nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

12/10/2010
1. Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.
Όπως είχαμε ενημερώσει με το δελτίο τύπου της 14/9/10 στη συνεδρίαση του Δ/κου Σ/λιου της 8/9/2010 εγκρίθηκε ομόφωνα σε κατ' επείγον θέμα η ανάληψη εκτέλεσης του έργου ¨Δίκτυο Ακαθάρτων Δήμου Νέας Περάμου¨ από τον Δήμο Μεγαρέων, το οποίο έχει προ-εγκριθεί από το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχία Δυτ. Αττικής, αλλά λόγω του σχεδίου Καλλικράτης που προβλέπει την κατάργηση των Νομαρχιών και προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση, ο Δήμος Μεγαρέων θα κατέθετε τεχνικό δελτίο του έργου πριν τεθούν σε εφαρμογή οι αυτό-διοικητικές μεταβολές. Αυτό σημαίνει ότι το σημαντικό αυτό έργο για το περιβάλλον της περιοχής μας θα μπορεί να εκτελεστεί σύντομα και να αποφευχθεί η μεταφορά του στη νέα Περιφέρεια Αττικής που θα επέφερε καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ετών. Ο Δήμος Μεγαρέων έχει την απαραίτητη πιστοποίηση για την εκτέλεση τεχνικών έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όπως έχουμε επισημάνει.

Με το με αρ. πρωτ. 9060/01.10.10 έγγραφο ο Δήμος Μεγαρέων υπέβαλε τα τελικά στοιχεία φακέλου, προκειμένου ένα εξίσου μεγάλο έργο που αφορά την αποχέτευση της Νέας Περάμου να χρηματοδοτηθεί και αυτό με Ευρωπαϊκούς πόρους. Αναμένεται σύντομα η θετική γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.



  1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕΓΑΡΑ – οδοιπορικό στην πολιτιστική κληρονομιά και στον φυσικό πλούτο της πόλης.
    Ντοκουμέντο υψίστης σημασίας για την προβολή της πόλης και έργο παιδείας για τη νέα γενιά.


Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ έγινε στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Στρατιώτη, του Βουλευτή κ. Α. Σταύρου, του π. Βουλευτή κ. Η. Παπαηλία, του Δημάρχου της Νέας Περάμου κ. Φωτίου, του Προέδρου του Δ/κου Σ/λιου κ. Οικονομόπουλου, των Αντιδημάρχων κκ. Κ. Παπαγιάννη, Γ. Μπερδελή και Β. Χατζόπουλου, του Προέδρου του ΜΟΜ κ. Κ. Μαργέτη, του Προέδρου του ΚΑΠΗ κ. Ε. Χαλόφτη, του Προέδρου του ΔΟΑΑΜ κ. Θ. Μήτσου, του Προέδρου της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Π. Μαργέτη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Σ. Μιχαλάκη, του Αντινομάρχη κ. Ι. Πομώνη, του δημοτικού συμβούλου Β. Κουβά και πλήθους συμπολιτών.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου ΔΣ του Δήμου κ. Α. Παπαμιχάλης, που είχε και την επιμέλεια της παραγωγής, μίλησε για μια μεγάλη προσπάθεια, για ένα ταξίδι ¨που άξιζε τον κόπο¨, γιατί η δόξα της ιστορικής μας πόλης που βγήκε μέσα από το έργο μας γεμίζει με αισθήματα θαυμασμού και υπερηφάνειας. Ανέφερε ότι το ντοκιμαντέρ καταγράφει με σεβασμό και πολύ αγάπη την πολιτιστική ταυτότητα της ιστορικής μας πόλης (μνημεία, μουσεία, εξωκλήσια, μοναστήρια, έθιμα, παραδόσεις), τον φυσικό πλούτο (ορεινοί όγκοι, αξιοθέατα, παραλίες, αγροτουριστικές δραστηριότητες) και την μοναδική φυσιογνωμία του λαού μας. Οι αναφορές στις αρχαιότητες έχουν την έγκριση της αρμόδιας αρχής (Γ' Εφορεία ΠΚΑ - ΥΠ.ΠΟ.Τ.), ενώ όλες οι ιστορικές και κοινωνικές αναφορές βασίζονται σε γραπτές πηγές. Εξέφρασε την άποψη ότι θα δώσει αφορμή, αφενός να δημιουργηθεί μια κίνηση από πολίτες, επιστήμονες, εμπόρους και φορείς, να συμπληρωθεί η ιστορική έρευνα για τα Μέγαρα και να αποκαλυφθεί εκείνο που λείπει ως συμβολή της πόλης μας στον Ελλαδικό και κατ' επέκταση στον παγκόσμιο πολιτισμό. Αφετέρου, αποτελεί ένα αξιόλογο ντοκουμέντο για αξιοποίηση άμεσης και απώτερης προβολής της πόλης, βεβαίως μετά από ένα συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο είναι και η μεγάλη πρόκληση για επιχειρηματική δράση της κοινότητας, με το Δήμο να εγγυάται και να ενισχύει την ήπια τουριστική αξιοποίηση. Εξήγησε ότι ο στόχος που τέθηκε στο Δήμο ήταν να εκδώσουμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο οπτικο-ακουστικό μέσο για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον επισκεπτών, αλλά και να δούμε εμείς οι ίδιοι τι έχουν να δείξουν τα Μέγαρα, ποια είναι η συλλογική συνείδηση και οι συμβολισμοί που χτίζονται μέσα στους αιώνες σε τούτη την πόλη. Και βέβαια έχουμε πάρα πολλά που αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Από αυτή την άποψη το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί και έργο παιδείας για την νέα γενιά. Επισήμανε επίσης ότι το έργο σαφώς αποτελεί και μια πολιτική πράξη, διότι ήταν επιλογή μιας πολιτικής διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου κ. Στρατιώτη. Είναι μια παραγωγή του Δήμου Μεγαρέων και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο της πόλης. Ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες Κ. Κάρκα (σκηνοθέτη του έργου) και Σ. Ι. Μπερδελή (έγραψε τη μουσική) για την εξαιρετική δουλειά τους, τον φωτογράφο κ. Ν. Φραγκούλη και την αφηγήτρια κα. Μαρία Πλαταρά- Τσιλιμίγκρα για την μεγάλη τους συμβολή στην παραγωγή, τον Ακαδημαϊκό Θ. Τάσιο για την παραχώρηση της συνέντευξης, όλους τους συμπολίτες που με κάθε τρόπο βοήθησαν γι' αυτό, τον Δήμαρχο κ. Στρατιώτη και όλο το Δ/κο Σ/λιο για την υποστήριξη της προσπάθειας.

Μετά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ο Δήμαρχος φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο όλος ο Μεγαρικός λαός νοιώθουμε πλέον πιο σίγουροι και υπερήφανοι για αυτό που είμαστε και μας χαρακτηρίζει ως λαό και κοινωνία μέσα στο χρόνο.



3. ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΌ ΔΕΥΑΜ.

Με το με αρ. πρωτ.: 1055/23.09.10 έγγραφο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. το οποίο συνυπογράφετε από τον Δήμαρχο Μεγαρέων και τον υπεύθυνο εκκαθαριστή, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, δηλαδή ουσιαστικά και τυπικά (πλέον) όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Την επιτυχία αυτή καταμαρτυρούν και τα θετικά πορίσματα όλων των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: