nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-09-2013

Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Να μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας»

Πρόταση προς το Υπουργείο Εργασίας για την ενεργό υποστήριξη της παραγωγής και τον περιορισμό της ανεργίας
Να μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας με την ενεργοποίηση και διεύρυνση του ρόλου του ΟΑΕΔ ως κύριο και ενεργό πλέον παράγοντα στη διάρθρωση του εργασιακού τοπίου, προτείνει προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ με σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Βρούτση, που
κοινοποιείται και στον ΟΑΕΔ, τονίζει:
«Κατόπιν των πιέσεων της Τρόικας για μείωση του προσωπικού στον Δημόσιο τομέα μέσω διαθεσιμότητας, αντίστοιχα, και στον ιδιωτικό με τις οριζόντιες περικοπές/απολύσεις δημιουργείται ένα Κράτος… συνταξιούχων διαφόρων βαθμίδων αλλά, κυρίως, δίνεται η χαριστική βολή στον ελληνικό παραγωγικό ιστό και σε ό,τι έχει απομείνει από αυτόν.
Με τον βασικό μισθό περίπου στα 480 ευρώ ως καθαρές αποδοχές, μία… ανάσα από το αντίστοιχο επίδομα, θεωρούμε απαραίτητο να σκεφθούμε και να προτείνουμε οι πόροι αυτοί αντί να δημιουργούν απαξιωμένες ανθρώπινες ψυχές στα όρια της φτώχειας, να δίδονται ως επίδομα εργασίας, που θα έχει την υποχρέωση να βρίσκει ο ΟΑΕΔ  και το υπόλοιπο της διαφοράς της πρόσληψης, του μισθού του εκάστοτε εργαζόμενου,  να καλύπτεται από τον εργοδότη. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιούμε πόρους από το εκάστοτε ΕΣΠΑ και ΚΠΣ. Αντίθετα, τους πόρους αυτούς θα τους διοχετεύει το Υπ. Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ  σε αναπτυξιακά προγράμματα, όπως των Ν.Ε.Ε. και επαπειλούμενων ανέργων. Να σημειωθεί, ότι με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας θα κληθούν κάποιοι “επαγγελματίες χρόνιοι άνεργοι”- να βγουν στην αγορά εργασίας. Φυσικά, στην πρόταση αυτή, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να εξαιρούνται», επισημαίνει στην πρότασή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Πρόεδρος του ΒΕΠ και συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ, τι θα γίνει; Πού θα βρεθούν οι πόροι να στηρίξουν τη δραματικά αυξανόμενη ανεργία; Με την πρότασή μας αυτή πιστεύουμε ότι: α) Θα εξοικονομηθούν πόροι χρηματοδότησης β) Θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος τόσο για τον άνεργο όσο και για τον εργοδότη και γ) Θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ανάταξης της ψυχολογίας των ανέργων και αύξησης της παραγωγής».
----------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-09-2013

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην 5Η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2013»

Στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση 2013«Κορινθία», που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο (5ο χλμ ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών, Σωληνουργεία Κορίνθου), στις 25 – 29 Σεπτεμβρίου 2013 συμμετέχει με περίπτερο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο της προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του. Στο περίπτερο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, θα μπορούν να προμηθευτούν το επικοινωνιακό έντυπο υλικό των επιχειρήσεων και να ενημερωθούν για τα παραγόμενα προϊόντα τους αλλά και τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχουν. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα μέλη μας να αποκτήσουν περισσότερο εξωστρεφές πρόσωπο και να βελτιώσουν την επικοινωνία τους ώστε να μπορέσουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί στη δύσκολη αυτή οικονομικά συγκυρία. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει τις προσπάθειες των Επιμελητηρίων όλης της χώρας στην κατεύθυνση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων», επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.
-----------------


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            23-09-2013

ΒΕΠ- Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Παρουσίαση του Προγράμματος «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), η οποία είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α, με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ» την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – 1ος όροφος, Ελευσίνα)Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Δυτικής Αττικής για τις δυνατότητες επιδότησής του μέσω του εν λόγω Προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη των ΜμΕ και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

Είσοδος ελεύθερη.*επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ ΑΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II»Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αίθουσα Συσκέψεων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

(Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – 1ος όροφος, Ελευσίνα)6.30-7.00: Προσέλευση

7.00-7.30: Χαιρετισμοί:

- κα Σταυρούλα Δήμου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

- κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ.

7.30 - 8.00 μ.μ.: Παρουσίαση του Προγράμματος « Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ΙΙ»

- κ. Χριστόφορος Λιακόπουλος, Στέλεχος ΕΛΑΝΕΤ

8.00 – 8.30 μ.μ.: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

*Συντονιστής: κ. Γ. Στρατιδάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:

Β.Ε.Π.: Τηλ: 210-4110443, Fax: 210-4174765, e-mail: info@bep.gr, press@bep.gr

Π.Ε.Δυτ.Ατ.: Τηλ: 213-2047057, Fax: 210 5562613, e-mail: ntelalidis@patt.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: