nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

 Τρόφιμα θα μοιράσει η δημοτική αρχή σε άπορες οικογένειες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου

Στα πλαίσια των δράσεων του δήμου στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, η δημοτική αρχή, με πρωτοβουλία του δημάρχου και των αντιδημάρχων αποφάσισε να μοιράσει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Η δράση δεν πρόκειται να έχει καμία οικονομική επιβάρυνση στον δήμο αλλά πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία όλων των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

Για λόγους ιδιαιτέρου σεβασμού προς τις οικογένειες θα τηρηθεί το πρωτόκολλο του απορρήτου σύμφωνα με την ισχύουσα κοινωνική αντίληψη

 
 Μήνυμα δημάρχου – στήριξη τοπικών καταστημάτων και επιχειρήσεων

Στηρίζουμε  την οικονομία μας. Προτιμάμε τα καταστήματα μας

Στη παρούσα δύσκολη οικονομική περίοδο έχουμε ανάγκη να στηρίξουμε τον τόπο μας. Προτιμούμε τα καταστήματα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου .

Σας καλώ όλους να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια που σκοπό έχει το όφελος της οικονομίας του τόπου μας.
                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
                                                                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 
 
Ενέργειες της δημοτικής αρχής για την πάταξη του παρεμπορίου

Με αφορμή την αυξημένη εμπορική κίνηση κατά
την διάρκεια των εορτών και το γεγονός ότι το παραεμπόριο ανθεί στην περιοχή μας και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΓΓΑΔ).
Με την επιστολή ζητείται η άμεση σύσταση Κλιμακίων Ελέγχων Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου προκειμένου να παταχθεί αυτή η μάστιγα των νομίμως δραστηριοποιουμένων εμπόρων και επαγγελματιών.

Τα συγκεκριμένα όργανα ελέγχου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχουν την αρμοδιότητα να διενεργούν ελέγχους και να επιβάλλουν επί τόπου κυρώσεις οι οποίες κυμαίνονται από χρηματικά πρόστιμα έως άμεση καταστροφή παρανόμως διακινουμένων προϊόντων.

Η ανάγκη για σύσταση και λειτουργία των συγκεκριμένων οργάνων καθίσταται επιτακτική ιδιαίτερα για την πόλη των Μεγάρων η οποία δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία αλλά και ο δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα ελέγχων, γεγονός το οποίο επίσης επισημαίνεται στην εν λόγω επιστολή.

 
: Εκφράζονται συγχαρητήρια

Με αφορμή τις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές στην περιφέρεια Πειραιά και την εκλογή μεγάλου αριθμού διοικητικών συμβούλων προερχομένων από τα Μέγαρα στα τρία επιμελητήρια, Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εκλεγέντες συμβούλους και εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλή επιτυχία στο έργο τους προς το καλό της τοπικής και εθνικής επιχειρηματικότητας.

Ιδιαιτέρως επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς τον κ. Αδριανό Μιχάλαρο ο οποίος εκλέχτηκε πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Από την εξαιρετικά σημαντική αυτή θέση εύχομαι σε αυτόν και στους συνεργάτες του να υπηρετήσουν τον βιοτεχνικό κλάδο με επιτυχία, επιδεικνύοντας ζήλο και υπευθυνότητα, συνεισφέροντας έτσι στην τοπική και εθνική οικονομία.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων
Ιωάννης Μαρινάκης

 
Οι θέσεις του δήμου για τις υδατοκαλλιέργειες

Χωρίς να υπάρχει διάθεση διαιώνισης του θέματος ως προς τις θέσεις του δήμου για τις υδατοκαλλιέργειες, παραθέτουμε την άποψη του δήμου ώστε ο καλόπιστος πολίτης να πληροφορηθεί τα πραγματικά γεγονότα.
Άλλωστε, στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Στέφανου Χίου «Μακελειό 2» το βράδυ του Σαββάτου 17/12/2011 στον σταθμό Κόντρα Τσάνελ αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δημοτική αρχή με πρωτεργάτη τον ίδιο τον δήμαρχο έπραξε κατ’ αρχήν αυτό που έπρεπε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, από τότε δε, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσφυγές και μηνυτήριες αναφορές οι οποίες έχουν υποβληθεί από συλλογικούς φορείς και οργανώσεις.

Σε αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε πλήρη την άποψη και τοποθέτηση της δημοτικής αρχής όπως αυτή υπεβλήθη κατά την διάρκεια της διαβούλευσης για την επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση την 27/5/2011 η οποία καταλήγει ως εξής:

Προτείνεται η χωροθέτηση ΠΟΑΥ στο Δήμο Μεγαρέων, μόνο αφού ληφθούν υπόψη οι προαναφερθείσες πραγματικές συνθήκες, ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός ιχθυοκαλλιεργειών με γνώμονα την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, εάν αυτός είναι δυνατός. Ως προς τις εν δυνάμει, βάσει της επίμαχης ΚΥΑ, ΠΟΑΥ στις περιοχές της Ν. Περάμου (ΥΔΚ5) και τις Κακιάς Σκάλας (ΥΔΚ4) προτείνεται η κατάργησή τους, καθότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 7 της υπό διαβούλευσης ΚΥΑ.
Πλήρης η άποψη του δήμου βρίσκεται αναρτημένη στον δημοτικό διαδικτυακό τόπο www.megara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: