nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οστρακόδερμο «υπεργίγαντα»… ψάρεψαν οι επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία!

Οστρακόδερμο «υπεργίγαντα»… ψάρεψαν οι επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία!
Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία εντόπισαν ένα γιγαντιαίο θαλάσσιο οστρακόδερμο σε βάθος 7 χιλιομέτρων. Ο «υπεργίγαντας», όπως ονομάστηκε, είναι δεκαπλάσιος από τα υπόλοιπα αμφίποδα της συνομοταξίας του, καθώς φτάνει σε μήκος τα 34 εκατοστά ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 2 με 3.
Τα περίεργο πλάσμα δεν ήταν το μοναδικό που ανακαλύφθηκε καθώς επτά δείγματα πιάστηκαν στην παγίδα, ενώ άλλα εννιά καταγράφηκαν στην κάμερα. Η «ψαριά» έγινε στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Σκωτία, σε συνεργασία με Ινστιτούτο Υδάτων και Ατμοσφαιρικής Έρευνας στη Νέα Ζηλανδία.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια μεγάλη μεταλλική παγίδα, εξοπλισμένη με ειδική κάμερα, ανθεκτική στην υψηλή πίεση που παρουσιάζεται σε μεγάλα βάθη.
Το μεγαλύτερο δείγμα που εγκλωβίστηκε στην παγίδα και εξετάστηκε από τους επιστήμονες είχε μήκος 28 εκατοστά, ενώ το μεγαλύτερο που καταγράφηκε από την κάμερα έφτανε σε μήκος τα 34 εκατοστά.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/02/blog-post_6774.html#ixzz1lJDSLBiQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: