nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το μήνυμα της κάλπης

TΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από το κυβερνών κόμμα, όπως φάνηκε από τις πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του. Η αντιμνημονιακή πολιτική εκφράστηκε με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο την πρώτη Κυριακή και αυτό το μήνυμα δεν σβήνει από το θετικό κλίμα που θέλησε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος συγκυριακές συμμαχίες και οριακές νίκες. Παράλληλα,
η ακόμη μικρότερη συμμετοχή των πολιτών δείχνει ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης δεν αποδέχεται την κυβερνητική πολιτική, στο μέτωπο της οικονομίας. Οι «βοήθειες» που έλαβε η κυβέρνηση από δεκανίκια που βρίσκονταν εκ δεξιών ή εξ αριστερών της διέσωσαν τον κ. Παπανδρέου αλλά μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του θέλησε να μοιράσει και στα υπόλοιπα κόμματα το κόστος από τα επώδυνα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός ακόμη επαχθέστερου μνημονίου.


ΣΗΜΕΡΑ Η EUROSTAT ανακοινώνει το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, σε επίπεδα άνω του 15%, κάτι που θα συμπαρασύρει τα φετινά δημοσιονομικά μεγέθη με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών ήδη να επεξεργάζεται σκληρά μέτρα με νέες περικοπές μισθών, αυξήσεις φόρων και μείωση του προσωπικού σε ΔΕΚΟ και κρατικές υπηρεσίες. Επομένως, οι πανηγυρισμοί του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με μικρές ανάσες που θα χαθούν εάν συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της ανεργίας.
Παράλληλα, οι πολίτες στέλνουν ένα μήνυμα και στη Νέα Δημοκρατία, που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να μπει ξανά στον πολιτικό χάρτη, να κερδίσει 5 περιφέρειες και να διεκδικήσει μέχρι τέλους και τις υπόλοιπες. Οι πολίτες θέλουν από τη Ν.Δ. να εμβαθύνει περαιτέρω την πολιτική της, να δώσει ενωμένη τη μάχη της οικονομίας, προβάλλοντας την εναλλακτική της πρόταση για έξοδο από την κρίση.
E.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια: