nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10-09-2013
Υπέρ της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων
το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά
  • Επιστολή-απάντηση του Ανδριανού Μιχάλαρου, Προέδρου ΒΕΠ σε σχετική επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη

 Με τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των Ενώσεων των Δικαστικών Λειτουργών σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά τάσσεται με επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά το οποίο δεν δέχεται να συνυπογράψει σχετικό προτεινόμενο ψήφισμα, που του απέστειλε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά κρατώντας σταθερά και αιτιολογημένα τη στάση, που επέδειξε από την πρώτη στιγμή αλλά και κατά τη συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Πόλης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στην οποία συμμετείχε.
Συγκεκριμένα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά  σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5130/04-09-2013 επιστολής του Προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη απάντησε, με
επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο ΒΕΠ Ανδριανό Μιχάλαρο, ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά επισημαίνει πως «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργεί και να απονέμεται σε χώρους αξιοπρεπείς, φιλικούς και ασφαλείς για τους εργαζόμενους, τους δικηγόρους, τους λειτουργούς της και για τους πολίτες, χαρακτηριστικά τα οποία δεν διαθέτει το κτίριο που σήμερα στεγάζονται. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε σύμφωνοι για τη μετεγκατάστασή τους. Όπως, επίσης, γνωρίζουμε ότι, επί σειρά ετών, αναζητείται κτίριο στο κέντρο της πόλης, –θα ήταν ευχής έργο να είχε βρεθεί, -και μέχρι σήμερα οι προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν. Είναι αδιανόητο, ενώ μας δίνεται η ευκαιρία, να σταματήσει η μεταφορά των Δικαστηρίων και, επιτέλους, να λειτουργούν σε ευπρεπές περιβάλλον, με το πρόσχημα ανεύρεσης κατάλληλου κτιρίου».
Στη συνέχεια της απαντητικής επιστολής του προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει: «Να σημειωθεί ότι, κατά τη γνώμη μας, με την κίνηση αυτή θα διευρυνθεί το Εμπορικό Κέντρο του Πειραιά, αλλά και θα βελτιωθεί η ανατολική πλευρά της εισόδου του Πειραιά, στην οποία, μέχρι τώρα κατεγράφετο ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.
       Δεν πρέπει, άλλωστε, να λησμονούμε και κάτι άλλο. Ο Πειραιάς αποτελεί το Κέντρο μίας ευρύτερης Περιφέρειας και δεν επιτρέπεται να αποκλείονται όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή από έργα υποδομής και αναπτυξιακά. Και, εν τέλει, πώς εννοείτε ότι θα υποβαθμιστεί ο Πειραιάς, αν τα Δικαστήρια μεταφερθούν σε απόσταση ούτε δύο χιλιομέτρων από τη θέση που σήμερα στεγάζονται;
        Κύριε Πρόεδρε, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν, υπήρξε εκ των πρώτων που υποστήριξαν ότι ο Πειραιάς πρέπει, και μπορεί άλλωστε, να αποτελέσει τόπο οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, ένα σύγχρονο Ναυτιλιακό, Εμπορικό και Επιχειρηματικό Κέντρο της Μεσογείου, ένα διοικητικό κέντρο με προοπτική, μία πόλη σύγχρονη και λειτουργική με ιδιαίτερη δυναμική, όπως στο ψήφισμα αναφέρετε. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, ότι και η απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνεται σε ένα “Θέμιδος Μέλαθρον” αντάξιο του Πειραιά που θέλουμε.
      Κατόπιν των ανωτέρω και εμμένοντας στη θέση μας δεν είναι δυνατόν να συνυπογράψουμε το ψήφισμα, που έχετε αποστείλει».
----------------------------------


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10-09-2013

Παρουσίαση του Προγράμματος «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»
·        Κοινή εκδήλωση ΒΕΠ – ΕΒΕΠ – ΣΒΑΠ – ΕΣΠ με στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες επιδότησής του μέσω του εν λόγω Προγράμματος του ΕΣΠΑ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο πλαίσιο των  προσπαθειών που καταβάλλουν για την ενημέρωση των επιχειρήσεων – μελών τους, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), η οποία είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α,  με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ» τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Καραΐσκου 111, 3ος όροφος, Πειραιάς).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες επιδότησής του μέσω του εν λόγω Προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη των ΜμΕ και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.
Είσοδος ελεύθερη.


*επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II»

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 18:00

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Καραΐσκου 111, 185 32 Πειραιάς )

6.00 - 6.30 μ.μ.: Προσέλευση
6.30 -7.00 μ.μ: Χαιρετισμοί:
-Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ
-Δημήτριος Μαρκομιχάλης, Γεν. Γραμματέας ΕΒΕΠ
- Δημήτριος Μαθιός, Πρόεδρος ΣΒΑΠ
-  Νικόλαος Μανεσιώτης, Γεν. Γραμματέας ΕΣΠ
7.00 - 7.30 μ.μ.: Παρουσίαση του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ»
-  κ. Χριστόφορος Λιακόπουλος, Στέλεχος ΕΛΑΝΕΤ
8.30. μ.μ.: Ερωτήσεις  – Απαντήσεις 


*Συντονιστής:  - κ. Μιχάλης Γιάγκας, Διευθυντής Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά




Δεν υπάρχουν σχόλια: