nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ο Δήμαρχος αποδέχεται την παραίτηση Κλεάνθη Βαρελά.  Αξία η υπεράσπιση των θέσεων


Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης ανακοινώνει ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Κλεάνθη Βαρελά από την θέση του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού "Ηρόδωρος".

Η αποδοχή της παραίτησης εδράζεται στην διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του οργανισμού, έχοντας μεγάλη αθλητική εμπειρία, πολυετή συμμετοχή σε ομάδες και αγάπη για τον αθλητισμό, υποστήριξε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα σωματεία.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, είναι υποχρεωμένος να σταθμίζει τις ανάγκες των συλλόγων της πόλης και ταυτόχρονα να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου.

Αποτελεί πάγια θέση του Δημάρχου η ενίσχυση του σωματειακού ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού και ταυτόχρονα η προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις υποδομές του Δήμου, που ούτως ή άλλως τους ανήκουν.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων υποστηρίζει και εκ της επαγγελματικής του ιδιότητας, ότι η άθληση είναι δικαίωμα και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να διατηρεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τις αθλητικές υποδομές, να τις ενισχύει με διττό στόχο, αφενός να έχουν καλύτερες προοπτικές οι ομάδες του Δήμου, αλλά κυρίως για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν στο σύνολό τους οι δημότες.

Η διαφωνία
με τον πρόεδρο του "Ηροδώρου" στο ζήτημα της χρήσης των υποδομών του Σταδίου από τους πολίτες δεν γεφυρώθηκε με αποτέλεσμα ο Κλεάνθης Βαρελάς να υποβάλει την παραίτησή του και ο Δήμαρχος να την αποδεχθεί.

Η αποδοχή της παραίτησης από την πλευρά του Δημάρχου αναδεικνύει το γεγονός ότι στη Διοίκηση του Δήμου κυριαρχούν οι διαβουλεύσεις και φυσικά όπως επιβάλλει η Δημοκρατία οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες ως απαραίτητο συστατικό της σύνθεσης.

Οι διαφωνίες τις περισσότερες φορές, είναι δημιουργικές και προάγουν την εξέλιξη. Όταν όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο σύνθεσης είναι προτιμότερο να εκφράζονται δημόσια και με ειλικρίνεια να αναζητούνται εναλλακτικές, όπου και όποτε εμφανίζονται αδιέξοδα

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, είναι ο εκπρόσωπος των πολιτών και στους πολίτες λογοδοτεί. Η θέση του, τον καθιστά υπόλογο στους πολίτες και τον υποχρεώνει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει το κόστος των αποφάσεων.

Στην συγκεκριμένη διαφωνία και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναλαμβάνει το κόστος να αποδεχθεί την παραίτηση ενός στενού του συνεργάτη από μία θέση στην οποία πρόσφερε σημαντικό έργο.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναγνωρίζει ως αξία την υπεράσπιση των θέσεων ανεξάρτητα εάν έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Δημάρχου και ταυτόχρονα τονίζει ότι στελέχη με ήθος και εργατικότητα όπως ο Κλεάνθης Βαρελάς, δεν μπορεί παρά να αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τη Διοίκηση.


Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου

Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση της δημοπράτησης του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Με την έγκριση της δημοπράτησης, ξεκινά το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου, ένα έργο με τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η έγκριση ενός τόσο μεγάλου έργου, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών, οι οποίες αποδίδουν θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία. Η Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει έμπρακτα ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της κινείται με πρόγραμμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού  17.887.275 ευρώ, καλύπτεται κατά 100% από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος δεν πρόκειται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

Αντίθετα το όφελος για το Δήμο και τους Δημότες θα είναι πολλαπλό.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρωταρχικό θέμα αφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου νερού καθώς η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, διασφαλίζει ακόμη περισσότερο και σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε -και για αυτό το λόγο- ένα πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Δήμου και των Δημοτών.
  • Ο Δήμος θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου περιορίζονται στο ελάχιστο οι απώλειες και το κόστος που πληρώνει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες εξαιτίας των διαρροών του παλιού δικτύου ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων που αγοράζει ο Δήμος από την ΕΥΔΑΠ.
  • Δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου και της περιοχής καθώς σε μία εποχή που τα περισσότερα έργα στη χώρα είναι τελματωμένα και έχουν παγώσει, η τοπική οικονομική δραστηριότητα λαμβάνει τεράστια ώθηση από ένα έργο που η ολοκλήρωσή του θα ξεπεράσει τα 17.000.000 ευρώ.
  • Σε μία τέτοια εποχή η έναρξη ενός τόσο μεγάλου έργου, στέλνει το πολύ σημαντικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και σκληρή εργασία, μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό κλίμα.

Στο θέμα της αντικατάστασης του Δικτύου ύδρευσης της πόλης, η Διοίκηση του Δήμου, ενέργησε χωρίς καθυστερήσεις, επικαιροποίησε και τροποποίησε υπάρχουσες μελέτες, τις οποίες και υπέβαλε στο Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σήμερα με την έγκριση της δημοπράτησης το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις μελέτες, η Διοίκηση κατάφερε να εντάξει στο έργο όχι μόνο την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, αλλά και το κόστος των επιμέρους συνδέσεων ανά κατοικία, όπως επίσης την προμήθεια και την τοποθέτηση μετρητών.

Η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι η ένταξη και η έγκριση της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, είναι μόνο η αρχή. Η διοίκηση του Δήμου, πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έβαλε ως στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για την ένταξη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ουσιαστικών και απαραίτητων έργων με σημαντικότερο χαρακτηριστικό την πλήρη χρηματοδότησή τους. Με μηδενικό κόστος για το Δήμο και πολλαπλά οφέλη.

Η διοίκηση του Δήμου, σε αντίθεση με την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία κυρίως από στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, με την ένταξη και την έγκριση της Δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει και σέβεται τη συνέχεια του Δήμου, παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την είχαν αφήσει οι προηγούμενες διοικήσεις και τροποποιεί, βελτιώνει και παραδίδει απτά αποτελέσματα στους πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μελέτη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης είχε αρχικά συνταχθεί από τη Διοίκηση Σύρκου. Αρκετά χρόνια μετά, η νέα διοίκηση αξιοποίησε και τροποποίησε την προγενέστερη δουλειά και έφερε αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης τονίζει ότι σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο,  για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, απαιτείται η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, κοινωνική συνοχή και  προσπάθεια από όλους να αποφύγουμε το μηδενισμό και τον επικίνδυνο λαϊκισμό.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και αξιοποιεί προγενέστερες προκαταρκτικές ή περισσότερο προχωρημένες εργασίες, όπου υπάρχουν!

Επίσης, η Διοίκηση του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη ταλαιπωρία των πολιτών από την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης των Μεγάρων, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εκτέλεσης του έργου -το οποίο δημοπρατείται και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε διάστημα 18 μηνών- και κυρίως στην αποτροπή καθιζήσεων του οδοστρώματος.
 
Άπλετο φώς στην υπόθεση χορήγησης θέσεων σε μικροπωλητές


Θα αποδοθούν ευθύνες!
Τη διενέργεια διερεύνησης της υπόθεσης από τον οικονομικό εισαγγελέα  προαναγγέλλει ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που αναστάτωσε την κοινή γνώμη και δημιούργησε υπόνοιες για τη διαφάνεια στις υπηρεσίες του Δήμου, σε σχέση με την διαχείριση των αδειών της εμποροπανήγυρις του Αγίου Ιωάννη του Χορευταρά.

Οι καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση, δεν θα πέσουν στο κενό και ήδη ο Δήμαρχος Μεγαρέων έχει αναγγείλει την διενέργεια διερεύνησης της υπόθεσης από τον οικονομικό εισαγγελέα για να διαπιστωθεί ένα υπήρξαν παρατυπίες και αυθαιρεσίες στην διαδικασία της αδειοδότησης των επαγγελματιών της υπαίθριας αγοράς στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρις του Αγίου Ιωάννη του Χορευταρά.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, από τη στιγμή που έφτασαν καταγγελίες στο Δημαρχείο αντέδρασε άμεσα. Επικοινώνησε με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Αργυρώ Κακαρίκου, η οποία σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Σκλαβούνο, αρμόδιο για τα θέματα λαϊκών αγορών και συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο, εντόπισαν και ήρθαν αντιμέτωποι με ζητήματα που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, διαβεβαιώνουν τους πολίτες, ότι θα έχουν πλήρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, δεν πρόκειται αυτή η υπόθεση να κλείσει χωρίς να υπάρξουν σαφείς, καθαρές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων δεν θα υπερβεί το ρόλο του, τονίζει ότι η θέση του δεν του επιτρέπει βιαστικές κρίσεις. 

Καθιστά όμως σαφές ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί συμπεριφορές που αφήνουν σκιές στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και τονίζει ότι εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.
 
Ιχθυοτροφείο στην Κακή Σκάλα. Γνώριζε η τέως Διοίκηση


Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών

Η υπόθεση της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στη θέση «Κάτω Αλώνι» του Δήμου Μεγαρέων, αναδεικνύει παθογένειες του πολιτικού συστήματος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Διοίκηση του Δήμου επιχειρώντας στο μέτρο και το βαθμό των αρμοδιοτήτων της, να ανατρέψει την αρνητική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, κινήθηκε στο πλαίσιο της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή κατέστησε σαφείς τις θέσεις και τις απόψεις της και επιχειρεί, όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης να αποτρέψει την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην θέση «Κάτω Αλώνι».

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Δήμου, παρουσίασε τις θέσεις της στους Δημότες, με αφορμή και τις καταγγελίες του επιχειρηματία που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Η Διοίκηση του Δήμου ποτέ δεν υιοθέτησε αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν θα μπορούσε να αγνοήσει καταγγελίες ενός επιχειρηματία ο οποίος παρουσία των τοπικών ΜΜΕ τόνισε ότι ο πρώην Δήμαρχος,  στη συζήτηση που είχαν για την επένδυση, ουσιαστικά στήριξε το αίτημά του καθώς του απάντησε  "πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα". Μάλιστα όπως αποκάλυψε, η συζήτηση επεκτάθηκε και για τα θέματα του προσωπικού που θα απασχολεί στις εγκαταστάσεις και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να εργαστούν άτομα από την περιοχή.

Η Διοίκηση δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τα ντοκουμέντα που προέκυψαν από τις καταγγελίες του επιχειρηματία ότι δηλαδή από το 2008 έχει μισθώσει την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και πληρώνει μίσθωμα στο Δήμο Μεγαρέων, της τάξης των 3.800 ευρώ ετησίως.
           
Οι συγκεκριμένες καταγγελίες δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν και δεν θα μπορούσαν να μην αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δυστυχώς η μείζονα αντιπολίτευση, επιδόθηκε σε ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού, απέφυγε να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν και περιορίστηκε στο …χρώμα των πουκαμίσων.

Εάν η αντιπολίτευση και οι προσκείμενες σε αυτήν εφημερίδες, επιθυμούν να υποβιβάζουν και να θεωρούν ότι με κραυγές και αποχωρήσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια θα αποφύγουν τις απαντήσεις στα καυτά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, τότε τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του Δήμου, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία επιμένει στην ουσία και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα.

Αποδέχεται για να προχωρήσει η δημόσια συζήτηση, ότι η προηγούμενη Διοίκηση δεν είχε συναντηθεί με τον επιχειρηματία και δεν είχε ενημερωθεί από τον ίδιο, ότι υπήρχε η σύμβαση και ένα ετήσιο μίσθωμα που εισέπραττε ο Δήμος για την εκμίσθωση της θαλάσσιας περιοχής.


Όμως:

Η προηγούμενη Διοίκηση παρέλαβε στις 13-06-2007 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας στο οποίο γίνεται σαφές ότι: με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής -και μεταξύ άλλων- μετά ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΡΗΛΘΕ ΑΠΡΑΚΤΗ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, αποφασίζει και:

  1. Εγκρίνουμε την εκμίσθωση θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων στη θέση «Κάτω Αλώνι» κόλπου Μεγάρων…
(…)
  1. Η απόφαση μίσθωσης κοινοποιείται στην Διεύθυνση Υδατοκαλλιεργειών και Εσωτερικών Υδάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην Υπηρεσία Αλιείας του Νομού. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ

Στον Πίνακα κοινοποίησης είναι και ο Δήμος Μεγαρέων, ο οποίος πρωτοκόλλησε την απόφαση στις 13-06-2007 και κοινοποιήθηκε στον κ. Χατζόπουλο δύο ημέρες αργότερα στις 15-06-2007.

Εάν  ο κ. Στρατιώτης προσπάθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο να πείσει ότι δεν υπήρξε συνάντηση με τον επιχειρηματία, προφανώς για να αποδείξει ότι δεν γνώριζε για τις ιχθυοκαλλιέργειες, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε και την απόφαση η οποία πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο;

Μπορεί ο πρώην Δήμαρχος κ. Στρατιώτης να δηλώσει ξανά ότι «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ» όπως άλλωστε δήλωσε και για την υπόθεση της λυματολάσπης;

Μπορεί να συνεχίζει να ισχυρίζεται και να θεωρεί επαρκή δικαιολογία το γεγονός ότι ήταν αυτός «που συνέταξε το 2000 το έγγραφο του Δήμου με το οποίο η διοίκηση εξέφραζε την άρνησή της στις ιχθυοκαλλιέργειες»;

Εάν το έκανε το 2000, γιατί δεν το επανέλαβε και όταν ήταν Δήμαρχος και άφησε ανεκμετάλλευτο το δικαίωμα του Δήμου και δεν διατύπωσε άποψη για το θέμα, όπως αναφέρει η απόφαση της Περιφέρειας.

Είναι δυνατόν ακόμα και τώρα η μείζων αντιπολίτευση  να συνεχίζει να επιδεικνύει υποκριτική στάση ότι δεν γνώριζε;

Ο κ. Στρατιώτης έχει δικαίωμα όπως και οι εφημερίδες που τον στηρίζουν να επιδιώκει την υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου και να επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία των Μεγάρων. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να τον ακολουθήσει στον πολιτικό κατήφορο που έχει επιλέξει.

Ο Δήμαρχος Μεγάρων, επαναλαμβάνει ότι τιμά και σέβεται το Δημοκρατικό Λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών μέσω του Τύπου, είναι αναμενόμενο και αντιλαμβάνεται κάθε πολίτης ότι δεν επιθυμεί ρήξεις και διαμάχες με τις τοπικές εφημερίδες.

Δεν είναι ο ρόλος του Δημάρχου να σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα, άλλωστε όπως οι αιρετοί, έτσι και οι δημοσιογράφοι κρίνονται από τους πολίτες.

Όμως ο Δήμαρχος Μεγαρέων σεβόμενος το αξίωμα του Δημάρχου στο οποίο τον ανέδειξαν οι πολίτες, είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει την άποψή του, ότι δεν εντάσσονται στην δεοντολογία προκλητικές ανυπόγραφες συμπεριφορές που επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη θέση του Δημάρχου, εμφανίζοντάς τον ως παραπλανημένο από επιχειρηματίες.

Η Διοίκηση του Δήμου εάν και θεωρεί ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα και είναι άδικο σε μία τέτοια περίοδο να απασχολούμε τους Δημότες με ανούσιες μεθοδεύσεις και προσπάθειες να ανατραπεί η κοινή λογική και να αλλοιωθεί πλήρως η πραγματικότητα, θα παρεμβαίνει στο Δημόσιο διάλογο, όποτε κρίνει ότι η αμετροέπεια και η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, προσβάλλει τους θεσμούς και τους κοινά αποδεκτούς κανόνες της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς!


Ακυρώθηκε η σύμβαση

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά παραμένουν προσηλωμένοι στις εξαγγελίες τους και με συνέπεια συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να είναι αποδοτικοί και χρήσιμοι προς Δημότες.

Ο Δήμαρχος έχει επανειλημμένα  τονίσει και το έκανε και παρουσία του επιχειρηματία στο Δημαρχείο ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ακυρωθεί η εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών στη θέση «Κάτω Αλώνι».

Μετά από έγγραφη καταγγελία προς την ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, ο Δήμος Μεγάρων κατάφερε και ακύρωσε τη συμφωνία του επιχειρηματία με την ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ. Η συμφωνία αφορούσε τη μίσθωση φυλακίου στην «Κακιά Σκάλα» που χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας για τις ανάγκες τις εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών.

Όπως αναφέρει η επιστολή της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ προς τον επιχειρηματία, η οποία κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη:

«Την 01/04/2012 συμφωνήθηκε η μίσθωση φυλακίου (…) κατόπιν έγγραφης καταγγελίας από τον Δήμο Μεγαρέων, η ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ αναστέλλει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και σας επιστρέφει τα χρήματα που καταβάλατε  ως εγγύηση και προκαταβολή ενοικίου».

Πολλές φορές γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι οι πράξεις και τα αποτελέσματά τους είναι πολύ πιο αποδοτικά από τις άναρθρες κραυγές και τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: