nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση της Κατερίνας Πιπιλή προς τον Δήμο Μεγαρέων σχετικά με την διεύρυνση των ειδικοτήτων στα Τεχνολογικά Ιδρύματα

Ο Δήμος Μεγαρέων πλέον περικλείει στις αρμοδιότητές του μεγάλο αριθμό πολιτών που προκύπτει από την ένωσή του με όμορους μικρότερους δήμους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την ανάγκη διεύρυνσης τομέων της περιοχής ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των δημοτών. Η εκπαίδευση είναι ένας τομέας που χρήζει άμεσης προσοχής και βελτίωσης. Ειδικότερα στην σημερινή δύσκολη εποχή, η Εκπαίδευση θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας αφού θα είναι η κινητήριος δύναμη για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών και ανάπτυξης στο μέλλον.
Κατόπιν επιστολής των Διευθυντών ΕΠΑΛ κο Π. Δρίτσα και ΣΕΚ κο Δ. Μακρυγιάννη
Μεγάρων προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτει ότι όντως η περιοχή των Μεγάρων μπορεί να διευρύνει τους τομείς ειδικοτήτων στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Το παραπάνω μπορεί να στηριχθεί και από τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να απασχολήσει καθώς επίσης και από τη δυνατότητα της επαγγελματικής απορρόφησης τους, λόγω της βιομηχανικής ζώνης που βρίσκεται στην περιοχή και της Ρεβυθούσας.
Επομένως η εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στα Τεχνολογικά Ιδρύματα των Μεγάρων που αφορούν σε παραγωγικούς τομείς της εγγύς περιοχής καθώς επίσης και σε ανερχόμενους τομείς γενικότερα είναι αναγκαία. Η έναρξη λειτουργίας και Εσπερινού Τεχνολογικού Λυκείου είναι επίσης ένα γεγονός το οποίο θα διευκολύνει τους πολίτες της περιοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σπουδάσουν και να δουλεύουν ταυτόχρονα.
Οι ειδικότητες που λείπουν και μπορούν να δημιουργηθούν είναι οι εξής:
Τεχνίτης Αέριων Καυσίμων, Εργαλειομηχανών
CNC, Αγροτικών Μηχανημάτων, Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών, Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Σχεδιαστής μέσω Συστημάτων Η/Υ, Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτων, Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού, Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Επικοινωνιών, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Νοσηλευτών, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Η/Υ, Συστημάτων και Δικτύων.
Όσον αφορά στη λειτουργία εσπερινού Τεχνολογικού Λυκείου οι ειδικότητες που προτείνονται είναι: Τεχνικών Συστημάτων και Δικτύων Η/Υ, Τεχνικών Εναλλακτικών Συστημάτων Παραγωγής Ενέργειας-Προστασίας Περιβάλλοντος, Τεχνικών Αργυροχρυσοχοΐας (σχεδίαση και παραγωγή κοσμήματος) και Τεχνικών Αερίων Καυσίμων.
Η ζήτηση για τις παραπάνω ειδικότητες είναι μεγάλη και οι ενδιαφερόμενοι αναγκάζονται να φεύγουν εκτός των ορίων του δήμου Μεγαρέων. Η ύπαρξή τους εντός των ορίων του δήμου μας πέραν του ότι θα διευκολύνει τους πολίτες του θα αποτελέσει και πόλο έλξης ενδιαφερόμενων από άλλους δήμους, γεγονός που θα τονώσει την περιοχή σε ευρύτερους τομείς.
Ο Δήμος Μεγαρέων οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες –κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης- ώστε να κρατήσει τα νέα παιδιά στην περιοχή και να τα αξιοποιήσει προς όφελος της περιοχής. Στη σημερινή εποχή όπου όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση, η σωστή και προσεγμένη εκπαίδευση των νέων είναι αδιαμφισβήτητα η βάση για υγιή και παραγωγική ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Κατερίνα Πιπιλή
Γραμματέας του Περιφερειακού
Συμβουλίου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: