nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Η μόλυνση των υπογείων υδάτων της Μεγαρίδας άρχισε να εμφανίζεται από το 2000


Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ η τεχνική έκθεση με τίτλο «Ποιότηhttp://www.blogger.com/img/blank.gifτα επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας: περίοδος αναφοράς 2000-2008» η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν3199/2003 και παρουσιάζει την ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας, όπως αυτή προκύπτει από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων παρακολούθησης του Γενικού Χημείου του Κράτους της περιόδου 2006-2008 και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών της περιόδου 2000-2008.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει σημαντικά ελλείμματα, αφού όπως και η ίδια τονίζει:
  • υπήρξε αραιή πυκνότητα των σημείων μετρήσεων
  • οι αναλυτικές μέθοδοι δεν ήταν ακόμα σύμφωνες με τα πρότυπα ποιότητας του περιβάλλοντος

Παρόλα αυτά σε πολλές από τις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της ποιότητας των υπογείων υδάτων, η περιοχή μας φαίνεται να βρίσκεται στο κόκκινο ήδη από το την περίοδο 2000-2008!

Δημοσιεύουμε σήμερα τους σχετικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Άραγε οι προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις γνώριζαν κάτι για όλα αυτά; Ενημερώθηκαν ποτέ για τις μετρήσεις;

Είναι προφανές ότι το καμπανάκι για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα των Μεγάρων είχε κτυπήσει αρκετά νωρίς.

Κάποιοι που όφειλαν να γνωρίζουν, είτε δεν το πήραν χαμπάρι είτε το αγνόησαν. Τα αποτελέσματα αυτής της δημοτικής πρακτικής αρχίζουμε να τα αντιλαμβανόμαστε πλέον απτά σήμερα, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την ανίχνευση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου σε δείγματα νερού από τον Μεγαρικό κάμπο.

Το ζήτημα της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της περιοχής είναι εξαιρετικά σοβαρό για το μέλλον της Μεγαρίδας. Οι υπεύθυνοι των προηγουμένων δημοτικών διοικήσεων για την παρακολούθηση και την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν φυσικά συγκεκριμένοι. Οφείλουν να απαντήσουν.

Η σημερινή δημοτική διοίκηση οφείλει να ανακοινώσει και να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης και την προάσπιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ !


......................................................................................................................................

παραλίγο τραγωδία με την Ρεβυθούσα!Το σχετικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει αυτή τη βδομάδα ένα ναυτικό ατύχημα με πυρκαγιά σε πλοίο κοντά στη Ρεβυθούσα, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ντόμινο καταστροφών που ίσως δεν μπορούμε να συλλάβουμε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας!
Το αφιερώνουμε σε αυτούς τους λίγους που ίσως σκέφτονται πως λέγαμε υπερβολές! Η Ρεβυθούσα αποτελεί μια συνεχή απειλή για την περιοχή μας και όχι μόνο! Οι σχεδιασμοί για επεκτάσεις και δημιουργία τρίτης δεξαμενής πρέπει να σταματήσουν!
Η παραλιακή Μεγαρίδα είναι ήδη υπερκορεσμένη με διάφορες ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες. Άλλη μια δεν θα αποτελέσει μια ποσοτική πρόσθεση. Θα είναι ένα ποιοτικό άλμα προς ...την κατεύθυνση του Σκαραμαγκά και του Ασπροπύργου!
Για να είμαστε ειλικρινείς οι μόνοι που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο είναι οι δήμοι των Μεγάρων και της Σαλαμίνας. Οι δημοτικές αρχές είναι εξ αντικειμένου πιστωμένες με αυτή την υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους και δημότες τους. Τρόποι υπάρχουν. Διάθεση από τους πολίτες υπάρχει. Ιδέες πολλές και ποικίλες. Πολιτική βούληση υπάρχει;
Δεν υπάρχουν σχόλια: