nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

Συμφωνία εκσυγχρονισμού και διαχείρησης του εργοστασίου κοπριάς

Σημαντικά Οικονομικά, Κοινωνικά και Περιβαλλοντικά οφέλη
Συμφωνία "σταθμός" για την περιοχή

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Ι. Μαρινάκης, ανακοινώνουν την ολοκλήρωση μιας ακόμη συμφωνίας, η οποία θα έχει άμεσα, τεράστια κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για τους Δημότες, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την περιβαλλοντική προστασία και την ιδιαιτέρως σημαντική μείωση ενός κόστους στο οποίο υποβαλλόταν ως τώρα ο Δήμος.

Η Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει ότι:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία κήρυξης πλειοδοτικού συνεργάτη για τον εκσυγχρονισμό και τη διαχείριση του εργοστασίου οργανοχουμικών λιπασμάτων και λυμάτων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Μεγάρων έπειτα από
την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προηγήθηκε, εκχωρεί το δικαίωμα εκσυγχρονισμού και διαχείρισης του εργοστασίου στην εταιρεία ΠΟΛΥΕΚΟ ΑΕ. Η εκχώρηση ορίστηκε για 25 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον 25 χρόνια.

Η  ΠΟΛΥΕΚΟ ΑΕ, έχει την υποχρέωση να εκσυγχρονίσει το εργοστάσιο σε τέτοιο βαθμό ώστε να υποδέχεται: ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΠΡΙΑΣ των πτηνοτροφείων του Δήμου Μεγαρέων καθώς και τη ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ του βιολογικού καθαρισμού.

Το σημαντικό έργο του εκσυγχρονισμού του εργοστασίου θα ολοκληρωθεί άμεσα (αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του καλοκαιριού), και θα έχει τεράστιες θετικές οικονομικές, κοινωνικές  και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή.

Οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη

  1. Ο Δήμος Μεγαρέων με την εκχώρηση της διαχείρισης του εργοστασίου, επωφελείται άμεσα από το μίσθωμα του εργοστασίου το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, το οποίο θα αποδίδεται σε 4 ισόποσες δόσεις.
  2. Το εργοστάσιο θα υποδέχεται το σύνολο της κοπριάς των πτηνοτροφείων του Δήμου, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ για τους πτηνοτρόφους και τον Δήμο.
  3. Αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο οριστικά το σημαντικό πρόβλημα των επιχειρηματιών της περιοχής που δεν είχαν δυνατότητα για οργανωμένη διαχείριση της κοπριάς
  4. Αντιμετωπίζεται ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης κοπριάς στον Μεγαρικό κάμπο. Ένα ζήτημα που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες διαμόρφωνε ασφυκτικές συνθήκες, συνέβαλε στη διαμόρφωση αρνητικής εικόνας για την περιοχή και υπέσκαπτε τις τεράστιες τουριστικές δυνατότητες της περιοχής.
  5. Εξίσου σημαντική για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, είναι η διαχείριση από το εργοστάσιο της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού. Με αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Μεγαρέων σταματάει να επιβαρύνεται από το μεγάλο κόστος που δαπανά για τη μεταφορά της λυματολάσπης. Το ακριβές κόστος για την υποδοχή της λυματολάσπης από το εργοστάσιο θα συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και Εταιρείας και θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Η Διοίκηση του Δήμου αυτή τη στιγμή, είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο κόστος θα είναι σαφώς πολύ χαμηλότερο, από το κόστος που δαπανά ο Δήμος για τη μεταφορά της λυματολάσπης.


Διαφάνεια και επιπλέον ερωτήματα

Ακόμη πιο σημαντική εξέλιξη για την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης αποτελεί το ανυπολόγιστο όφελος από την αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς της νέας Διοίκησης, στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων του Δήμου.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Ι. Μαρινάκης, με την  πρακτική τους, βάζουν οριστικό τέλος στην σκόπιμη (;) ή την από ανικανότητα ασάφεια του παρελθόντος και πιστοί στους κανόνες της διαφάνειας, της περιβαλλοντικής προστασίας και της διασφάλισης των συμφερόντων της κοινωνίας, αλλάζουν σελίδα για το Δήμο και την περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εργοστάσιο πριν από την συμφωνία που πέτυχε η Διοίκηση Ι. Μαρινάκη, λειτουργούσε χωρίς σύμβαση με το Δήμο, χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης της προηγούμενης Εταιρείας και χωρίς επικύρωση, της όποιας απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο Δήμαρχος Ι. Μαρινάκης δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να ενισχύσει με κάθε τρόπο την διαφάνεια στη λειτουργία της Διοίκησης, αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση ότι τοποθετεί το συμφέρον της κοινωνίας πάνω από οτιδήποτε άλλο και θα συνεχίσει να εργάζεται για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Οι ενέργειες της Διοίκησης, η αποτελεσματικότητα η οποία αποδεικνύεται με μία σειρά μεγάλων έργων που ξεκινούν στο Δήμο, η διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας, η προσπάθεια για Ανάπτυξη με σημαντική μείωση των εξόδων του Δήμου και αξιοποίηση της περιουσίας του, προς όφελος των Δημοτών, είναι καθημερινές και δεν θα εμποδιστούν από οποιονδήποτε επιχειρεί να στήσει λαϊκίστικα εμπόδια και όσους προσπαθούν να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη εμμένοντας σε αοριστίες και αποπροσανατολιστικές γενικεύσεις.

Η Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει με το έργο της ότι οι προσπάθειες των λαϊκιστών, προπαγανδιστών του χάους πέφτουν στο κενό και για άλλη μία φορά αναμένει επί της ουσίας απαντήσεις για το καθεστώς της προηγούμενης λειτουργίας του εργοστασίου. Ελπίζοντας αυτή τη φορά να βρεθεί κάποιος από την προηγούμενη διοίκηση, ο οποίος ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, και να απαντήσει με ποιο τρόπο λειτουργούσε το εργοστάσιο χωρίς σύμβαση, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και χωρίς επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τα σημαντικά οφέλη από τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της εταιρείας ΠΟΛΥΕΚΟ, Ιωάννη Πολυχρονόπουλο.
 
Χρηματοδότηση συστήματος περιορισμού διαρροών του δικτύου ύδρευσης


Νέα επιτυχία για το Δήμο

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη" και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου "Προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ελέγχου και περιορισμού διαρροών στο δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων".

Το έργο προϋπολογισμού 1.052.836 ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποτελεί ακόμη ένα έργο, το οποίο συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων του Δήμου, με τον πλήρη έλεγχο των διαρροών του δικτύου και δεν επιβαρύνει οικονομικά  το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων τροφοδοτείται απ' ευθείας από αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Το εσωτερικό δίκτυο της πόλης χωρίζεται σε τρεις ζώνες, με το συγκεκριμένο έργο:

  • Τοποθετούνται και τίθενται σε λειτουργία εννέα (9) Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου για την μέτρηση παροχής, πίεσης και ποιοτικών χαρακτηριστικών με δυνατότητα ρύθμισης πίεσης.
  • Τοποθετούνται και τίθενται σε λειτουργία τρεις (3) Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου παροχής, πίεσης και ποιοτικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού δικτύου διανομής.
  • Τοποθετείται και τίθεται σε λειτουργία ένας (1) Τοπικός Σταθμός Ελέγχου αυτοματισμού για την παρακολούθηση πίεσης παροχής του τοπικού αντλιοστασίου
  • Τοποθετείται και λειτουργεί κεντρικός σταθμός ελέγχου με λογισμικό τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και διαχείρισης ασύρματης επικοινωνίας των Τοπικών Σταθμών Ελέγχου.
  • Φορητός εξοπλισμός ελέγχου διαρροών που θα αποτελείται από πενήντα (50) καταγραφικά θορύβου, δύο (2) ψηφιακούς συσχετιστές και τρία (3) γεόφωνα.
  • Ταυτόχρονα στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η υποστήριξη και συντήρηση του συστήματος.

Με την ολοκλήρωση του έργου διασφαλίζεται ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι άσκοπες δαπάνες προς την ΕΥΔΑΠ καθώς θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του δικτύου ύδρευσης και  άμεση αντιμετώπιση περιπτώσεων διαρροών στο δίκτυο.

Σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ο Δήμος Μεγαρέων αποκτά ένα σύγχρονο, ασφαλές δίκτυο ύδρευσης με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι:

Με την έγκριση της δημοπράτησης ξεκινάει  το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ, καλύπτεται κατά 100% από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος δεν πρόκειται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

Αντίθετα το όφελος για το Δήμο και τους Δημότες θα είναι πολλαπλό.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρωταρχικό θέμα αφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου νερού καθώς η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, διασφαλίζει ακόμη περισσότερο και σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε -και για αυτό το λόγο- ένα πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Δήμου και των Δημοτών.
  • Ο Δήμος θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, με την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ελέγχου και περιορισμού διαρροών στο δικτύου ύδρευσης της πόλης, περιορίζονται στο ελάχιστο και ελέγχονται άμεσα οι απώλειες και το κόστος που πληρώνει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες εξαιτίας των διαρροών του παλιού δικτύου ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων που αγοράζει ο Δήμος από την ΕΥΔΑΠ.
  • Δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου και της περιοχής καθώς σε μία εποχή που τα περισσότερα έργα στη χώρα είναι τελματωμένα και έχουν παγώσει, η τοπική οικονομική δραστηριότητα λαμβάνει τεράστια ώθηση από ένα έργο που η ολοκλήρωσή του θα ξεπεράσει τα 18.000.000 ευρώ.
  • Σε μία τέτοια εποχή η έναρξη ενός τόσο μεγάλου έργου, στέλνει το πολύ σημαντικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και σκληρή εργασία, μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό κλίμα.


Το τεράστιο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, αποδεικνύουν έμπρακτα, ότι ο πρωταρχικός στόχος για την ανάπτυξη της περιοχής, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής της πόλης δεν αποτελούσε κενή προεκλογική υπόσχεση.
Η Διοίκηση του Δήμου αξιοποιεί στο έπακρο κάθε προσφερόμενη δυνατότητα για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τα έργα ουσίας που για χρόνια, αποτελούσαν αναγκαιότητα για την περιοχή, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, έχουν τη δυναμική να ανατρέψουν την αρνητική οικονομική συγκυρία και επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: