nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Ακριβώς ογδόντα χρόνια πριν, το 1931 καθιερώθηκε η τετάρτη Οκτωβρίου να είναι αφιερωμένη στα ζώα, κυρίως αυτά που κινδυνεύουν από εξαφάνιση. Σήμερα, το ζήτημα των υπό εξαφάνιση ζώων παραμένει μείζονος σημασίας, αλλά και το πρόβλημα της κακοποίησης των αδέσποτων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
     Η ημέρα αυτή είναι μία πολύ καλή αφορμή να φέρουμε στην επιφάνεια το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, εξασφαλίζοντας έτσι μία καλύτερη διαβίωση για όλα τα ζώα.
  Φιλοζωικοί οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα των αδέσποτων έχουν καταφέρει να θεωρείται πλέον ο βασανισμός και ο αφανισμός των ζώων ποινικό αδίκημα και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης καθώς επίσης το τάισμα αδέσποτων να αναγνωρίζεται ως καθ ’όλα νόμιμη πράξη.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η δράση της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων-Νέας Περάμου. Τα αδέσποτα ζώα της περιοχής βρίσκουν καταφύγιο στην ‘’Αυλή της Αγάπης’’, το μέρος όπου τα μέλη της οργάνωσης τα περιποιούνται και φροντίζουν για την μελλοντική τους ασφάλεια. Είναι χρέος μας ως  υπεύθυνοι πολίτες να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε το έργο των φιλόζωων συμπολιτών μας.
     Οι παραπάνω ενέργειες δίνουν μια διέξοδο στο πρόβλημα των αδέσποτων, αλλά από μόνες του δεν αρκούν για τη λύση του. Η τήρησή τους ανήκει στους πολίτες, όπως και αποτροπή πράξεων που βλάπτουν οποιοδήποτε ζώο. Ας κάνουμε την αρχή τώρα και ας δεσμευτούμε-ο καθένας ξεχωριστά στον εαυτό του- να φερόμαστε υπεύθυνα στα ζώα και ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι μόνα τους, χωρίς φροντίδα. Η φροντίδα των ζώων είναι υπόθεση όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: