nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Παγίδα με τις δόσεις και την έκπτωση στην περαίωση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώστε την προκαταβολή και… έρχεται η μείωση
Το… «τυράκι» της έκπτωσης 10% στην εφάπαξ εξόφληση της περαίωσης είναι πιασμένο σε αιχμηρό αγκίστρι. Ο φορολογούμενος πρέπει πρώτα να πληρώσει το 20% της προκαταβολής και μετά η έκπτωση θα υπολογίζεται στο υπόλοιπο μέρος της οφειλής.

Στη διορθωτική εγκύκλιο που θα αποστείλει στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες ορίζεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει λύσει και όλες τους τις διαφορές με την εφορία (δικαστικά, ληξιπρόθεσμα κλπ) για να δικαιούται έκπτωση στην περαίωση.

Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέχουν οι φορολογούμενοι;.........



Τα SOS για εφάπαξ πληρωμή περαίωσης:
- Η έκπτωση 10% υπολογίζεται επί της οφειλής μετά την αφαίρεση του 20% της προκαταβολής

- Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ

- Απαιτείται η επίλυση των διαφορών με την εφορία τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης

ΠΡΟΣΟΧΗ:
- Σε περίπτωση που το ποσό της περαίωσης είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ δεν χορηγείται η έκπτωση 10% και καταβάλλεται εφάπαξ ταυτόχρονα με την επίλυση των διαφορών.

- Σε καμία περίπτωση το 20% που θα καταβάλλεται ως προκαταβολή δεν θα είναι μικρότερο των 500 ευρώ.

Τα SOS για τις δόσεις της περαίωσης:
- Όταν το ποσό της περαίωσης είναι μέχρι 5.000 ευρώ, τότε το υπόλοιπο ποσό (πλην του 20% που καταβάλλεται άμεσα) θα πληρωθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 7 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής). Το ποσό δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία δόση.

- Όταν το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, καταβάλλεται σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 9 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

- Όταν το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 15.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δώδεκα ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 13 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

- Όταν το ποσό της αρχικής βάσει συμβιβασμού συνολικής οφειλής που προκύπτει από την επίλυση των διαφορών, είναι πάνω από 15,000 ευρώ και μέχρι είκοσι χιλιάδες 20.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δεκαοκτώ (18) ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 19 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

- Όταν το ποσό της ορχικής βάσει συμβιβασμού συνολικής οφειλής που προκύπτει οπό την επίλυση των διαφορών, είναι πάνω από 20.000 ευρώ, καταβάλλεται σε είκοσι τέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 25 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

Δεν υπάρχουν σχόλια: