nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Έντονη αντιπαράθεση στην Ιεραρχία για την Μονή Αγ. Παρασκευής Μαζίου

Εμπλοκή υπήρξε χθες σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά την έγκριση κανονισμού λειτουργίας Μουσείου στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής – Μαζίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τελικά δεν προχώρησε το θέμα της εξουσιοδοτήσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου για σύνταξη κανονισμού λόγω νομικής εμπλοκής.
Επίσης, Μητροπολίτης των Νέων Χωρών φέρεται να είπε στην Ιεραρχία ότι «Δεν μπορεί με ένα αόριστο άρθρο να εγκρίνεται η ίδρυση μουσείου, χωρίς να σταλεί πρώτα το σχέδιο του κανονισμού από την Ιερά Μονή προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο».
Ακόμη, στο περιθώριο των συζητήσεων ήρθε στην επιφάνεια και το ζήτημα εάν η Ιερά Μονή Μαζίου είναι... Σταυροπηγιακή Μονή που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Επισκοπική που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων.
Έντονοι διαξιφισμοί υπήρξαν στο Σώμα της Ιεραρχίας διότι παρουσιάστηκε φύλλο εφημερίδος της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β΄), στο οποίο η Μονή φέρεται ως Σταυροπηγιακή Μονή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Αμέσως Μητροπολίτης που γνωρίζει καλά νομικά ζήτησε να καταγνωστεί στην Ιερά Σύνοδο, ότι η Μονή της Αγίας Παρασκευής δεν είναι Σταυροπηγιακή Μονή αλλά Επισκοπική.
Από την έντονη συζήτηση που υπήρξε εντός της αίθουσας συνεδριάσεως της Ιεραρχίας, αποφασίστηκε το εν λόγω ζήτημα να διευρυνθεί από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καθότι οι προϋποθέσεις για την σύσταση οποιοδήποτε Μοναστηριού και Μοναστικού Ιδρύματος ετέρας δικαιοδοσίας, απαιτείται η άδεια της Διαρκούς Συνόδου, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εξωτερικών, γεγονότα που δεν συντρέχουν στην συγκεκριμένη Ιερά Μονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Βαρθολομαίος, δεν μετείχε της συζητήσεως άλλα ούτε υποστήριξε το θέμα.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι απορία υπήρχε στους κύκλους των Μητροπολιτών η έκδοση ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως άνευ αδείας της Ιεράς Συνόδου.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν εξέδωσε ποτέ πράξη Σταυροπηγίου μέχρι σήμερα.
www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: