nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:

«Παράγω και Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (Καραΐσκου 111, Πειραιάς, 3ος όροφος).
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
17:45 – 18:00
Προσέλευση – Καφές
18:00 – 18:15
Χαιρετισμός & Ομιλία του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδριανού Μιχάλαρου
18:15 – 18:30
Ομιλία του Αντιπροέδρου του ΣΕΒΕ, κ. Κυριάκου Λουφάκη με θέμα «Παράγω και Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης»
18:30 – 18:50
Ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνου Μουσουρούλη
18:50 – 19:10
Ομιλία του Ειδικού Συμβούλου Υπουργού ΑνΥπ σε θέματα εξωστρέφειας, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη με θέμα «Πρωτοβουλίες και δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη στήριξη της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων»
19:10 – 19:30
Ομιλία Εφόρου ΣΕΒΕ, κ. Βασίλειου Κεχαγιά με θέμα «Ναυπηγικές Εργασίες και προληπτική συντήρηση στη Ναυτιλία»
19:30 – 19:50
Ομιλίες από εκπροσώπους του χώρου της Ναυτιλίας
19:50 – 20:30
Παρουσίαση Case Studies από εξωστρεφείς/ναυτιλιακές επιχειρήσεις της περιοχής
20:30 – 21:00
Συμπεράσματα – Ερωτήσεις

Συντονίζει η δημοσιογράφος/σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: κα Σταματίνα Μάρκου  

 Επικοινωνία, ΒΕΠ: τηλ. 210-4174765, press@bep.gr  ΣΕΒΕ: τηλ. 2310-535333,  info@seve.gr  
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11-6-2013

Επίσκεψη του Γιώργου Καββαθά Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και παρουσία του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Ο νέος Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς θα επισκεφθεί
αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και θα παραστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου το οποίο θα ξεκινήσει στις17:30.
Στόχος της συνάντησης του Δ.Σ του ΒΕΠ με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ του Οργάνου που είναι ο θεσμικός συνομιλητής, αλλά και ο κύριος εκπρόσωπος των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, είναι η ανταλλαγή απόψεων για τη δημιουργία ενός ελκυστικού για τις ΜΜΕ επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ενθάρρυνση της καινοτομίας, η δημιουργία δικτύων επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση των διαδικασιών παραγωγής οι οποίες συνιστούν βασικούς πυλώνες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-6-2013

Προτάσεις και  παρατηρήσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά
επί του Σχεδίου Νόμου
«Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις»

Ζητά: 1) Αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ)
           2) Ενεργό συμμετοχή του ΒΕΠ στη σύνθεση του Δ.Σ. της υπό σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων


     Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει σημαντική προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την εξυπηρέτηση του στόχου, που θέλει τον Πειραιά να εξελίσσεται σε Διεθνές Εμπορικό, Ναυπηγοεπισκευαστικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο. Στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία, που θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων για την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων, τα οποία σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη ο Πειραιάς για να ενδυναμώσει την ανταγωνιστική του θέση κι εκδηλώνοντας την προθυμία του να συμμετέχει και να προσφέρει ενεργά και ουσιαστικά, όπου χρειαστεί και από οποιαδήποτε θέση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη με την οποία καταθέτει τις προτάσεις και παρατηρήσεις του επί του Σχεδίου Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις». Συγκεκριμένα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αιτείται:
1. Αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ)
Το εδάφ. ε΄, της παρ. 2, του άρθρου 29: (Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής), να παραμείνει ως έχει, δηλαδή ο ορισμός των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων με τους αναπληρωτές τους να γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ). Με δεδομένη τη σύνθεση του Δ.Σ., τους λόγους που δημιουργήθηκε, τη σχέση του με αντίστοιχα ευρωπαϊκά δίκτυα και το έργο που προσφέρει ο ΕΟΑΕΝ, θεωρούμε τι δεν θα πρέπει να απαξιωθεί ο ρόλος του. Αντίθετα, πρέπει να αναβαθμιστεί και επειδή, ακριβώς, είναι αντικείμενό του η παρακολούθηση της χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των νησιών, επιβάλλεται τους εκπροσώπους στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής να τους υποδείξει το Δ.Σ. του Ομίλου.
2. Ενεργός συμμετοχή του ΒΕΠ στη σύνθεση του Δ.Σ. της υπό σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων
Όσον αφορά τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της υπό σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, άρθρο 38, του Σχεδίου Νόμου, θα είναι καθοριστική και ουσιαστική η παρουσία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά δεδομένου ότι:

Α)Το σύνολο, σχεδόν, των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων – χρηστών της Ν/Ζ είναι μέλη του ΒΕΠ.
Β)Το ενδιαφέρον του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την ανάπτυξη του Πειραιά είναι αποδεδειγμένο και στην απόφαση για τη συμμετοχή του ΒΕΠ στη μετοχοποίηση του ΟΛΠ οδήγησε η πρόθεση να εκφράζονται, μέσω του Επιμελητηρίου, οι απόψεις των παραγωγικών τάξεων και να έχει λόγο στις αποφάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του Λιμένος του Πειραιά. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα λιμάνια στην Επιμελητηριακή Περιφέρεια ΒΕΠ (Ελευσίνα, Λαύριο, Νησιά Αργοσαρωνικού).
Γ)Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις, οργάνωσε επιτυχημένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πειραιά και Αιγαίου και πραγματοποίησε συναντήσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάκαμψη της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.
Δ)Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αιτήθηκε τη συμμετοχή του στον Ειδικό Συντονιστικό Αναπτυξιακό Φορέα Πειραιά που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας επί Υπουργού, κου Ι. Διαμαντίδη.
Ε)Με εκπεφρασμένη, κατά κόρον, τη θέση του ΒΕΠ για την υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης των δικτύων εγκαταστάσεων και υποδομής, επέκτασης και εξοπλισμού των προβλητών, αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους λιμενικούς χρήστες, αξιοποίησης κτιρίων, αποθηκών, κ,λπ., το ΒΕΠ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων για την υλοποίηση του Εκθεσιακού-Συνεδριακού Διεθνούς Επιχειρηματικού Κέντρου και πρότεινε τη συμβολή του, όπου χρειαστεί, αφού είχε και κατά το παρελθόν υποβάλει σχετικές προτάσεις.
  Τέλος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη ζητά να του δοθεί η ευκαιρία οι εκπρόσωποί του να τον ενημερώσουν σε μία συνάντησή τους για τα αιτήματα και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου.
                                             
---------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια: