nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Διάθεση αδειών υπαιθρίου εμπορίου 2012


Δώδεκα άδειες  υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου και είκοσι άδειες υπαιθρίου στασίμου εμπορίου θα χορηγήσει ο δήμος Μεγαρέων για το έτος 2012.

Δικαιούχοι των αδειών είναι άνεργοι κάτοικοι του δήμου Μεγαρέων ο οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών έως 31 Ιανουαρίου 2012.

Πληροφορίες, κατάλογος απαιτουμένων δικαιολογητικών και έντυπα αιτήσεων παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο αρμόδιο γραφείο του δήμου.
Διεύθυνση: Π. Γεωργακή 8, Μέγαρα, τηλέφωνο 2296028210


 
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον δήμαρχο


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη, την Παρασκευή 30/12/2011, η χορωδία του ΚΑΠΗ Νέας Περάμου, εκπρόσωποι της Σχολής Πυροβολικού, εκπρόσωπου του 2ου ΤΥΑΔ, εκπρόσωποι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων και η παιδική χορωδία του δήμου υπό την διεύθυνση της κ. Μαριλίας Ηλία.
Τις χορωδίες μαζί με τον δήμαρχο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού νομικού προσώπου «Ηρόδωρος», δημοτικοί σύμβουλοι και προσωπικό του δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος αντάλλαξε χαιρετισμούς με τα μέλη των αντιπροσωπειών και πρόσφερε κεράσματα ευχόμενος καλή χρονιά.


Πρωτοχρονιάτικες ευχές στο δημαρχείο


Την 1η Ιανουαρίου 2012
πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους στον καθεδρικό ιερό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην οποία παρευρέθη ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης.
Μαζί με τον δήμαρχο στην δοξολογία παρέστησαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου, παρουσία επίσης εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και των συλλογικών φορέων της πόλης.
Της δοξολογίας χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος.

Στη συνέχεια, στο δημαρχείο, ακολούθησε αγιασμός και κοπή της βασιλόπιτας όπως συνηθίζεται κατά την παράδοση.
Στον αγιασμό χοροστάτησε ο κ. Δωρόθεος ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στον δήμαρχο, στους παριστάμενους και στους δημότες.

Ο δήμαρχος έκοψε την βασιλόπιτα και απηύθυνε χαιρετισμό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαρινάκης, ευχήθηκε για το νέο έτος και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, επεσήμανε τις πρακτικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε ο δήμος ως νέος «Καλλικρατικός» ΟΤΑ μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση. Τόνισε την έλλειψη πόρων αλλά και την δυναμική η οποία αναπτύσσεται από την συνένωση των δήμων Μεγάρων και Νέας Περάμου.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι η διοίκηση εργάσθηκε ακούραστα και με επιμονή ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης σημαντικών έργων υποδομής τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής των δημοτών.

Για το νέο έτος εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεγάλη προσπάθεια η οποία έγινε κατά το 2011 θα έχει αποτελέσματα όπως αυτά τα οποία επιτεύχθηκαν κατά τα 2011. Δηλαδή η αποχέτευση της Νέας Περάμου, βασισμένη σε προετοιμασία της προηγούμενης διοίκησης, και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων.

Στην γιορτή, εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Εκ μέρους της μειοψηφίας, την μείζονα μεν εκπροσώπησε ο κ. Σταύρος Φωτίου, τ. δήμαρχος της Νέας Περάμου, την δε ελάσσονα ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης επικεφαλής της Ένωσης Πολιτών συνοδευόμενος από την κοινοτική σύμβουλο κ. Ελένη Ρήγα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο δήμαρχος στην παρουσία του διοικητή της Σχολής Πυροβολικού, ταξιάρχου κ. Αλέξανδρου Οικονόμου και του αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Αττικής, ταξιάρχου κ. Χρήστου Γούλα.
Αναφερόμενος στον κ. Γούλα, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε την στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ της δημοτικής και της αστυνομικής αρχής για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας η οποία έχει φέρει αξιόλογα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: