nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

                   ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΘΕΡΜΑ  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΣΤΟΝ  ΑΟΜ

       Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, το Ελσίνκι, το 21ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της πόλης των Μεγάρων  συμμετείχαν στην εθνική ελληνική αποστολή τρείς (3) αθλήτριες του ΑΟΜ, για να λάβουν μέρος, σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα. Η Αθανασία Πέρα, και η Νίκη Πανέτα στο τριπλούν και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ.

      Σ' αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέλαβε την τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είναι και το μοναδικό, που κατέκτησε η ελληνική αποστολή.

      Η συμμετοχή αυτή και ταυτόχρονα η κατάκτηση του μεταλλίου προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη των Μεγάρων και τον Δήμο, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Δείχνουν δε με περίτρανο τρόπο το υψηλό επίπεδο του κλασικού αθλητισμού της πόλης, στο οποίο έχουν οδηγήσει οι μακροχρόνιες και συστηματικές ενέργειες του ΑΟΜ.

      Για τους λόγους αυτούς αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του ΑΟΜ, για τις άοκνες και επιτυχημένες προσπάθειες, που καταβάλλουν, στα στελέχη, στους προπονητές και κυρίως στις αθλήτριες, που συμμετείχαν σ' αυτήν την σπουδαία διοργάνωση. Ιδιαίτερη μνεία βεβαίως πρέπει να γίνει για την Νικόλ  Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ.

     Προτείνεται, όπως ο Δήμος σε ειδική εκδήλωση τιμήσει και βραβεύσει τους άξιους πρεσβευτές της πόλης και του Δήμου, δηλαδή τον ΑΟΜ και τις παραπάνω αθλήτριες.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής  ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΘΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ  ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
          Ο Δήμος Μεγαρέων έχει να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα, που αφορά στην διαχείριση της κοπριάς των πτηνοτροφείων και της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού. Η υπόψη λύση θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πτηνοτρόφων, να προστατεύει το περιβάλλον και να ωφελεί τον Δήμο.
            Το εργοστάσιο κοπριάς  του Δήμου ( βρίσκεται δίπλα στην χωματερή ) με την άδεια, που διαθέτει, η οποία ίσως και να είναι η μοναδική στην Αττική ( και άρα πολύτιμη ), αποτελεί την ιδανική λύση του προβλήματος.
            Με τους κατάλληλους χειρισμούς και ενέργειες, από πλευράς Διοίκησης του Δήμου, καθώς και με την αξιοποίηση κάποιων ικανών στελεχών, που διαθέτει και είναι σχετικά με το αντικείμενο (ένας  Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Μαρινάκη είχε, κατ' εντολή του, ασχοληθεί σοβαρά και επί μακρόν με το θέμα) θα μπορούσε ο Δήμος, λειτουργώντας μόνος του το εργοστάσιο, να έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη  και ταυτόχρονα να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι τους άνεργους συμπολίτες. Ο υπόψη Δημοτικός Σύμβουλος είχε πεί, πως με ένα κεφάλαιο των  τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ θα μπορούσε κάλλιστα, να το λειτουργήσει ο Δήμος. Το ποσό αυτό είναι σαφέστατα μέσα στις δυνατότητες και του πιο μικρού Δήμου.
            Εξάλλου αυτό είχε πει και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10/9/11) : «Με πολύ μεγάλη περίσκεψη και μεθοδικότητα, ανέφερε ο Γ. Μαρινάκης, προχωράμε στην επαναλειτουργία επεξεργασίας κοπριάς υπό την διαχείριση δήμου και όχι υπό την καπήλευση ιδιώτη».
            Δυστυχώς πολύ σύντομα πήγε περίπατο τόσο η μεγάλη περίσκεψη και μεθοδικότητα, όσο και η καπηλεία του ιδιώτη και αποφάσισε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να δώσει την διαχείριση του εργοστασίου κοπριάς σε ιδιώτη.
            Έγινε δε ο σχετικός διαγωνισμός με την διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ και χωρίς να δημοσιευτεί σε κάποια εφημερίδα (τοπική ή αθηναϊκή), για να ενημερωθούν, όσο γίνεται, περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, παρά μόνο αναρτήθηκε στο διαύγεια.
            Γιατί άραγε με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΙΓΟΝΤΟΣ; Το πρόβλημα της κοπριάς και της λυματολάσπης υπάρχει για χρόνια, δεν προέκυψε ξαφνικά. Επομένως ως προς τι;
            Γιατί άραγε δεν δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες; Μπορεί να μην υποχρεώνει ο νόμος, αλλά δεν το απαγορεύει κιόλας. Δεν ήταν προς το συμφέρον του Δήμου να το μάθουν περισσότεροι, για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό; Επομένως ως προς τι;
            Υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα. Με την σύμβαση, που  υπέγραψε ο Δήμαρχος, επιτρέπεται στον ιδιώτη διαχειριστή του εργοστάσιου κοπριάς (Άρθρο 2, παράγραφος η), να επεξεργάζεται και απόβλητα, που θα φέρνει από οπουδήποτε. Δηλαδή απ’ όλη την Αττική ή και από άλλα μέρη.
           Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εργοστάσιο το διαχειρίζεται εταιρεία του Δήμου, η ΔΕΜ Α.Ε, η οποία διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έπρεπε κανονικά να γνωρίζει και εγκρίνει το κείμενο της σύμβασης, που θα υπέγραφε ο Δήμαρχος, ως πρόεδρος της εταιρείας ( Ο Δήμαρχος έχει διορίσει τον εαυτόν του ως πρόεδρο ). Μέλη του Δ.Σ της ΔΕΜ Α.Ε, που ρωτηθήκανε δεν γνωρίζανε το κείμενο της σύμβασης. Ένα δε εξ αυτών παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ της εταιρείας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
            Είναι δε απόβλητα (κατά το ΛΕΞΙΚΟ της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Μπαμπινιώτη) τα απορρίμματα, κυρίως της βιομηχανικής παραγωγής.
            Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι θα προκύψει για την περιοχή του Δήμου Μεγαρέων ( Μέγαρα και Νέα Πέραμος ) και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για την υγεία των κατοίκων, όταν στο χώρο του εργοστασίου θα συγκεντρώνονται απορρίμματα, λύματα, κλπ από την Αττική και όχι μόνο.
            Διαπιστώνει δε εύκολα πια ο καθένας το πώς προσπαθεί ο κ. Μαρινάκης, να κοροϊδέψει και παραπλανήσει τους πολίτες του Δήμου. Από τη μια τάχα μου ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και θέλει να κάνει αγώνα κατά των ιχθυοτροφείων (αφού το άφησε βέβαια να συμβεί πρώτα, χωρίς να κάνει το παραμικρό, για να το προλάβει και παρά τις κατ' επανάληψη προτροπές και προκλήσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου από την αντιπολίτευση) και από την άλλη με δική του υπογραφή και παρά τις σοβαρές και τεκμηριωμένες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, επιτρέπει να γίνει ο δήμος τόπος συγκέντρωσης όλων των αποβλήτων (κοπριές, λύματα, απορρίμματα)  της Αττικής και όχι μόνο.
            Δηλαδή με έγκριση και υπογραφή του επιτρέπει καταστροφή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που θα είναι τρισχειρότερη απ’ αυτή των ιχθυοτροφείων.
            Και αναρωτιέται κανείς. Είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά, για να εισπράττει ο Δήμος 100.000 ευρώ το χρόνο (τόσα προβλέπει η σύμβαση), όταν μάλιστα θα επιστρέφονται στον ιδιώτη πολλαπλάσια, προκειμένου αυτός να παραλαμβάνει στο εργοστάσιο της κοπριάς την λυματολάσπη  του βιολογικού καθαρισμού;
             Είναι δυνατόν από την μία, να γίνεται προσπάθεια, για να καθαρίσει η περιοχή από τις κοπριές και τις βρωμιές και από την άλλη να δίνει ο Δήμαρχος την άδεια, να βρωμίσει η περιοχή περισσότερο και χειρότερα και να υποβαθμισθεί  το περιβάλλον;

                                                                                                Εκ του Γραφείου Τύπου
                                                                                                της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: