nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Απομάκρυνση των Διοικητικών Υπηρεσιών και των Ιατρείων του ΙΚΑ Μεγάρων.



Στη Συνεδρίαση της Τρίτης, 10/09/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου η Κατερίνα Πιπιλή ως Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έφερε το θέμα στην Περιφέρεια προς συζήτηση εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία της για το κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Μεγάρων.

Χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Κατερίνα Πιπιλή ανέφερε:
«Η επιθυμία και η βούληση να κατατεθεί το εν λόγω θέμα ως Εκτός Ημερησίας Διάταξης στην σημερινή συνεδρίαση πηγάζει από το ενδιαφέρον και την παραίνεση που πρέπει να επιδείξει η Περιφέρεια ώστε να ευαισθητοποιήσει την Κεντρική εξουσία για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και που ένα εξ΄ αυτών είναι η διευκόλυνση και η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών της ως Πυλώνας της άρτιας λειτουργίας της.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Μεγάρων – Νέας Περάμου αποδυναμώνεται σταδιακά σε ότι αφορά τις Υπηρεσίες του εδώ και ένα χρόνο:
- Απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων
- Απομάκρυνση του υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η.
- Σταδιακή αποδυνάμωση Δασαρχείου, θέμα που το έχω ήδη αναφέρει στην Περιφέρεια με ερώτηση μου
- Μεθόδευση της απομάκρυνσης του Ι.Κ.Α. Μεγάρων.

Γνωστοποιήθηκε και η απομάκρυνση του ΙΚΑ γεγονός που ενισχύει ότι ο Καλλικρατικός
Δήμος των 45.000 κατοίκων αποδυναμώνεται από ζωογόνες λειτουργίες και αντί να έχουμε αποκέντρωση των λειτουργιών προβαίνουμε στην αστικοποίησή τους.

Αν αυτές οι ενέργειας σε ότι αφορά το ΙΚΑ Μεγάρων πραγματοποιούνται για να ενισχυθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας με την μεταφορά ιατρών από το Ι.Κ.Α. προς το Κέντρο Υγείας και την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκεί, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του υφιστάμενου κέντρου Υγείας, τότε αυτό με βρίσκει σύμφωνη.

Αν όμως είναι οριστική απομάκρυνση τους από την πόλη τότε αυτό σημαίνει μια ακόμα ζωογόνα λειτουργία της πόλης να απομακρύνεται προς την γειτονική πόλη της Ελευσίνας με αποτέλεσμα αφενός την δυσκολία μετάβασης των πολιτών προς τα εκεί αλλά και τον συνωστισμό που θα προκληθεί.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν το θέτουμε υπόψη της Περιφέρειας και ως παρότρυνση για ταχύτατες ενέργειες προς τους Βουλευτές της Αττικής που παρευρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα για να το προωθήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και τον Διοικητή του Ι.Κ.Α και τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την εύρεση μιας λύσης που δεν θα αποδυναμώνει έναν Καλλικρατικό Δήμο ιδιαίτερης χωροταξικής και πληθυσμιακής σημασίας όπως είναι ο δήμος Μεγαρέων – Νέας Περάμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: