nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ


 Προετοιμασία της παιδικής θεατρικής σκηνής του δήμου


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και κορυφώνονται οι πρόβες της παιδικής θεατρικής ομάδας του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων η οποία πρόκειται να παρουσιάσει το έργο «χίλιες και μια νύχτες», δημιούργημα άγνωστου Άραβα συγγραφέα σε θεατρική μεταφορά Δημήτρη Σεϊτάνη.

Το έργο σκηνοθετεί η Σοφία Κάρκα – Πολυχρονάκη και θα ανεβεί σε 5 παραστάσεις στο Στρατουδάκειο πολιτιστικό κέντρο του δήμου.

Τον ομάδα απαρτίζουν 60 παιδιά τριών ηλικιακών ομάδων, προσχολικής, πρωτοβάθμιας σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Ένα γεγονός το οποίο από μόνο του χαρακτηρίζεται από
ιδιαίτερες δυσκολίες συνύπαρξης και συνεργασίας.

Οι πρόβες άρχισαν στις αρχές Οκτωβρίου και συνεχίζονται εντατικά μέχρι σήμερα με ιδιαίτερη προσπάθεια από την σκηνοθέτρια η οποία εκτός από τον καλλιτεχνικό στόχο, προσπαθεί, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία να προσαρμόσει τα μέλη των τριών ηλικιακών ομάδων ώστε να συνυπάρξουν και να αποδώσουν τους ρόλους προκειμένου η παράσταση να είναι ευχάριστη και κατανοητή από το κοινό.

Το έργο «χίλιες και μια νύχτες» στηρίζεται κυρίως στην ερμηνεία των ρόλων δοθέντος ότι ο συγγραφέας επιδιώκει να περάσει τα μηνύματά του μέσα από την αφήγηση, γεγονός το οποίο έχει λάβει υπόψη και ο Δ. Σεϊτάνης ο οποίος έχει κάνει την θεατρική προσαρμογή.

Όπως μας δήλωση η κ. Σοφία Κάρκα – Πολυχρονάκη η προετοιμασία του έργου συναντά δυσκολίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την συνύπαρξη παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων αλλά οι δυσκολίες αυτές εξισορροπούνται από την ισοδυναμία των ρόλων. Οι ηθοποιοί συνεισφέρουν ισοδύναμα στην σκηνή έχοντας ταυτόχρονα και ενεργό ρόλο στα παρασκήνια όπου συμμετέχουν στις απαιτητικές αλλαγές σκηνικών, ενδυμάτων και μακιγιάζ.

Η συνεργασία της σκηνοθέτριας με όλους τους συντελεστές του έργου έχει υπάρξει ομαλή και η ίδια προσβλέπει σε μια εξαιρετική παράσταση την οποία θα απολαύσει το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: