nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στην Πορτογαλία

Η κυβέρνηση μειοψηφίας στην Πορτογαλία και η κεντροδεξιά αντιπολίτευση επανέλαβαν χθες το απόγευμα τις διαπραγματεύσεις ενόψει της τελικής έγκρισης του προϋπολογισμού λιτότητας για το 2011, που ήδη είχε εγκριθεί κατά την πρώτη ανάγνωσή του στις 3 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από το σοσιαλιστικό κόμμα.

Οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν έπειτα από την πρώτη συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση με την κυριώτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), η οποία επέτρεψε την έγκριση του προϋπολογισμού στην πρώτη ανάγνωση.

Εξαιτίας των υποχωρήσεων που είχε κάνει τότε στο PSD, η κυβέρνηση είχε τονίζει πως χρειαζόταν μία συμπληρωματική μείωση δαπανών, ύψους 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθεί μείωση του δημοσίου ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ το 2011, έναντι 7,3% φέτος.

Οι τροποποιήσει στο νομοσχέδιο για την οικονομία το 2011, πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο έως την Πέμπτη, τόνισε εκπρόσωπος του υπουργού Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Ζόρζι Λασάου, ο οποίος χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις από κυβερνητικής πλευράς.

Με την Πορτογαλία θεωρούμενη ως μία από τις χώρες της Ευρωζώνης με την πιο ευάλωτη οικονομία, εξαιτίας του χρέους και τις αμυδρές προοπτικές ανάπτυξης, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε τη λήψη δραστικών μέτρων, που κυμαίνονται από μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα και περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες έως γενναίες αυξήσεις στη φορολογία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/11/blog-post_3421.html#ixzz15QrIl6ow

Δεν υπάρχουν σχόλια: