nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ.





            Η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού είναι μια ημέρα που θα πρέπει να σκεφτούμε ότι τελικά για την διατήρηση της ζωής το πιο πολύτιμο αγαθό είναι το Νερό.
            Η αφθονία του νερού είναι ψευδαίσθηση και τείνει πλέον να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία, συνέπεια μιας αναπτυξιακής λογικής που δεν αναγνωρίζει όσο πρέπει το γεγονός ότι το νερό είναι αφενός ανανεώσιμος πόρος δεν παύει όμως να είναι περιορισμένος πόρος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες ζήτησης.
            Η ρύπανση των ποταμών και των λιμνών από αστικά βιομηχανικά και γεωργικά λύματα καθώς και η ανισσόροπη και πολλές φορές κακή διαχείριση ματεξύ των διαφόρων χρήσεων του νερού όπως η βιομηχανική χρήση, η άρδευση, η ύδρευση, απειλούν την διαθεσιμότητα του.
            Η Δυτική Αττική αποτελεί μια περιοχή με σημαντικούς υδάτινους πόρους και μοναδικά οικοσυστήματα τα οποία συνδέονται με την παρουσία του νερού.
            Η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ένα πρόβλημα που οφείλουμε να
το αντιμετωπίσουμε σε όλες του τις πλευρές, με προσοχή πάντα στην κατανάλωση, την ρύπανση, την διαχείριση και επενδύσεις στην συλλογή, την διανομή και την αφαλάτωση.
            Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η προσπάθεια όλων μας για κατ’ οίκον εξοικονόμηση νερού με απλές πρακτικές όπως και η επαναχρησιμοποίηση των κατάλληλα επεξεργασμένων αστικών λυμάτων μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την διασφάλιση της ποιότητας των υδάτινων αποθεμάτων της περιοχής μας, αλλά και όλης της Αττικής.
            Η θέση του ΟΗΕ παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη:
«Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, πού ζούμε, τι κάνουμε, όλοι εξαρτιόμαστε από το νερό, το χρειαζόμαστε κάθε μέρα. Το χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς, το χρειαζόμαστε για να παράγουμε την τροφή μας, για τις μεταφορές, την άρδευση και την βιομηχανία. Το χρειαζόμαστε για τα ζώα, τα φυτά για να αλλάζουν οι εποχές και τα χρώματα. Ωστόσο, παρά την σημασία των αποθεμάτων του νερού για την ζωή και την ύπαρξη μας, δείχνουμε μια συνεχώς αυξανόμενη έλλειψη σεβασμού για τα αποθέματα νερού. Τα σπαταλούμε, τα λεηλατούμε, τα μολύνουμε, ξεχνώντας πόσο απαραίτητα είναι για την επιβίωση μας».

  Με εκτίμηση
Κατερίνα Πιπιλή

Γραμματέας Περιφερειακού
Συμβουλίου Αττικής
Περιφερειακή Σύμβουλος
Δυτικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: