nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ



Ημέρα Περιβάλλοντος στο ΚΠΕ Ελευσίνας


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτισμού κ. Βαρελάς Κλεάνθης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Οικονομόπουλος Ευάγγελος, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας για την ημερίδα που διοργανώθηκε επ’ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5-6-2013, παρέστησαν εκπροσωπώντας το Δήμο μας.
Στην ημερίδα ο Αντιδήμαρχος ανέλυσε κατά την ομιλία του  τις δράσεις και τις πολιτικές του Δήμου μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Ανεφέρθη λοιπόν, πως με την ανάληψη των καθηκόντων της η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων σφράγισε τον ΧΑΔΑ των Μεγάρων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εκπόνησε μελέτη αποκατάστασης του χώρου βάση της οποίας το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων κινήσεων είναι το καλοκαίρι του 2013 να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και να έχουμε σύντομα τη χαρά να δούμε το χώρο αποκατεστημένο και συνεπώς την περιοχή μας ασφαλή από οποιαδήποτε επιβάρυνση μπορεί να προκληθεί από αυτόν.
Επίσης σημειώθηκε πως στο Δήμο μας κατασκευάζεται (με
χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) η αποχέτευση της Νέας Περάμου και παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης, πρόταση για την κατασκευή αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων. Συνεπώς σύντομα όλα τα λύματα που θα προκύπτουν από το δήμο Μεγαρέων θα οδηγούνται προς επεξεργασία στην ΕΕΛ Μεγάρων (βιολογικός των Μεγάρων). Εδώ αξίζει να σημειωθεί, διότι δείχνει τον ορθό περιβαλλοντικά τρόπο που πια διαχειρίζεται ο δήμος μας τα περιβαλλοντικά θέματα, πως για την ΕΕΛ Μεγάρων εγκρίθηκαν Περιβαλλοντικοί όροι το 2011 και για πρώτη φορά από την κατασκευή της η εγκατάσταση απέκτησε άδεια λειτουργίας το 2013.
Εκτός των άλλων ο  Δήμος Μεγαρέων έχει επιλέξει πια να εκτελεί έργα με τον πιο φιλικό περιβαλλοντικά τρόπο και συνάμα το λιγότερο ενεργοβόρο. Παραδείγματα τέτοιων έργων, είναι η πρόταση για τη βιοκλιματική ανάπλαση του μεγαλύτερου ρέματος της περιοχής (χρηματοδοτούμενο από το ¨Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων¨), η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τα δημοτικά κτίρια (πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το ΚΑΠΕ, που η υλοποίηση του βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αλλά πολλά ανάλογα έργα που σχεδιάζονται βάσει των αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού. Ο Δήμος μας έτσι συμβάλλει δραστικά στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση των εκπεμπομένων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Δήμος μας, εκτός των άλλων, συμμετέχει  από τις 24 Ιανουαρίου 2011 στο Σύμφωνο των Δημάρχων, δηλαδή στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 20% έως το 2020. Είναι γεγονός άλλωστε πως ποσοστό μεγαλύτερο από το ήμισυ των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δημιουργείται μέσα  από τις πόλεις. Ο στόχος μάλιστα που τέθηκε, βάση του ΣΔΑΕ (Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια) που κατήρτισε, είναι η μείωση αυτών των εκπομπών κατά 35% μέχρι το έτος 2020.
Γενικότερα όμως, δεδομένου ότι οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πλησιέστερος φορέας διοίκησης των πολιτών, οφείλουν να αποτελούν πρότυπο για τους πολίτες κάνοντας ορθολογική χρήση ενέργειας, υιοθετώντας αειφόρα πρότυπα κατανάλωσης και δρώντας συνολικά με τρόπο περιβαλλοντικά ορθό. Για παράδειγμα λοιπόν, να αναφέρουμε πως στο Δήμο μας αντικαθίστανται σταδιακά όλοι οι κοινοί λαμπτήρες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά παράλληλα γίνεται πλέον σχεδιασμός για γενικευμένη χρήση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
Πολύ μεγάλο βάρος έχει δοθεί και στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών (η οποία άλλωστε αποτελεί και μία από τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο των Δημάρχων), μέσω κυρίως της εντατικοποίησης της επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες του, σχετικά με τα θέματα ενέργειας. Με γνώμονα αυτό σχεδιάζεται σειρά ομιλιών ενημέρωσης των δημοτών μας σε θέματα διαχείρισης της ενέργειας στην καθημερινότητα.
            Τέλος ο Δήμος μας βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ασχολούνται με θέματα προστασίας περιβάλλοντος (ΚΟΥΡΟΣ και ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ). Με αυτό τον τρόπο εμπεδώνεται μία κοινή στάση συνεργασίας και προωθούνται αποτελεσματικότερα οι όποιες σχεδιαζόμενες δράσεις. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως εθελοντικές ομάδες καθαρίζουν περιοδικά τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και συνδράμουν στην οργάνωση των σχετικών με το Περιβάλλον εκδηλώσεων του Δήμου. Παραδείγματα τέτοιων είναι η δράση LETS DO IT που αφορούσε τον καθαρισμό των παραλιών του Δήμου μας, αλλά και ο εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος που στο Δήμο μας για πρώτη φορά διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2011 και με συνέπεια συνεχίζουμε έως και σήμερα. Επιπροσθέτως πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη καινούρια εθελοντική δράση καθαρισμού γειτονιών ή ακτών του Δήμου μας, οι οποίες διοργανώνονται κάθε Σάββατο πρωί με πρωτοβουλία του ιδίου του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Ιωάννη Μαρινάκη. Η προαναφερθείσα δράση «ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» ξεκίνησε το Σάββατο 1η Ιουνίου στην ακτή του Αγίου Νικολάου και συνεχίστηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου στη Πλατεία του Προφήτη Ηλία Μεγάρων. Για τη συνέχεια της δράσης θα ενημερώνονται οι πολίτες του Δήμου Μεγαρέων μέσα από το διαδίκτυο και το τοπικό τύπο. Η  εθελοντική συμμετοχή όλων θα ήταν μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.
Κλείνοντας ο κ. Βαρελάς ευχήθηκε η συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση του Δήμου μας τα θέματα περιβάλλοντος, να βελτιώνει καθημερινά την ποιότητα της ζωής των δημοτών και να μετατρέψει την ημέρα Περιβάλλοντος από εδώ και στο εξής μια πραγματική μέρα γιορτής.


Τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου


Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και ολοκληρώνονται σύντομα τα έργα τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων.

Η διοίκηση του Δήμου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ολοκληρώνει ακόμα ένα από τα έργα που είχε εξαγγείλει. Η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τον τόπο, το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση χάρις στις επιτυχημένες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεωργίου Κουμπέτσου.
Μετά την τοποθέτηση του τάπητα θα προστεθεί ακόμα ένας λειτουργικός χώρος στις, ιδιαίτερα αναβαθμισμένες τα τελευταία 2 χρόνια, εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφορτιστούν οι υπόλοιποι χώροι και θα λυθεί το πρόβλημα με την επάρκεια των χώρων προπόνησης, αλλά και αγώνων των ομάδων της πόλης.



Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα της ενασχόλησης με τον αθλητισμό περισσότερων νέων συμπολιτών μας μέσα από τις Ακαδημίες των ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή αυτή.
Ένα ακόμα έργο της σημερινής διοίκησης παραδίδεται με τις άοκνες προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Κουμπέτσου στην κοινωνία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και αποτελεί ηχηρή απάντηση στους κενούς και ιδιοτελείς πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι με τη στάση και τη συμπεριφορά τους εκτίθενται καθημερινά απέναντι στους συμπολίτες μας.
Η σημερινή διοίκηση κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες πετυχαίνει το στόχο που έχει θέσει προεκλογικά και που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα επιτρέψει σε κανένα πολιτικό δημαγωγό να σταθεί εμπόδιο.


Ρύθμιση δανείων του Δήμου


Ο Δήμος Μεγαρέων αιτήθηκε και επέτυχε τη ρύθμιση των δανείων του από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επικαλούμενος νομικά επιχειρήματα αλλά και τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία της εποχής.
          Η διάρκεια αποπληρωμής, των χορηγηθέντων δανείων του Δήμου από το Τ.Π.&Δανείων επιμηκύνεται για οκτώ (8) έτη, περιλαμβανομένης στο χρόνο επιμήκυνσης, περιόδου χάριτος διαρκείας τριών (3) ετών, κατά την οποία καταβάλλονται μόνο τόκοι, αρχής γενομένης από 01/01/2013. Η ετήσια δόση για το σύνολο των εξυπηρετούμενων δανείων του Δήμου μας στο Τ.Π.&Δανείων για το 2013 ανέρχεται στο ποσό των 105.421,72 €, ενώ ο Δήμος κατέβαλλε στο Τ.Π.&Δανείων 369.040,28 € για το έτος 2012.
          Αυτό αποτελεί ακόμα μια επιτυχία της διοίκησης του Δήμου μας που αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, που της δίνεται, ώστε να διατηρήσει το Δήμο μας βιώσιμο σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές.


Εθελοντικού καθαρισμού συνέχεια. Επικεφαλής ο Δήμαρχος


Συνεχίστηκε για δεύτερο Σάββατο, ο εθελοντικός καθαρισμός περιοχών του Δήμου με επικεφαλής τον ίδιο το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Ιωάννη Μαρινάκη.
Μετά τον καθαρισμό της ακτής του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 01/06/2013  η εθελοντική δράση «ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» έλαβε χώρα στην πλατεία Προφήτη Ηλία (περιοχή Κουρκούρι),  στους Κοινόχρηστους Χώρους βορείως του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγάρων. Αποψιλώθηκαν τα πεζοδρόμια, καθαρίσθηκαν και πλύθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και το γήπεδο μπάσκετ, ενώ επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε γενικός καθαρισμός του γειτνιάζοντος πάρκου έπειτα από πολλά έτη.
Μαζί με τον Δήμαρχο, στον καθαρισμό συμμετείχαν και άλλα στελέχη της διοίκησης του Δήμου, εργαζόμενοι του Δήμου και μέλη εθελοντικών οργανώσεων. Συμμετείχαν επίσης  και απλοί δημότες από τη γύρω περιοχή.
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα  της δράσης φαίνονται στις φωτογραφίες.
  

Η εθελοντική προσπάθεια «ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» όμως  δε σταματάει εδώ. Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 15/06/2013 στις 08:30 π.μ. στο αλσύλλιο στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων και στην παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου στην παραλία Βαρέας Μεγάρων.


Νέο ωράριο συλλογής απορριμμάτων


Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων ενημερώνει τους δημότες του ότι η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιείται κατά τις βραδυνές ώρες.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων πλέον θα πραγματοποιείται από τις 23:00 έως 06:00.
Παρακαλούνται οι δημότες να τοποθετούν τα απορρίμματα στους κάδους μεταξύ των ωρών 20:00 και 23:00
και όχι τις πρωινές ώρες, όπως συνηθιζόταν.

Επιθυμούμε όλοι οι δημότες να βοηθήσουν στην εύρυθμη αποκομιδή των απορριμμάτων στις νέες αυτές ώρες, καθώς η αλλαγή αυτή θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας.

Επίσης, παρακαλούνται όλοι οι δημότες να διευκολύνουν το έργο των οδηγών των απορριμματοφόρων παρκάροντας σε σημεία που δε θα δυσχεραίνουν το έργο


Αναβαθμίσεις αθλητικών υποδομών


Με την ευκαιρία του απολογισμού του έτους 2012 του Δημάρχου είναι χρήσιμο να κάνουμε μια αναδρομή στις εργασίες και τις αναβαθμίσεις του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων. Άλλωστε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό, διότι πια είναι εμφανή τα αποτελέσματα των προσπαθειών της διοίκησης τα τελευταία 2 έτη στο πεδίο της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας.

Έπειτα από την πρώτη επίσκεψη μας στους χώρους του Δημοτικού Σταδίου ήταν πια σαφές πως ο χώρος ήταν σχεδόν εγκαταλειμμένος. Συνεπώς προτεραιότητα δόθηκε στον ευπρεπισμό του χώρου. Γι’αυτό το λόγο αρχικά καθαρίσθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονταν κάτω από τις εξέδρες, οι οποίοι παρουσίαζαν τριτοκοσμική εικόνα. Έπειτα βάφτηκαν εσωτερικά οι αποθήκες και τελικά πια επιτελούν το ρόλο για τον οποίο κατασκευάστηκαν, δηλαδή υποδέχτηκαν και φιλοξενούν υλικά χρήσιμα για τη λειτουργία του Σταδίου.


Έπειτα έπεσε όλο το βάρος στον γενικότερο ευπρεπισμό των χώρων είτε αυτό ήταν ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είτε φύτευση χώρων όπως φαίνεται στις ανωτέρω φωτογραφίες (φωτ. 1). Σήμερα τα αποδυτήρια και όλοι οι υπόλοιποι χώροι του σταδίου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Στην ανακαίνιση των χώρων λειτούργησε επικουρικά η τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου, η κατασκευή και τοποθέτηση των δημοσιογραφικών θεωρείων, καθώς και η κατασκευή και των εκδοτηρίων εισιτηρίων στην είσοδό του.


 
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών μας δικαίωσε, καθώς το Δημοτικό γήπεδο Μεγάρων πήρε την έγκριση καταλληλότητας για τη διεξαγωγή αγώνων μέχρι και κατηγορίας SUPER LEAGUE.
Το επόμενο βήμα ήταν η αναβάθμιση, πέρα από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σταδίου, των αθλητικών υποδομών του. Αυτό συμπεριλάμβανε αναβάθμιση του χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου με την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα (τύπου OLYMPICO), διότι ο χώρος παρελήφθη σε κάκιστη κατάσταση καθώς ήταν γεμάτος φυτά διαφόρων ειδών, όπως παπαρούνες και άλλα.


Μέσα στο 2012 καθαρίστηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο χώρος του βοηθητικού γηπέδου (χώρος πλησίον κλειστού γηπέδου μπάσκετ) και αυτές τις μέρες ξεκινάει η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στον ανωτέρω χώρο. Ευελπιστούμε λοιπόν στο τέλος Ιουνίου, μια ακόμα αθλητική υποδομή να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες του Δήμου μας.

)
Οι προσπάθειες της διοίκησης μας στο πεδίο του αθλητισμού δεν περιορίσθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων, αλλά παράλληλα γίνονται καθημερινά προσπάθειες αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στη Νέα Πέραμο. Στα προηγούμενα δυο χρόνια καθαρίσθηκαν και βάφτηκαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, καθώς και συντηρήθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Νέας Περάμου.



Επίσης βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των εργασιών η ανακαίνιση του παρκέ του κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Περάμου.
Και όμως σε αυτή την εποχή, της χωρίς προηγούμενο οικονομικής δυσπραγίας, που οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας απλά προσπαθούν να επιβιώσουν, ο Δήμος μας καταφέρνει και κάνει βήματα προόδου όπως τα προαναφερθέντα.
 
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ


Λόγω συντήρησης των λεωφορείων δεν λειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία

Η διοίκηση του Δήμου ενημερώνει το κοινό της πόλης των Μεγάρων, ότι λόγω βλάβης και των δύο (2) οχημάτων του τομέα της Δημοτικής Συγκοινωνίας μέχρι σήμερα δεν εκτελούνταν τα αντίστοιχα δρομολόγια. Λόγω της παλαιότητας και της ελλιπούς συντήρησής τους έχει καθυστερήσει η επισκευή τους.
Μετά από έντονες προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Αθανασίου Ζάλη, θα είναι έτοιμο και θα τεθεί στη διάθεση του κοινού, το ένα όχημα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί η επισκευή και του δεύτερου οχήματος.
Η διοίκηση του Δήμου ευχαριστεί τους δημότες της πόλης των Μεγάρων για την κατανόηση που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα που η Δημοτική Συγκοινωνία ήταν ελλιπής.



Πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων

Από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις παρ. 1 & 2 του άρθρου 2 του  Ν. 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», δεν απαιτείται πλέον η έκδοση διοικητικής άδειας ή η χορήγηση βεβαίωσης για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, καθώς με τις εν λόγω διατάξεις καταργούνται τόσο οι περιορισμοί πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, όσο και οι προϋποθέσεις - δικαιολογητικά που πιστοποιούσαν την συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων.
Συνεπώς για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων αρκεί η έναρξη ή η μεταβολή εργασιών στην οικεία Δ.Ο.Υ.  και αν απαιτείται, η εγγραφή στο οικείο επιμελητήριο, όπως αναφέρεται στο με αρ. πρωτ. 7852/23-05-2013 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: