nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ


Κινητοποιήσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, καλούν τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο Δήμος, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην θέση "Κάτω Αλώνι" Μεγάρων.

Η Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει στους Δημότες, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, προετοιμάζει δυναμικές κινητοποιήσεις. προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στo ύψος όπου προγραμματίζεται η λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τους συλλόγους των επαγγελματιών ψαράδων της πόλης, θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων.

Οι κινητοποιήσεις αποτελούν την κορύφωση των δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στη νέα Διοίκηση του Δήμου η πρόθεση του επιχειρηματία να προχωρήσει στις εργασίες για την εγκατάσταση των  ιχθυοκαλλιεργειών. Συγκεκριμένα η Διοίκηση:


 • Κατήγγειλε την έναρξη των εργασιών από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες αρχές.
 • Κατατέθηκε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 • Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο γραφείο του Δήμαρχου με τους επικεφαλής των Συνδυασμών όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει κοινή και οργανωμένη αντίδραση και συντονισμός των δράσεων.
 • Ο Δήμαρχος Μεγαρέων σε επιτόπια αυτοψία στο χώρο,  επικοινώνησε με την Εισαγγελία για να καταγραφεί επίσημα η διαμαρτυρία και για τη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία αλλά επίσης και να ενημερώσει για την αρνητική στάση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας στις επίσημες καταγγελίες του Δήμου για τις έναρξη των εργασιών.
 • Σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, ο Δήμαρχος Μεγαρέων παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λειτουργήσει η εγκατάσταση και έλαβε τη στήριξη της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σταυρούλας Δήμου.


Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αποτρέψει τη λειτουργία της εγκατάστασης και καλεί του πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ως ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η λειτουργία της εγκατάστασης σε μία περιοχή η οποία σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνα - Αττική 2021 έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου γεωμορφολογικού και τοπιακού χαρακτήρα.

 
Συμφωνία ΔΕΜ ΑΕ – ΜΕΓΑ ΕΚΟ ΑΕ για την λειτουργία του εργοστασίου κοπριάς

Εξαιρετικά σημαντική συμφωνία

Ολοκληρώθηκε την 25/6/2012, με την υπογραφή της σύμβασης, η ιδιαιτέρως σημαντική συμφωνία του Δήμου Μεγαρέων με την εταιρεία MEGA ECO για τη διαχείριση του Εργοστασίου οργανοχουμικών λιπασμάτων και λυμάτων (Εργοστάσιο Κοπριάς).

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σε κλίμα απόλυτης διαφάνειας, με την απαραίτητη συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα η Διοίκηση επιδίωξε και απέδειξε με τη σχετική συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη, παρουσία των συμβαλλομένων με το Δήμο, ότι η Διοίκηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει το δόγμα "όλα στο φως" και κάθε φορά προκαλεί την κριτική, τον αυστηρό και άμεσο έλεγχο από τους εκπροσώπους του Τύπου, με μοναδικό στόχο να υπάρχει  σαφής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση της Κοινής Γνώμης.


Προηγούμενο καθεστώς

Η Διοίκηση Ιωάννη Μαρινάκη, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, παρέλαβε ένα κατεστραμμένο εργοστάσιο.
Όπως παραδέχονται όλοι και κυρίως με την αυτοκριτική του στάση, ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος του Δήμου Γ. Μπερδελής το εργοστάσιο:
 1. Λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Όπως περιγράφει γλαφυρά ο τοπικός Τύπος: "Συμπερασματικά ο κ. Μπερδελής έκανε λόγο για μία διαλυμένη επιχείρηση, για ένα κατεστραμμένο εργοστάσιο, μιλώντας ακόμη και για απάτη από την πλευρά του τότε επιχειρηματία, ο οποίος με πρόφαση ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε επιδοτήθηκε με το αστρονομικό ποσό των 950 εκατομμυρίων ευρώ" (εφ. Αιχμή 22-06-2012).
 2. "Βάσει της σύμβασης παραχώρησης (η εταιρεία) είχαν την υποχρέωση να καταβάλουν στο Δήμο το ποσό των 10.000.000δρχ ετησίως. Μέχρι σήμερα, και είναι απορίας άξιο, δεν έχει εισπραχθεί το προβλεπόμενο ποσό, ενώ κανένας δεν είναι ενημερωμένος για την πορεία του εργοστασίου, γεγονός που το παραδέχθηκε και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μπερδελής λέγοντας: δεν υπήρχε εργοστάσιο" (εφ. Άποψη 21-06-2012).
 3. Το εργοστάσιο λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, οι συμβάσεις με την εταιρεία, ποτέ δεν ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες, δεν υπήρξε απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας, δεν επικυρώθηκε από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η σύμβαση με την προηγούμενη εταιρεία δεν συζητήθηκε από το προηγούμενο, παράνομο Δ.Σ., ούτε εγκρίθηκε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το εργοστάσιο δεν παρουσίαζε ισολογισμούς, δεν απέδωσε ποτέ ούτε μία δραχμή ή ευρώ στα ταμείου του Δήμου και επίσης λειτουργούσε χωρίς να απαλλάσσει την περιοχή και τους επιχειρηματίες από τις κοπριές των πτηνοτροφείων.

Όλα αυτά υπό την πλήρη γνώση και την ανοχή των προηγούμενων Διοικήσεων  όπως παραδέχθηκε και ο κ. Μπερδελής, ο οποίος έκανε την αυτοκριτική του για τις παραλείψεις. Παρέλειψε όμως να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών και κυρίως στο γιατί, ένα τέτοιο εργοστάσιο με τόσο σημαντικές περιβαλλοντικές και οικονομικές προοπτικές για τον τόπο είχε αφεθεί στην παρακμή και την αδιαφάνεια.

Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι ασκούν κριτική στη Διοίκηση του Δήμου γιατί:

 1. Αξιοποιεί με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον αυστηρό έλεγχο της κοινωνίας, ένα αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου Μεγαρέων
 2.  Μέσα από διαγωνισμό, επελέγη να διαχειριστεί το εργοστάσιο μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου με διεθνή εμπειρία και ανάθεση έργων ακόμη και από τον ΟΗΕ, η οποία διασφαλίζει την λειτουργία του εργοστασίου
 3. Ο Δήμος Μεγαρέων με την εκχώρηση της διαχείρισης του εργοστασίου, επωφελείται άμεσα από το μίσθωμα του εργοστασίου το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, το οποίο θα αποδίδεται σε 4 ισόποσες δόσεις, με δυνατότητα αναπροσαρμογής του μισθώματος.
 4. Το εργοστάσιο θα υποδέχεται το σύνολο της κοπριάς των πτηνοτροφείων του Δήμου, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ για τον Δήμο.
 5. Αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο οριστικά το σημαντικό πρόβλημα των επιχειρηματιών της περιοχής που δεν είχαν δυνατότητα για οργανωμένη διαχείριση της κοπριάς
 6. Αντιμετωπίζεται ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης κοπριάς στον Μεγαρικό κάμπο. Ένα ζήτημα που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες διαμόρφωνε ασφυκτικές συνθήκες, συνέβαλε στη διαμόρφωση αρνητικής εικόνας για την περιοχή και υπέσκαπτε τις τεράστιες τουριστικές δυνατότητες της περιοχής.
 7. Εξίσου σημαντική για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, είναι η διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού. Με αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Μεγαρέων σταματάει να επιβαρύνεται με το μεγάλο κόστος που δαπανά για τη μεταφορά της λυματολάσπης.

Η συγκεκριμένη επένδυση, με τα εξαιρετικά σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, και θα προσφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η συγκεκριμένη επένδυση, έρχεται στο Δήμο στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μετά από πολλά χρόνια παρακμής, αδιαφάνειας και αδιαφορίας, η Διοίκηση του Δήμου, αξιοποιεί την περιουσία του (η Δημοτική Επιχείρηση Μεγάρων, εξακολουθεί να διατηρεί το 80% των μετοχών του εργοστασίου).

Ταυτόχρονα διασφαλίζεται με την παραχώρηση της διαχείρισης του εργοστασίου σε μία τέτοιου μεγέθους εταιρεία με σημαντική συμβολή στην καινοτομία, ότι η διαχείριση θα γίνεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής εξέλιξης και της επιστημονικής καινοτομίας, στην οποία η συγκεκριμένη εταιρεία διακρίνεται. Στο πλαίσιο αυτό διασφαλίζονται ερευνητικά προγράμματα σχολών όπως η Γεωπονική στην περιοχή μας με δυνατότητα ανάπτυξης διατριβών από φοιτητές της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δυστυχώς μόνο ως γραφικότητα, άγνοια και άκρατος λαϊκισμός μπορεί να χαρακτηριστούν οι απόψεις ότι ο Δήμος θα μπορούσε, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, να βρει 3 εκατομμύρια για να προχωρήσει σε μία τέτοια επένδυση χωρίς τη σύμπραξη με ιδιώτη, άποψη που εκφράστηκε από τον κ. Σταμούλη.

Όπως επίσης, ως άκρατος λαϊκισμός, αποπροσανατολισμός και  εμμονή σε μία νοοτροπία που τοποθετεί  όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων, χαρακτηρίζεται η εκτός θέματος κινδυνολογία του κ. Πομώνη, ότι πίσω από το εργοστάσιο της κοπριάς κρύβονται τα... σκουπίδια!

Η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης προσωπικά, δηλώνει ότι συνεχίζει να εργάζεται για την ανάπτυξη της πόλης. 
  Η συγκεκριμένη συμφωνία βάζει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας και αποδεικνύει ότι σε εξαιρετικά επώδυνες οικονομικές συνθήκες, η Διοίκηση αξιοποιεί τις δυνατότητες για επενδύσεις που στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος.

 
Όχι στην κατασκευή μιας ακόμα γιγαντιαίας δεμενής καυσίμων

 «Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας»

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του π. υφυπουργού Περιβάλλοντος Ιωάννη Μανιάτη,  σύμφωνα με την οποία χορηγείται στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ άδεια εγκατάστασης για την κατασκευή του έργου «Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων Εγκαταστάσεων Δεξαμενών Μεγάρων» στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων της εταιρείας στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο π. υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής παραχωρεί άδεια στην εταιρεία προκειμένου να κατασκευάσει μία νέα δεξαμενή στις εγκαταστάσεις της στα Μέγαρα και μάλιστα το υπουργείο συμφωνεί και εγκρίνει την κατά παρέκκλιση ύψους ανέγερση της δεξαμενής αποθήκευσης ελαιωδών και ορίζει το ύψος της νέας δεξαμενής στα 17,2 μέτρα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι μία τέτοια απόφαση κοινοποιείται στο Δήμο και εμφανίζεται ως τετελεσμένο, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί, ούτε καν η άποψη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, αμέσως μετά την  κοινοποίηση της απόφασης:

 • Ζήτησε από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του Δήμου να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης
 •  Φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί ομόφωνη απόφαση που θα εκφράζει την αντίδραση του Δήμου σε ακόμη μία απόφαση που λαμβάνεται ερήμην του Δήμου και επηρεάζει την περιοχή. Ταυτόχρονα η ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποτελέσει το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν εάν οι αρμόδιες αρχές αγνοήσουν την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών σε ακόμη μία προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης εκφράζοντας την αντίδρασή του στην νέα προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου, δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε την προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής. Η αντίδραση της διοίκησης ήταν άμεση, κινηθήκαμε τάχιστα με τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες προκειμένου να ακυρώσουμε την απόφαση. Ταυτόχρονα το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και  θα ζητήσουμε την ομόφωνη καταδίκη της απόφασης και προσμένω να ληφθούν γενναίες αποφάσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, οι τοπικοί φορείς και να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις».

 
Ευγενική χορηγία για την εξωτερική βαφή και καλλωπισμό του Δημαρχείου

Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα εργασίες βαφής και καλλωπισμού των εξωτερικών όψεων του Δημαρχείου οι οποίες ήταν αποτέλεσμα ευγενικής χορηγίας ενός συμπολίτη μας.

Με αφορμή την συγκεκριμένη δωρεά η οποία μεταμόρφωσε αισθητικά τις εξωτερικές όψεις του Δημοτικού Καταστήματός μας ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τον κ. Νικόλαο Στρατουδάκη, δημοτικό σύμβουλο Μεγαρέων, για την πράξη του αυτή η οποία έκανε για κοινωφελή σκοπό.

Είναι γνωστή η χορηγική δράση του συνεργάτη της Διοίκησής μας καθώς και το φιλανθρωπικό έργο το  οποίο επιτελεί και συντονίζει.

Προς τον κ. Νικόλαο Στρατουδάκη Δήμαρχος δηλώνει: «Εύχομαι να είστε πάντα καλά και σε θέση να προσφέρετε τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες σας»

Προς τους δημότες: «Ο κ. Νικόλαος Στρατουδάκης πράττει το χορηγικό και φιλανθρωπικό του έργο αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Εύχομαι να βρεθούν αντίστοιχοι μιμητές στην κοινωνία μας και να προσφέρουν στα κοινά από το περίσσευμά τους».

 
Σειρά παραστάσεων από την Παιδική & Εφηβική σκηνή του Δημ. Θεάτρου Μεγάρων

Σειρά παραστάσεων πρόκειται να δώσει η Παιδική και Εφηβική Σκηνή του Δήμου Μεγαρέων στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο με πρεμιέρα την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα έναρξης 21:15.

Το έργο με τίτλο «Εκείνη κι Εκείνος» από το ομότιτλο βιβλίο του Τζίμι Λιάο σε σκηνοθεσία Σοφίας Κάρκα – Πολυχρονάκη

Πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία στην οποία πολύ εύστοχα αποτυπώνεται πόσο τυχαία μπορεί να είναι κύρια περιστατικά της ζωής μας και πόσο σημαντικά μπορεί να αποβούν ορισμένα «ασήμαντα» γεγονότα.

Η Σοφία Κάρκα – Πολυχρονάκη έχει μεγάλη εμπειρία σε συνεργασία με ερασιτέχνες ηθοποιούς εφηβικής ή και προεφηβικής ηλικίας και πάντοτε τα καταφέρνει θαυμάσια. Στο συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει μια ασυνήθιστη σκηνοθετική προσέγγιση η οποία θα προξενήσει ευχάριστη έκπληξη στους θεατές. Μέρος της έκπληξης είναι ότι οι ίδιοι οι ηθοποιοί αντικαθιστούν τα σκηνικά!

Η σκηνοθέτρια, όπως συνηθίζει, έχει δουλέψει σκληρά με τους νεαρούς ερασιτέχνες ηθοποιούς και έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον καθένα τους ξεχωριστα και αναμένεται για μια ακόμα φορά να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σκηνοθετικά και υποκριτικά θέαμα.

Λίγα λόγια για το έργο:
.... Εκείνη ζει σε μια παλιά συνοικιακή πολυκατοικία. Κάθε φορά που βγαίνεει από το σπίτι της, στρίβει πάντα αριστερά, όποιος κι αν είναι ο προορισμός της.
Εκείνος ζει σε μια παλιά συνοικιακή πολυκατοικία. Κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι του, στρίβει πάντα δεξιά., όποιος κι αν είναι ο προορισμός του.
Εκείνη κι εκείνος δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.
Όμως στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις .......

Παραστάσεις
Πρεμιέρα Δευτέρα 2 Ιουλίου
Τετάρτη 4 Ιουλίου
Παρασκευή 6 Ιουλίου
Σάββατο 7 Ιουλίου
Δευτέρα 9 Ιουλίου

Ώρα έναρξης 21:15

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 
Ασφαλτόστρωση δρόμων με ίδιους πόρους

Σε ασφαλτόστρωση 400 μέτρων δρόμων μέσα στην πόλη προχώρησε ο Δήμος, έργο συνολικής δαπάνης 45000 ευρώ στον νοτιοανατολικό τομέα της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων.
Πρόκειται για την κατάληξη των οδών Ομήρου, Δημ.Μπέη και Θεοκρίτου στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας Κορίνθου.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η Διοίκηση του Δήμου εξοικονόμησε χρήματα και αποκατέστησε τον συγκεκριμένο κόμβο όπου επικρατούσαν τριτοκοσμικές συνθήκες.
Κατά την εκτέλεση του έργου προσήλθε ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης και συνομίλησε με τους γείτονες οι οποίοι έπρεπε συχνά στο παρελθόν να αντιμετωπίσουν απαράδεκτες γι’ αυτούς συνθήκες.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Το έργο αυτό πραγματοποιείται σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες με χρήματα τα οποία έχουν προκύψει από πόρους του Δήμου και μετά από σκληρή οικονομία. Οι συνθήκες τις οποίες είχαν να αντιμετωπίσουν οι γείτονες παρέπεμπαν σε χώρα του τρίτου κόσου ενώ το έργο έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια.
Η Διοίκησή μας είχε εντάξει το συγκεκριμένο έργο μεταξύ των σημαντικών προτεραιοτήτων της και τώρα γίνεται πραγματικότητα σε συμφωνία με τις διαβεβαιώσεις τις οποίες είχαμε δώσει πριν τις εκλογές.
Θέλω να δηλώσω ότι εργαζόμαστε σκληρά και προσπαθούμε με κάθε τρόπο οι ενέργειές μας να έχουν αποτέλεσμα.
Συμμεριζόμαστε τις ανάγκες των κατοίκων για καλύτερο περιβάλλον και συνθήκες διαβίωσης και κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, αποτελεί αντίστοιχη συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Διαβεβαιώνουμε τον καθένα ότι δεν θα πάψουμε, όσον χρόνο θα υπηρετούμε αυτή τη θέση στην οποία  μας ένταξαν οι πολίτες των Μεγάρων, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την δρομολόγηση της πόλης μας προς αναπτυξιακή τροχιά».
 
Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος για την φωτιά στην κλειστή χωματερή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της πυρκαγιάς στη χωματερή κατέθεσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για το περιστατικό από τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Ζάλη ενήργησε άμεσα και κατάθεσε μήνυση στο Πυροσβεστικό Τμήμα Μεγάρων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος : «Πρόκειται για καθαρή εμπρηστική ενέργεια σε ένα χώρο που με πολύ κόπο σφραγίσαμε. Υπήρξε παραβίαση της πόρτας και οι εμπρησμοί έγιναν ταυτόχρονα σε σημεία που είχαν μείνει ακάλυπτα λίγα απορρίμματα. Πρόκειται για μια ακόμα προβοκατόρικη, εγκληματική ενέργεια που σκοπό έχει να μπει εμπόδιο στο έργο μας. Ο δήμος μας ήταν από τους πρώτους που αδειοδοτήθηκε και προσφάτως εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μετά τη δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινούν αμέσως  οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου συνολικής έκτασης 165 στρεμμάτων.
Αν σε αυτό το γεγονός προσθέσουμε και την πρόσφατη (μόλις προ δύο ημερών) υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που προέκυψε μετά από διαγωνισμό για τη λειτουργία του εργοστασίου της κοπριάς, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το συμβάν του εμπρησμού στο χώρο της χωματερής. Πιστεύω ότι τα κίνητρα μιας τέτοιας εγκληματικής ενέργειας είναι επίσης πολιτικά. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ότι οι ένοχοι σύντομα θα αποκαλυφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει παιχνίδια στο βωμό του μικροπολιτικού συμφέροντος, εις βάρος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: