nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.


ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
(ΒΕΠ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ
Δ/νση: Καραΐσκου 111,  (3ος όροφος) 185 32 Πειραιάς
Τηλ.: 210 - 4110443, 210 - 4174765
Απευθείας Επικοινωνία Προέδρου: τηλ.: 6978  999513
 e - mail: mixalaros.bep@gmail.comΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-4-2013

Έντονη αντίδραση του Προέδρου του ΒΕΠ στη φημολογία για μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%
Ανδριανός Μιχάλαρος: «Εάν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, ας το διαψεύσει άμεσα και κατηγορηματικά ο Υπουργός Εργασίας»
·         Η Ελλάδα και έχει «σηκωμένα τα μανίκια» και «σηκώνει κεφάλι». Μία χώρα που «σηκώνει κεφάλι» χρειάζεται, όμως, να έχει και πολίτες με προοπτική να «σηκώσουν κεφάλι»

Την έντονη διαμαρτυρία του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχάλαρου, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των μελών του Επιμελητηρίου προκάλεσε η είδηση της κρυφής διάταξης  - που το Mega Channel στο μεσημεριανό του δελτίο ειδήσεων της 25ης/4/2013 ανακοίνωσε-  ότι θα εντασσόταν στη σημερινή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και αφορά τη χορήγηση από τον ΟΑΕΕ μειωμένων κατά 35% των νέων συντάξεων.
Περί της είδησης υπήρχαν μη επιβεβαιωμένες «διαρροές» στον Τύπο από τις αρχές του Απριλίου 2013. Σήμερα, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου κι από πληροφορίες από πλευράς ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει κρυφή τέτοια
διάταξη. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης  ανακοίνωσε τελικά ότι δεν υπάρχει ψήφιση αυτής της διάταξης για σήμερα, που σημαίνει ότι δεν διέψευσε ότι έχει μπει στο… πρόγραμμα.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος με δήλωσή του επισημαίνει: «Το να υπάρχει διάταξη για μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35% και να έχει μείνει κρυφή από τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών σε όλη την Ελλάδα, είναι φτωχά τα λόγια ώστε να το σχολιάσουμε. Το να μην απαντά ο Υπουργός Εργασίας στο, εάν η Τρόικα πιέζει για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου ή το να αποσύρεται επειδή τελευταία στιγμή αποκαλύφθηκε ή το να μην υπάρχει καμία γνωστοποίηση για το, εάν θα υπάρξει μία τέτοια διάταξη στο άμεσο μέλλον, βάζοντας σε νέα ομηρία τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που επιθυμούν τώρα να βγουν στη σύνταξη, σημαίνει πως δεν υπάρχει καπνός όπου δεν υπάρχει φωτιά.
Δεν προλάβαμε να αισιοδοξήσουμε λίγο από την έναρξη των έργων των 4 νέων αυτοκινητοδρόμων, για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, για τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που αφορούν το ισχυρό για τη χώρα μας επενδυτικό ενδιαφέρον κι έρχεται η συγκεκριμένη είδηση, να μας προβληματίσει ότι “πίσω από την πλάτη” και “κάτω από τη ζώνη” επιχειρείται ένα τέτοιο επιπλέον μέτρο εις βάρος των επαγγελματοβιοτεχνών που θα βγουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη.
Η Ελλάδα έχει «σηκωμένα τα μανίκια» και «σηκώνει κεφάλι». Μία χώρα που «σηκώνει κεφάλι» χρειάζεται, όμως, να έχει και πολίτες με προοπτική να «σηκώσουν κεφάλι».
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά οφείλει για άλλη μία φορά να τονίσει προς πάσα κατεύθυνση, σε όσους προτίθενται να προτείνουν και να στηρίξουν ένα τέτοιο μέτρο ότι ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα υποχρεώνεται να πληρώνει τον ΟΑΕΕ για να προσφέρει και σε ιατροφαρμακευτικό αλλά και σε συνταξιοδοτικό επίπεδο τα λίγα που προσφέρει και που κάποιοι προσπαθούν να τα κάνουν ακόμη πιο λίγα. Ζητά δε, να υπάρξει άμεσα διαχωρισμός του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον κλάδο σύνταξης με προαιρετική την πληρωμή του ενός εκ των δύο. Τονίζουμε πως σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια και στην πιθανότητα έστω, επιβολής του μέτρου αυτού. Ευελπιστούμε η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να διαψεύσουν άμεσα οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο».


--------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-4-2013

«ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΕΥΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΠ


Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Λάζαρου Ευφραίμογλου, Προέδρου και Ιδρυτή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ δήλωσε σχετικά: «Λίγες μόλις ημέρες από την απώλεια του Πειραιώτη Προέδρου του ΕΒΕΠ Γεωργίου Κασιμάτη, η επιμελητηριακή κι επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας αποχαιρετά τον Λάζαρο Ευφραίμογλου τ. Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τ. αντιπρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ευρώπης, μία σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της επιχειρηματικότητας, της πολιτιστικής προσφοράς, των παραγωγικών φορέων, κάνοντας όλους μας να αισθανόμαστε ακόμη πιο φτωχοί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-4-2013

Βάσει του εισπραχθέντα ΦΠΑ οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Ανδριανός Μιχάλαρος: «Η επιχειρηματικότητα για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται να συναλλάσσεται με ένα δίκαιο και αξιόπιστο Κράτος»

  • «Για τους υπόλοιπους οι οποίοι επί τούτου χρόνια τώρα φοροδιαφεύγουν εις βάρος των υπολοίπων, της κοινωνίας και της ελληνικής Οικονομίας, το ΒΕΠ δεν μπορεί παρά να είναι σύμφωνο με τις ποινικές επιπτώσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο»

«Επικίνδυνη», χαρακτηρίζει τη γενίκευση για όλες τις επιχειρήσεις η οποία έρχεται μέσω του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και που καθιστά ποινικό αδίκημα τη μη υποβολή δήλωσης Φόρου Προστιθέμενης Αξίας – εισπραχθέντα ή μη- ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει ότι με τέτοια γενικευμένα μέτρα η επιχειρηματικότητα βρίσκεται υπό διωγμό και οι επιχειρηματίες πλέον λειτουργούν υπό την απειλή της φυλάκισης.
«Εάν οι πελάτες αφήσουν απλήρωτες επιταγές ή εάν το Δημόσιο χρωστάει στην επιχείρηση ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να βρει και να πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ, που τιμολόγησε μεν αλλά δεν εισέπραξε. Οι οφειλές πρέπει να είναι βάσει του εισπραχθέντα ΦΠΑ . Η ανάγκη για πάταξη της φοροδιαφυγής είναι δεδομένη και επιτακτική αλλά δεν μπορεί να τοποθετούνται όλοι στο ίδιο “τσουβάλι”. Επίσης, επειδή τα λουκέτα πλέον είναι καθημερινά, θα πρέπει να υπενθυμιστεί σε όλους εκείνους, που βιάζονται να χαρακτηρίσουν φοροφυγάδες όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει από τους πελάτες τους, πως όταν μία επιχείρηση κλείσει και είναι πιστωτική στο ΦΠΑ, το Κράτος δεν του τον επιστρέφει ποτέ και προ κρίσης και σήμερα.
Οι επιχειρηματίες χρειάζονται να συναλλάσσονται με ένα αξιόπιστο κράτος, σε ένα περιβάλλον δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος και το κράτος πρέπει να αναλύει τις υπάρχουσες συνθήκες, να προνοεί και να προστατεύει την επιχειρηματικότητα και όχι να λειτουργεί τυφλά. Πρόκειται λοιπόν για αδικία ο χαρακτηρισμός ως φοροφυγά του επιχειρηματία, που δεν απέδωσε ΦΠΑ τον οποίο δεν εισέπραξε ποτέ. Για τους υπόλοιπους οι οποίοι επί τούτου χρόνια τώρα φοροδιαφεύγουν εις βάρος των υπολοίπων, της κοινωνίας και της ελληνικής Οικονομίας, το ΒΕΠ δεν μπορεί παρά να είναι σύμφωνο με τις ποινικές επιπτώσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο», τονίζει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24-4-2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΕΠ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ:
«Αποτελεί εθνικό και όχι τοπικό θέμα η ναυπηγική και επισκευαστική βιομηχανία.  Να εφαρμοστούν άμεσα οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και να μην παραμένει στα συρτάρια η μελέτη Αναστασόπουλου. Επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης και ενίσχυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας για την τόνωση της ελληνικής Οικονομίας».

Την  παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στο ζήτημα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας ζήτησε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος κατά την παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισήμανε ότι οι συνολικές και στοχευμένες δράσεις για την ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, που παλαιότερα συνεισέφερε στην ελληνική Οικονομία πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως,  από όλους τους συναρμόδιους φορείς θα σηματοδοτήσουν θετικές εξελίξεις στην κατεύθυνση επαν-ενεργοποίησης της βιομηχανίας αυτής.  Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα δεν αναφέρεται πλέον σε καμία διεθνή στατιστική ως χώρα με ναυπηγική ή ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η ελληνόκτητη ποντοπόρος ναυτιλία κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά και ο κατεξοχήν εξωστρεφής της χαρακτήρας, συνιστά ένα από τα κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.
Ο Ανδριανός Μιχάλαρος κατήγγειλε πως παρά το καταρχήν θετικό γεγονός ότι  ορίστηκε  ως εθνικής σημασίας από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ομάδα μελετητών με επικεφαλής Εθνικό Συντονιστή τον Νίκο Αναστασόπουλο προκειμένου να διερευνήσουν και να προτείνουν τους τρόπους ανάκαμψης και ανάπτυξης του ελληνικού ναυπηγικού και επισκευαστικού τομέα κι ενώ αυτή έχει παραδοθεί από την Ομάδα στους αρμόδιους εδώ και 4 τουλάχιστον μήνες, κανένα βήμα δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης της ελληνικής ναυπηγοεπισκευής. Ο κ. Μιχάλαρος αναφέρθηκε στη μείωση των εργασιών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά σε ποσοστό πάνω 40% το 2012 σε σχέση με το 2010 και τόνισε  ότι οι πρώτες πληροφορίες θέλουν οι προτάσεις της ομάδας του Εθνικού Συντονιστή για τα ναυπηγεία, εάν υλοποιηθούν, να μπορούν να συνεισφέρουν στην ελληνική Οικονομία σήμερα πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Είναι άξιο απορίας πώς δεν έχει ξεκινήσει άμεσα και με τη μορφή του κατεπείγοντος η διαδικασία εφαρμογής των προτάσεων αυτών και για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η κωλυσιεργία», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24-4-2013
Άδικη η εξαίρεση από τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών όσων είναι ήδη ενταγμένοι σε ρύθμιση τονίζει το ΒΕΠ
Ανδριανός Μιχάλαρος: «Τιμωρούνται οι συνεπείς φορολογούμενοι»


Την ένταξη για το 2013 στη ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών των 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία όσων είχαν ενταχθεί σε μια από τις τρέχουσες ρυθμίσεις καταβάλλοντας κανονικά τις δόσεις τους παρά την επιβάρυνση ζητά με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.
Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η επιχειρηματικότητα υποφέρει υπό το βάρος της αναδουλειάς, της υψηλής και άδικης φορολογίας και της δραματικής οικονομικής κρίσης. Τα λουκέτα είναι καθημερινά. Όσοι καταφέρνουν αιμορραγώντας να πληρώνουν τα χρέη τους θα πρέπει να μην εξαιρεθούν και να ενταχθούν στη ρύθμιση. Το μόνο που θα επιτευχθεί με την εξαίρεση των παλαιών οφειλετών θα είναι να μείνουν και άλλοι φόροι απλήρωτοι από εδώ και στο εξής. Το οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης μηδενίζεται καθημερινά και όσο βρίσκεται εκτός πραγματικότητας τόσο τα φορολογικά έσοδα θα μειώνονται ενάντια στις προβλέψεις του. Άλλωστε με τις διαρκείς αλλαγές στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι επιχειρηματίες που ήταν ήδη συνεπείς θα προτιμήσουν τους διαρκείς διακανονισμούς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: