nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΑ





Επειδή ο κ. Μαρινάκης δεν έχει μεν καλές σχέσεις με την αλήθεια, αλλ' όμως με το αξίωμα του Δημάρχου που κατέχει, δυστυχώς τα λόγια του αποκτούν βαρύτητα, αναγκάζει τους άλλους, να πρέπει να αποδείξουν, πως δεν είναι ελέφαντες.
Είπε και έγραψε:
“Ο κ. Σταμούλης προέβη στην καταχρηστική παρότρυνση προς όλους τους οφειλέτες του Δήμου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις.”(!!!!!) (Εφημ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6 Ιουλίου 2013). Μα, οφειλέτης του Δήμου είναι αυτός, που χρωστά στο Δήμο. Άρα πρέπει να πληρώσει στο Δήμο και όχι να πάρει και πολύ περισσότερο να κάνει κατάσχεση. Κάποιος πρέπει επειγόντως να του εξηγήσει τι σημαίνει οφειλέτης.
Παρουσίασε κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει αυτή την ψευδέστατη καταγγελία; (Που δεν αφορά βέβαια στους οφειλέτες του Δήμου, αλλά σε αυτούς που ο Δήμος οφείλει). Σίγουρα όχι.
Όταν κληθεί, να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για του λόγου το αληθές, θα μπορέσει να το κάνει; Βεβαιότατα όχι, διότι δεν υπάρχουν.
 Και δεν υπάρχουν, διότι ουδέποτε  προέτρεψα πολίτη, με τον οποιοδήποτε τρόπο, για να προβεί σε κατασχέσεις χρημάτων από λογαριασμούς του Δήμου.
Αποδεικνύεται δε περίτρανα, ποία είναι η αλήθεια, επειδή υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, που είναι δημοσιευμένα στις τοπικές εφημερίδες 20, 21 και 22/9/2012.
Σε άρθρο με τίτλο «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ» αναφέρεται κατά λέξη: «Προτρέπουμε όλους όσους έχουν οικονομικές δοσοληψίες με το Δήμο, να εξασφαλίσουν τα οφειλόμενα σ’ αυτούς χρήματα τουλάχιστον με έγγραφα και παραστατικά, διότι υπάρχει κίνδυνος, να τα χάσουν». Υπάρχει στο κείμενο προτροπή για δικαστική διεκδίκηση ή για κατασχέσεις; Σίγουρα όχι, και είναι αυτό οφθαλμοφανέστατο.
Το κείμενο αυτό γράφτηκε, επειδή αρκετοί συμπολίτες ρωτούσαν, τι θα γίνει με τα χρήματα, που τους οφείλει ο Δήμος. Στο ερώτημα όμως, εάν έχουν χαρτιά, που να δείχνουν, πως τους χρωστάει ο Δήμος, έλεγαν όχι, διότι η δουλειά έγινε προφορικά.
Με τα λόγια όμως δεν μπορείς να διεκδικήσεις χρήματα από το Δήμο. Απαιτούνται έγγραφα και για το λόγο αυτό έγινε η πιο πάνω προτροπή.
Γιατί ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί με ψέματα, να με κατηγορήσει για το θέμα των κατασχέσεων;
Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επειδή έχει αποτύχει παταγωδώς στην διοίκηση και στην οικονομική διαχείριση του Δήμου και προσπαθεί να ρίξει τις τεράστιες ευθύνες του σε άλλους.
Όσον αφορά στις κατασχέσεις θα μπορούσε, άμα ήθελε, να τις αποφύγει με τη διαδικασία της ανακοπής και της αίτησης αναστολής. Έχει όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να το κάνει και να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα. Γιατί δεν άσκησε αυτό το δικαίωμα προς όλους και  άφησε να εξελιχθούν κάποιες; Με τι κριτήρια έγινε αυτό;
Έχει φτάσει δε η κατάσταση των οικονομικών στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Οι δικαιολογίες, που προβάλει η διοίκηση του Δήμου, είναι τελείως απαράδεκτες.
Η μισθοδοσία των υπαλλήλων κινδυνεύει μόνο από την διοίκηση του Δήμου και από κανέναν άλλον.
Εάν τα χρήματα για τη μισθοδοσία τοποθετηθούν στο λογαριασμό της ενιαίας αρχής πληρωμών κι αυτό είναι δουλειά της διοίκησης και μόνο, κανείς δεν μπορεί να τα πειράξει. Ούτε και με κατασχέσεις μπορούν να τα αγγίξουν. Επομένως δεν κινδυνεύει η μισθοδοσία.
Και οι υπάλληλοι βεβαίως δεν είναι χαζοί, όπως νομίζουν κάποιοι από την διοίκηση, για να τους κοροϊδεύουν με διάφορα τερτίπια και ψέματα.
Δυστυχώς δεν κάνει ο κ. Μαρινάκης αυτά που πρέπει, αυτά που προβλέπονται και μετά του φταίνε άλλοι για τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από δικούς του λανθασμένους χειρισμούς.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: