nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Μέσω ΕΣΠΑ η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μεγάρων, 100% χρηματοδοτούμενη

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων στο παλαιό και στο νέο σχέδιο πόλης είναι γεγονός.
Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του δήμου ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο

  • θα εγγυηθεί την ποιότητα του νερού που πίνουμε,
  • θα σταματήσει την συσσώρευση χρεών ύψους εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ λόγω απωλειών του παλαιού δικτύου

ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Ιωάννη Μαρινάκη και τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για έργα κ. Γεώργιο Κουμπέτσο σε συνέντευξη τύπου η οποία παραχωρήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο το οποίο χαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα των μέχρι τώρα έργων τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη των Μεγάρων, τόνισε ότι θα συντελέσει ουσιαστικά στην ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα εξοικονομήσει χρεώσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ λόγω
απωλειών του παλαιού δικτύου οι οποίες ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων οι οποίες αγοράζονται από την ΕΥΔΑΠ
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι κατόρθωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους να προετοιμάσουν και να προσαρμόσουν την υπάρχουσα μελέτη, να την υποβάλλουν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και να λάβει ο δήμος Μεγαρέων Έγκριση για πλήρως χρηματοδοτούμενη πραγματοποίηση
  1. Της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου
  2. Των επί μέρους συνδέσεων ανά κατοικία
  3. Την προμήθεια και τοποθέτηση των μετρητών

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τέως δήμαρχο κ. Χρυσόστομο Σύρκο, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια, δεδομένου του γεγονότος ότι η μελέτη η οποία εγκρίθηκε είχε πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του κ. Σύρκου από την ΔΕΥΑΜ.
Η μελέτη αυτή αποτέλεσε την πλατφόρμα επάνω στην οποία βασίστηκε η πρόταση και η έγκριση του συγκεκριμένου έργου

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης τόνισε το γεγονός ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς όπου πριν ένα χρόνο ο δήμος Μεγαρέων αντιμετώπιζε τον φόβο της χρεοκοπίας, χάρη στην συνεργασία των εμπλεκομένων μερών, την σκληρή δουλειά και την διαφάνεια έγινε πραγματικότητα η κατάκτηση ενός τόσο σημαντικού έργου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου.
Το έργο αυτό, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, αποτελεί ένα από σειρά έργων τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν πλήρως αλλά και από άλλα τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ
Με υπερηφάνεια ο κ. Μαρινάκης τόνισε το γεγονός ότι σημεία των προεκλογικών  του εξαγγελιών είναι τώρα παράμετροι ενός συστήματος έργων και δραστηριοτήτων τα οποία αποτελούν τους πυλώνες της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, της κοινωνικής μέριμνας, της ανεργίας, του πολιτισμού και της ποιότητας ζωής μέσα στον δήμο.
«Είμαστε, δήλωσε, συνεπείς στο συμβόλαιο τιμής το οποίο υπογράψαμε προεκλογικά ενώπιον του Μεγαρικού λαού»

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Έχοντας κατά νου την ταλαιπωρία την οποία υπέστη ο Μεγαρικός λαός κατά την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης των Μεγάρων, έχει γίνει επαρκής πρόβλεψη ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, τα δε ορύγματα να γεμίζονται με αδρανές υλικό, χαλίκι 3Α , και όχι υλικό από της εκσκαφές ώστε να μην υπάρξουν καθιζήσεις

Ο καθ’ ύλην για το έργο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουμπέτσος δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ τον δήμαρχο και τους συναδέλφους που μου εμπιστεύτηκαν το προς ένταξη έργο.
Είμαστε στην ευχάριστη. Θέση να σας ανακοινώσουμε. Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων
Στο μικρό χρονικό διάστημα που διοικούμε τον δήμο έχουμε καταφέρει να εντάξουμε 32 εκατ. ευρώ έργα. Ποσά ρεκόρ για τα Μέγαρα.
Από την αρχή που αναλάβαμε τον δήμο σκοπός μας ήταν να επιλέξουμε έργα που μπορούν να επιλεγούν χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις έργα χωρίς να πληρώνεις ούτε ένα ευρώ.
Κάποιοι δεν μας πίστευαν και μας χλεύαζαν ισχυριζόμενοι ότι οι εξαγγελίες μας είναι προεκλογικά λόγια.
Στον πρώτο χρόνο φέραμε 32 εκατομμύρια.
Σας υπόσχομαι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έλθουν άλλα τόσα».
…….
«Όταν αναλάβαμε τον δήμο, σκοπός μας ήταν να βρούμε μελέτες. Κοιτάξαμε να βρούμε μελέτες. Πήραμε τα καλά από όλες τις διοικήσεις.
Έτσι πρέπει να κάνει η διοίκηση ενός δήμου».
……
«Την μελέτη βρήκαμε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ συγχαρητήρια στον Χρυσόστομο. Σύρκο. Την πήραμε αμέσως την επικαιροποιήσαμε και με την βοήθεια του κ. Στάθη αντιμετωπίσαμε τις επιβαλλόμενες αλλαγές.
Εντάξαμε επί πλέον τις επί μέρους συνδέσεις και την προμήθεια των μετρητών ώστε οι πολίτες να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ».

Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι τα μέσα του 2012 και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε 18 μήνες.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάπλαση ανατολικής εισόδου της πόλης των Μεγάρων



Ο Δήμος Μεγαρέων ανακοινώνει ότι προτίθεται να αναπλάσει και να καλλωπίσει την ανατολική είσοδο της πόλης από τη θέση Φόρο έως και νότια του σχολικού συγκροτήματος γυμνασίων και λυκείων.
Ως εκ τούτου καλεί τους πολίτες οι οποίοι φέρονται να έχουν ιδιοκτησίες στον συγκεκριμένο χώρο να επικοινωνήσουν με το γραφείο δημάρχου, τηλ. 2296082841 κατά τις εργάσιμες ώρες ώστε να διασαφηνισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Δήμος Μεγαρέων καλλωπίζει και δεν παρεμβαίνει σε ιδιοκτησιακά θέματα.
Η διοίκηση του δήμου επιθυμεί την διασφάλιση όλων όσων φέρονται ως ιδιοκτήτες.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων
Ιωάννης Μαρινάκης

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
: Απάντηση σε δημοσίευμα

Με αφορμή το δημοσίευμα της απρόσωπης  οργάνωσης «Περιβάλλον Μεγαρίδας», σχετικά με την επιχείρηση υποβάθμισης του τόπου από την κεντρική διοίκηση, η δημοτική αρχή του Δήμου Μεγαρέων έχει υποχρέωση να πληροφορήσει το λαό της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει την αποτροπή μιας τέτοιας επικείμενης υποβάθμισης.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή που επιχειρείται από το ΔΕΣΦΑ στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, η διοίκηση προέβη σε επανειλημμένες οχλήσεις και πρόσκληση προς διαβούλευση, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του 2011, χωρίς καμία ανταπόκριση από πλευράς ΔΕΣΦΑ. Αντίθετα η απαξίωση ήταν τόσο εμφανής που ακόμα και όταν έγινε το συμβάν της εκπομπής του «μαύρου καπνού» οι κύριοι αυτοί «σφύριζαν» αδιάφορα σα να μη συνέβη τίποτα.

Η αντίδραση μας ήταν άμεση και αφού ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, δια της Νομικής Συμβούλου του Δήμου καταθέσαμε μήνυση εναντίον του ΔΕΣΦΑ, στην οποία αναφέραμε όχι μόνο το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαχρονικά διαπράττει, αλλά και πτυχές της άδειας περιβαλλοντικών όρων, οι οποίες θα έπρεπε να τηρούνται από πλευράς του και δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό το τελευταίο ενόχλησε πολύ από ότι μάθαμε τα υψηλά κλιμάκια του ΔΕΣΦΑ, αφού μέχρι τότε κρατούσαν μυστικές όλες αυτές τις περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Οι ενέργειες μας συνεχίζονται με κύριο μέλημα τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών μας και γι αυτό το λόγο ετοιμάζουμε περαιτέρω δράσεις που θα φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση το ΔΕΣΦΑ. Ο ΔΕΣΦΑ μας υποτιμάει και μας απαξιώνει, ο ΔΕΣΦΑ  εγκληματεί περιβαλλοντολογικά εις βάρος μας, έχοντας παραβιάσει συγχρόνως τους περιβαλλοντικούς όρους που είναι υποχρεωμένος να τηρήσει.
Τη στιγμή λοιπόν που εμείς κάνουμε όλες αυτές τις ενέργειες δεν είδαμε πουθενά την «Ένωση Πολιτών» και τους «Ενεργούς Πολίτες» να δηλώνουν έμπρακτα παρόντες σε αυτή την αντιπαράθεση. Εάν για εσάς η άρθρωση του λόγου και μόνον αποτελεί ενεργό παρουσία και απόδειξη αντίδρασης, τότε πρέπει να μας επαινέσετε για ότι έχομε κάνει μέχρι σήμερα. Αντιθέτως οι συνάδελφοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον «ξύλινο» αντιπολιτευτικό λόγο δεν προέβησαν σε καμία ουσιαστική κίνηση του τύπου της μηνυτήριου αναφοράς, ή ενός εξωδίκου κατά της εταιρείας, ή έστω μιας καταγγελίας κατά του ΔΕΣΦΑ, προφανώς φοβούμενοι μήπως διαταραχθούν οι σχέσεις τους.

Η σημερινή δημοτική αρχή είναι παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Αγωνίζεται καθημερινά για την αναβάθμιση του τόπου σε όλα τα επίπεδα και οι επιτυχίες είναι πλέον εμφανείς. Η έγκριση της δημοπράτησης του έργου της αποχέτευσης της Νέας Περάμου, η έγκριση της ένταξης του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, η έγκριση της αδειοδότησης της αποκατάστασης της χωματερής των Μεγάρων αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της διοίκησης.

Συγχρόνως είναι ενοχλητικό προφανώς σε κάποιους να ακούνε ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε μηνύσεις και σε εμπρόθεσμες προσφυγές κατά του αγκυροβολίου και των εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών. Το κατανοούμε γιατί από την μια πλευρά φαίνεται η πληρότητα και από την άλλη η ένδεια των επιχειρημάτων και αυτή η αμηχανία που δημιουργείται από μεριάς τους είναι που τους οδηγεί στην ώθηση της απρόσωπης κίνησης «Περιβάλλον Μεγαρίδας» να βάλει κατά των τοπικών αρχόντων και επομένως κατά της δημοτικής αρχής.

Ο τόπος έχει ανάγκη από παραγωγικές προτάσεις, από ομόνοια και ομόπνοια.
Σας καλούμε εσάς την κίνηση «Περιβάλλον Μεγαρίδας» σε ανοικτό διάλογο στο Δημαρχείο, ώστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το σύνολο των ενεργειών μας σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ενδεχόμενη υποβάθμιση του τόπου μας και να σας γνωρίσουμε κιόλας γιατί η πολιτική στις μέρες μας απαιτεί ειλικρίνεια και λεβεντιά με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: