nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

Τα πολιτικά κόμματα της χώρας και ιδιαίτερα εκείνα που εναλλάσσονται στη «διακυβέρνηση» (ορθότερα, διεκπεραίωση έξωθεν εντολών) άνοιξαν πρόσφατα τα χαρτιά τους και μοίρασαν ανά την επικράτεια, αφειδώς και με αρκετές τυμπανοκρουσίες, επίσημη στήριξη των εκλεκτών τους, αυτό που λέμε με μια λέξη, ΧΡΙΣΜΑ. Και τούτο, παρά τον αρχικό αρνητισμό τους και μετά από μάλλον επώδυνες εσωτερικές διεργασίες, αφού κάποιοι «πρωτοκλασάτοι» αρνήθηκαν να θυσιαστούν, ως πρόβατα επί σφαγή, στο βωμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα γεγονότα όμως δεν σταματούν εδώ, αφού οι αρχηγοί των (δύο κυρίως) κομμάτων διακήρυξαν, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη πρέπει να πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος με το αυτονόητο ερώτημα της έγκρισης ή της απόρριψης αντίστοιχα του «κυβερνητικού» έργου. Έτσι, (αυτά) τα κόμματα, για δικούς τους, υπαρξιακούς μάλλον και λιγότερο έως καθόλου ιδεολογικοπολιτικούς λόγους, προσδίδουν στην ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχών ακραίο κομματικό χαρακτήρα (τον οποίο μάλιστα, δήθεν αφελώς, βαφτίζουν «πολιτικό»), με σκοπό να κηδεμονεύουν τους τοπικούς άρχοντες που θα έχουν εκλεγεί κάτω από τη δική τους σημαία, ώστε να τους είναι λιγότερο ενοχλητικοί, κυρίως όμως για να μεταφράζουν την τυχόν επικράτηση των εκλεκτών τους, ως έμμεση έγκριση και «λευκή επιταγή» για συνέχιση της «πολιτικής» τους.

Όσο για τα τοπικά προβλήματα, δε βαριέσαι; Ποιός νοιάζεται γι' αυτά;!...

Αν θεωρήσει κανείς τα πιο πάνω ως δεδομένα, δεν μπορεί να αποφύγει κάποιες σκέψεις (μετά βέβαια και από κάποιες διευκρινήσεις - επιφυλάξεις, για την αποφυγή παρερμηνειών):

- Κατ' αρχάς, η πιο πάνω «επίθεση» κατά των κομμάτων δεν σημαίνει, προς Θεού, απαξίωση ή καταδίκη ή απόρριψη τούτων. Αντίθετα πρέπει να διακηρύσσουμε σε όλους τους τόνους ότι τα όποια κόμματα και με τις όποιες αδυναμίες τους είναι οι πυλώνες
της δημοκρατίας και από τα βασικότερα στοιχεία δόμησης του ιστού μιας, κατά το δυνατό, δίκαιης, ευνομούμενης, ελεύθερης, πολυφωνικής και, τελικά, ανθρώπινης κοινωνίας. Και να έχουμε ως αξίωμα ότι η δημοκρατία είναι το άριστο πολίτευμα και η χειρότερη δημοκρατία είναι απείρως καλύτερη από το καλύτερο ολοκληρωτικό καθεστώς. Απλά, όμως, η παραδοχή αυτών των αληθειών δεν εμποδίζει τον ελεύθερο πολίτη να έχει την άποψη που εκείνος νομίζει, για τις πολιτικές, στρατηγικές ή τακτικές επιλογές του κάθε κόμματος και τις επιπτώσεις τούτων στο όλο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

- Το κατά πόσο ένας Συνδυασμός είναι ή όχι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ είναι θέμα βαθειά ουσιαστικό και διόλου τυπικό. Τούτο σημαίνει, με απλά λόγια, ότι, αν ο τάδε Συνδυασμός έχει πάρει το χρίσμα του δείνα κόμματος, με επίσημες ανακοινώσεις, με πανηγυρικές δηλώσεις και «μετά βαΐων και κλάδων», και από τις δυο μεριές και, σε κάθε περίπτωση, «ο κόσμος τόχει τούμπανο…», δεν «σώζει» την «παρτίδα» με το να προσθέσει στον τίτλο του τη λέξη «ανεξάρτητος». Πόσο μάλλον, όταν κάποιος Συνδυασμός, την ίδια στιγμή που ανακοινώνει πανηγυρικά τη λήψη του χρίσματος συγκεκριμένου κόμματος, καμαρώνει για απαρχή ….ανεξάρτητης πορείας!... Μήπως εδώ ισχύει η αντίληψη ότι, όποιος υποτιμά σε βάναυσα και εξωπραγματικά χαμηλό επίπεδο τη νοημοσύνη των άλλων, κατέχει ο ίδιος ακόμη χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης;;;…

- Όταν ένας Συνδυασμός επιλέγει την αληθινή και ουσιαστική κομματική ανεξαρτησία, τούτο σημαίνει ότι επιλέγει να μην του βαραίνουν τα πόδια οποιεσδήποτε κομματικές αλυσίδες και να μπορεί από όποια θέση θα τον τοποθετήσει η προτίμηση των δημοτών, να εκτελεί ελεύθερος τα εκ προορισμού καθήκοντά του, έχοντας προ οφθαλμών, ως τελικό στόχο και, γιατί όχι, όραμα, την όσο το δυνατό καλύτερη υπηρέτηση - επίλυση των τοπικών ζητημάτων - προβλημάτων κ.λ. Δεν σημαίνει ότι στέλνει τα κόμματα στο «πυρ το εξώτερο». Είναι δε ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχει, πολύ περισσότερο, τίποτε «να μοιράσει» με τους φίλους, τους οπαδούς και τα μέλη όλων ανεξαίρετα των κομμάτων. Αλλιώς θα είχε απέναντί του ολόκληρο το εκλογικό σώμα, αφού όλοι οι πολίτες λίγο-πολύ έχουμε την κομματική μας προτίμηση. Ο ανεξάρτητος λοιπόν Συνδυασμός πιστεύει απλά ότι τα προβλήματα ενός δήμου δεν έχουν πράσινο, μπλε, κόκκινο ή άλλο χρώμα και η επίλυσή τους περνάει μέσα από το μεράκι, την αγνή και διαφανή διάθεση, τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και, αν θέλετε, τη μαχητικότητα προς πάσα κατεύθυνση, των τοπικών αρχόντων.

- Ο Συνδυασμός «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» με επικεφαλής το Γρηγόρη Σταμούλη, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του νέου Δήμου Μεγαρέων ο οποίος συστάθηκε από τους πρώην Δήμους Μεγαρέων και Νέας Περάμου, είναι ο μόνος Συνδυασμός αυτού του Δήμου που ενστερνίζεται, πιστεύει και αγωνίζεται να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω, δεν έχει χρίσμα από κανένα απολύτως κόμμα, κατά συνέπεια είναι ο μόνος ανεξάρτητος Συνδυασμός και απευθύνεται προς όλους τους δημότες, για να τους καλέσει να φυλάξουν τις κομματικές τους επιλογές για τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν και, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να εκφράσουν την προτίμησή τους με γνώμονα τα προβλήματα του τόπου και τη στάθμιση των εχέγγυων του Συνδυασμού για τις δυνατότητες επίλυσής τους.

Γιάννης Χρ. Γκίκας

Δικηγόρος ε.τ.

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: