:01.6, ενώ από τους Μεγαρείς δρομείς πρώτος ήταν ο Σπύρος Ορφανός, ανεξάρτητος, δεύτερος ο Παναγιώτης Γκίνης, ανεξάρτητος και τρίτος ο Θωμάς Μάμαλης της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ. Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή και ο τερματισμός του Πρόεδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Π. Μαργέτη με την σύζυγό του Ασημίνα, καθώς και του υποψηφίου Δημάρχου κ. Τάσου Δέσκου και του υποψηφίου δημ. Συμβούλου Δημήτρη Πλαταρά. .

Μήνυμα αξιοζήλευτου αγωνιστικού φρονήματος έστειλαν οι δρομείς της κατηγορίας 60-70 ετών και ένας 75χρονος, που μαζί με τους συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων έκλεψαν την παράσταση. Τις βραβεύσεις των αθλητών ανά κατά κατηγορία έκαναν: ο Δήμαρχος κ. Στρατιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Οικονομόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Μπερδελής και Β. Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Ε. Χαλόφτης, ο Πρόεδρος του ΔΟΑΑΜ κ. Θ. Μήτσος, ο Πρόεδρος του ΔΧΑΜ κ. Γ. Σαλαμούρας, ο Πρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Π. Μαργέτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Κεφαλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΑΟΜ κ. Σ. Καλοζούμης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου ευχαριστεί για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην διοργάνωση: τους γιατρούς κκ. Αντώνη Ρήγα, Κατερίνα Αλεξίου και Σωτήρη Πιλίλη, το Α/Τ. Μεγάρων και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, τον Δήμο Νέας Περάμου, το ΕΚΑΒ, τον Αθλητικό Όμιλο ¨ΚΟΥΡΟΣ¨, το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων, τη ΛΕΜ, τον Αθλητικό Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής, τους δημοτικούς υπαλλήλους και την ψυχή της όλης διοργάνωσης δημοτικό υπάλληλο κ. Αθανάσιο Μήτσου, ο οποίος από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης του σπουδαίου αυτού αγώνα - και κάθε χρόνο ανελλιπώς - προσφέρει τα μέγιστα και μάλιστα φέτος ως συνταξιούχος και εκτός υπηρεσίας.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΕΓΑΡΑ – οδοιπορικό στην πολιτιστική κληρονομιά & στον φυσικό πλούτο της πόλης» την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο Στρατουδάκειο.


Μετά από μια επίμονη και κοπιαστική δουλειά όλων των συντελεστών του έργου και την προ ημερών έγγραφη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 7:30 μμ., στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Πρόκειται για μια παραγωγή του Δήμου Μεγαρέων, σε σκηνοθεσία Κ. Κάρκα και μουσική του Σ.Ι. Μπερδελή, την επιμέλεια της οποίας είχε το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου.

Η ταινία αυτή καταγράφει με σεβασμό και πολύ αγάπη την πολιτιστική ταυτότητα της ιστορικής μας πόλης (μνημεία, μουσεία, εξωκλήσια, μοναστήρια, έθιμα, παραδόσεις), τον φυσικό πλούτο (ορεινοί όγκοι, αξιοθέατα, παραλίες, αγροτουριστικές δραστηριότητες) και την μοναδική φυσιογνωμία του λαού μας. Οι αναφορές στις αρχαιότητες έχουν την έγκριση της αρμόδιας αρχής (Γ' Εφορεία ΠΚΑ), ενώ όλες οι ιστορικές και κοινωνικές αναφορές βασίζονται σε γραπτές πηγές. Αποτελεί ένα αξιόπιστο και ισχυρό μέσο για την ευρύτερη προβολή της πόλης μας και τις όποιες κινήσεις ήπιας τουριστικής ανάπτυξης ακολουθήσουν, τόσο από τον ενιαίο Δήμο, όσο και από ιδιώτες. Κυρίως όμως αποκαλύπτει την ίδια μας την ψυχή, γιατί όσοι εργαστήκαμε για αυτό το έργο είμαστε όλοι Μεγαρείς.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: