nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-08-2013

Διαμαρτυρία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τις καθυστερήσεις
στις επιστροφές ΦΠΑ
Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Αυτές οι σημαντικές καθυστερήσεις θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων»

       
Την έντονη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ στις δικαιούχους επιχειρήσεις εκφράζει με επιστολή της, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο και τον Γ.Γ. Γεράσιμο Μιχαλάκη, προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που κοινοποιεί και στον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
      Στην επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αναφέρει, μεταξύ άλλων:
     «Παρά τις σαφείς οδηγίες σας για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιστροφής φόρων από τον Μάρτιο 2013, στην οποία προβλέπεται να γίνεται αυτεπάγγελτα συμψηφισμός χρεών και οφειλών από
την εφορία και εντός 10ημέρου να εκδίδεται επιταγή στο όνομα του δικαιούχου για ποσά, που δεν ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και, ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται και η αγορά απεγνωσμένα αναζητά «ενέσεις ρευστότητας», οι επιστροφές του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις γίνονται με το… σταγονόμετρο με αποτέλεσμα μέχρι τον προηγούμενο μήνα να έχει λάβει επιστροφή μόλις ένας (1) στους 10 δικαιούχους.
    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στις 109 από τις 140 ΔΟΥ της χώρας ο χρόνος αναμονής για διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες και φτάνει μέχρι δύο χρόνια και εννέα μήνες. Περίπου 4.810 επιχειρήσεις επί συνόλου 12.178 που υπέβαλαν αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ περιμένουν για την είσπραξη των ποσών που δικαιούνται πάνω από τέσσερις μήνες. Είναι αντιληπτό ότι οι επιχειρήσεις, που προσβλέπουν σε αυτά τα ποσά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν ακόμη και στις λειτουργικές τους δαπάνες και όχι να σκεφθούν να κάνουν επενδύσεις».

   Στην επιστολή του το ΒΕΠ ζητά την παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομικών  και του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ΔΟΥ να τηρήσουν τη νέα διαδικασία και να εξοφλήσουν το συντομότερο δυνατόν τις εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ στους δικαιούχους. «Αυτές οι σημαντικές καθυστερήσεις θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων. Από τη μια, στις επιχειρήσεις οι οποίες είναι υπόχρεες σε καταβολή φόρου επιβάλλονται κυρώσεις για μη εμπρόθεσμη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, από την άλλη το Δημόσιο – σε αυτή την περίοδο που οι επιχειρήσεις πλέον παλεύουν για να επιβιώσουν – καθυστερεί προκλητικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του και την επιστροφή χρημάτων που έχει εισπράξει! Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…», τονίζει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-08-2013

Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ: «Ψάχνουν με απειλές να βρουν έσοδα από εκεί που δεν υπάρχουν. Οδηγούν στην απελπισία επιχειρήσεις, εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες και καθιστούν υπόδικη την επιχειρηματικότητα»
------------------
Την πλήρη αντίθεσή του στην τακτική του ΟΑΕΕ με τα πρόσφατα ειδοποιητήρια και τις απειλές κατασχέσεων στους οφειλέτες εκφράζει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει:
«Με απειλές κατασχέσεων και φυλάκισης δεν θα βρεθούν ως δια… μαγείας τα χρήματα στους επιχειρηματίες που στενάζουν ώστε να πληρώσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ ούτε να καθιστούν υπόδικους όλους εκείνους που εξαιτίας της κρίσης δεν δύναται να ταχτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ουσιαστικά, οδηγούνται στην απελπισία και την ακραία έκφραση αυτής επιχειρηματίες, οι οποίοι μέχρι την κρίση ήταν απολύτως συνεπείς στις πληρωμές τους. Εμείς  ως Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά όπου τουλάχιστον το 60% των μελών μας απασχολούνται στην κατασκευή και την οικοδομή αλλά και τη ρημαγμένη ναυπηγοεπισκευή, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την τακτοποίηση των οφειλών προηγούμενων ετών σε – τουλάχιστον 60 δόσεις- και των οφειλών της τελευταίας 3ετίας σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων και υπενθυμίζουμε ότι η επιχειρηματικότητα υποχρεώνεται να πληρώνει τον ΟΑΕΕ για να προσφέρει σε ιατροφαρμακευτικό αλλά και σε συνταξιοδοτικό επίπεδο τα ελάχιστα, ενώ θα μπορούσε –εάν ο νόμος έδινε τη δυνατότητα, να προσφύγει στον ιδιωτικό τομέα για ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή και σύνταξης και να διαπραγματευθεί ο κάθε ένας με τον ιδιωτικό τομέα πλέον, το συμφερότερο για εκείνον. Αντ’ αυτού επιβάλλεται η εισφορά στον ΟΑΕΕ με το άνοιγμα κάθε επιχείρησης ακόμη και ατομικής και, μάλιστα, δεν δίδεται στον επιχειρηματία ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορεί να λειτουργήσει, εάν δεν πληρώσει! Αυτά είναι απαράδεκτα και όσοι τα αποφασίζουν προφανώς, δεν έχουν καμία εικόνα για την κατάσταση της αγοράς!»
---------------------------ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-07-2013
Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Οι βιοτέχνες και οι μικρομεσαίοι δεν μπορεί να είναι τα συνήθη υποζύγια»                                                                             
                                                            
Διαμαρτυρία για τη νέα επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 47% με την αύξηση του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ)
  
Την έντονη διαμαρτυρία του για την επιπλέον επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ η οποία αποτελεί ένα επιπλέον χτύπημα στην ανταγωνιστικότητά τους εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ιωάννη Μανιάτη, την οποία κοινοποιεί και στον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Νίκο Βασιλάκο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Στην επιστολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Κ. Νίκο Βασιλάκο, δημιουργήθηκε στους εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά η εντύπωση μίας, ίσως, μείωσης ή τουλάχιστον «παγώματος» των τιμών στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης (βιοτεχνίες, γραφεία, κ.λπ.), για το β΄ εξάμηνο του 2013. «Αντίθετα, με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι καλούνται ακόμη μία φορά οι βιοτέχνες να κλείσουν τη μαύρη τρύπα, που δημιουργήθηκε στο ταμείο της ΡΑΕ, χωρίς υπαιτιότητά τους, πληρώνοντας μία αύξηση ύψους 47%, από 01ης/07/2013, μετά την αύξηση της τάξης του 102,45% από 01ης/01/2013.
    Παρατηρώντας τον πίνακα των τιμών της ΡΑΕ, για δεύτερη φορά μέσα στο 2013, διαπιστώνει κανείς ότι η ΡΑΕ θεωρεί πως μόνο οι πελάτες υψηλής τάσης πλήττονται από την ύφεση και καταβάλλεται προσπάθεια να απαλλαγούν από το υπερβολικό ποσό που καταβάλλουν σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, στους οποίους αυξάνει την τιμή της κιλοβατώρας, χωρίς λογική εξήγηση», αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΠ προς το ΥΠΕΚΑ και τη ΡΑΕ.
    Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΒΕΠ και τον γενικό γραμματέα κ. Γεράσιμο Μιχαλάκη, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις πάρα πολλών επιχειρήσεων-μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αίτημα των οποίων είναι η επαναδιαπραγμάτευση των τιμολογίων των φωτοβολταϊκών πάρκων με εκείνους, που ακόμη και τώρα αμείβονται… πλουσιοπάροχα ώστε να πληρώσουν  όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις τιμές των φωτοβολταϊκών, ζητείται η άμεση  λύση στην «πηγή» του προβλήματος.
   «Θεωρώντας ότι την άδικη αυτή αύξηση θα επωμισθούν, για ακόμη μία φορά, τα νοικοκυριά, με επιπλέον απομείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι βιοτέχνες, με τη μετακύλισή της στα κοστολόγια και, τελικά, στις τιμές των παραγομένων προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να καταστούν ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικοί, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας», καταλήγει στην εν λόγω επιστολή διαμαρτυρίας το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.


-----------------------
   

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-07-2013

Συνάντηση με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη
Πρόταση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς το Υπουργείο Πολιτισμού για προβολή των ελληνικών προϊόντων κι ενίσχυση των εξαγωγών μέσω της ανάδειξης της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που αναπτύσσει η διοίκηση του ΒΕΠ για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του και την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της χώρας μας ως μέσο προβολής της εγχώριας παραγωγής. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΒΕΠ ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο διευθυντής ΒΕΠ Μιχάλης Γιάγκας και ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χαλόφτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού η αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναφέρθηκε στη στόχευση του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ιδιαίτερα, των μικρών βιοτεχνικών επιχειρήσεων με την παράλληλη διασύνδεση των προϊόντων και της πολιτιστικής τους ταυτότητας με την κατάλληλη συσκευασία – ως γνήσια αντίγραφα - και την παραπομπή τους σε ιστορικά στοιχεία, που αναφέρονται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ως κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτιστικού γίγνεσθαι. 
Ζήτησε δε, τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στην πρωτοβουλία αυτή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που και θα προβάλλει αυτό για το οποίο η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή, δηλαδή, τον πολιτισμό και την ιστορία της και θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε καταρχήν, να υπογραφεί στο άμεσο μέλλον σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί της επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τις λεπτομέρειες αλλά και τις προοπτικές υλοποίησης του εγχειρήματος αυτού.
«Τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να γίνουν γνωστά, παγκοσμίως. Με σεβασμό στον πολιτισμό μας και την ιστορία μας μπορούμε να προωθήσουμε παντού τα ελληνικά προϊόντα υπενθυμίζοντας στις ξένες αγορές ότι τα προϊόντα αυτά παράχθησαν σε μία χώρα με τέτοιο αρχαίο πολιτισμό. Ελληνικό λάδι, λοιπόν, σε συσκευασία αμφορέων με πιστοποιητικό γνήσιου αντιγράφου και ελληνικό κρασί με αναφορές στην αρχαία ελληνική διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, με ανάδειξη δηλαδή της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας, αυτό προτείνουμε, μεταξύ άλλων, ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων, να τονωθεί η τοπική παραγωγή αλλά και να προβληθεί και να διαδοθεί το brand της Ελλάδας», επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.            

Δεν υπάρχουν σχόλια: