nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.


 
 3   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


15-10-2013

ΒΕΠ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΩΝ
«Αποτέλεσμα αυτών που δεν έκανε τόσα χρόνια το Κράτος είναι να έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 70% ο κλάδος της ελληνικής βυρσοδεψίας και να αξιοποιεί ελάχιστο ποσοστό από τα αρίστης ποιότητας Ελληνικά δέρματα και το υπόλοιπο να αξιοποιείται, με κέρδος μία μεγάλη προστιθέμενη αξία, από Τούρκους, Ιταλούς και Ισπανούς βυρσοδέψες»


Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη ζητά εκ νέου με επιστολή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος προκειμένου να παραθέσει τα αιτήματα των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία έχουν ως αντικείμενο τη βυρσοδεψία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του κλάδου των βυρσοδεψείων έχουν ζητήσει συνάντηση για το θέμα από τον Υπουργό από τις  12 Νοεμβρίου 2012 (αρ. πρωτοκόλλου 1900) χωρίς όμως να έχουν πάρει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.
    Δεδομένης της δραματικής μείωσης που υφίσταται ο κλάδος της βυρσοδεψίας, καθώς και οι κλάδοι που συνδέονται με αυτή (κλάδοι υποδήματος και δερματίνων ειδών), κατάσταση που επιδεινώνει η κρίση που έπληξε γενικά τη μεταποιητική δραστηριότητα, η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ζητά με νέα επιστολή της συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να του καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. 
      Από το 1975 ακόμη, οι βυρσοδέψες διαισθανόμενοι τον κίνδυνο της άναρχης δόμησης στην Αττική, ζήτησαν μετεγκατάσταση. Από το 1976, όλοι οι Υπουργοί Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ εξήγγειλαν τη μετεγκατάσταση, που ποτέ, όμως, δεν έγινε. Από το 1985 οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας, γιατί… απλά άλλαξε η χρήση γης στον Ελαιώνα, σε συνδυασμό με μία από τις πολλές εξαγγελθείσες μετεγκαταστάσεις. Με το Π.Δ. 1049Δ΄/1995, απαγορεύθηκαν οι επισκευές και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων γιατί, όπως ρητά αναφέρεται στο Π.Δ., μέχρι τον Νοέμβριο του 2000 έπρεπε οι μονάδες να μετεγκατασταθούν, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε λόγω ατολμίας, σκοπιμοτήτων ή προκατάληψης ότι το βυρσοδεψείο θα ρυπαίνει, όπου και αν εγκατασταθεί.
    Τα αποτελέσματα από τις ενέργειες που δεν έκανε το κράτος είναι να έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 70% ο κλάδος και να αξιοποιεί ελάχιστο ποσοστό από τα αρίστης ποιότητας ελληνικά δέρματα και το υπόλοιπο να αξιοποιείται, με κέρδος μία μεγάλη προστιθέμενη αξία, από Τούρκους, Ιταλούς και Ισπανούς βυρσοδέψες.
   Ο κλάδος αδυνατεί, λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας, να επενδύσει και να εκσυγχρονιστεί, αδυνατεί να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια και δεν έχει πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αδυνατεί να εφαρμόσει οικονομίες κλίμακας στο management, στις πωλήσεις και στην παραγωγή, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να παράγουν με υψηλό κόστος και, εν τέλει, δεν παρέχεται η δυνατότητα στους βυρσοδέψες να έχουν τις ίδιες συνθήκες ανταγωνισμού με τους υπόλοιπους βυρσοδέψες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει στην επιστολή του προς τον Υπουργό ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.



15-10-2013



Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Το επίδομα ανεργίας να εφαρμοστεί υπό τη μορφή κοινωνικού χαρακτήρα»

Πρόταση προς το Υπουργείο Εργασίας για την κοινωνική απασχόληση ειδικών κατηγοριών ανέργων


Μετά την πρόταση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ σε επίδομα εργασίας με την ενεργοποίηση και διεύρυνση του ρόλου του ΟΑΕΔ ως κύριο και ενεργό πλέον παράγοντα στη διάρθρωση του εργασιακού τοπίου, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά επανέρχεται με μία επιπλέον πρόταση του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Βρούτση, που κοινοποιείται και στον ΟΑΕΔ, στην οποία αναφέρεται σε ειδικές κατηγορίες ανέργων. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ προτείνει προς τον Υπουργό Εργασίας το επίδομα ανεργίας να εφαρμοστεί υπό τη μορφή κοινωνικού χαρακτήρα.
«Αφού προηγηθεί έλεγχος και αξιολογηθούν από τον Οργανισμό του ΟΑΕΔ οι άνεργοι που πληρούν κριτήρια, όπως: Καθηγητές, δάσκαλοι, φύλακες, κοινωνικοί λειτουργοί, μάγειροι, νοσηλευτές κ.ά. να διοχετευθούν ως Κοινωνική Απασχόληση π.χ. στην ενισχυτική διδασκαλία, τη φύλαξη παιδιών στα ολοήμερα σχολεία, τις κοινωνικές δομές απόρων κ.λπ. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα, αφενός απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, προϋπηρεσίας απαραίτητης σε κριτήρια πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ δημιουργώντας κίνητρο για τους νέους, ειδικά και αφετέρου, ενασχόληση με το γνωστικό τους αντικείμενο και τριβή στην επαγγελματική τους ιδιότητα παραμένοντας ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Οι  ωφέλειες είναι εμφανείς», επισημαίνει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ και σημειώνει: «Οι άνεργοι μέσω της ενασχόλησής τους αυτής θα γίνουν πιο παραγωγικοί και θα αποτελούν μέρος του ενεργού εργατικού δυναμικού της χώρας χωρίς να αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Οι νέοι θα εφαρμόζουν πρακτικά τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους αποκτώντας τεκμηριωμένη εργασιακή εμπειρία και πρώτιστα θα έχουν και τεκμηριωμένη προϋπηρεσία την οποία θα λαμβάνουν από τους κοινωνικούς φορείς στους οποίους θα απασχολούνται», τονίζεται στη σχετική επιστολή-πρόταση προς τον Υπουργό Εργασίας.

----------------

Διαμαρτυρία ΒΕΠ για την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας

Ζητά απόσυρση των τροπολογιών που επιδοτούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο ενεργειακούς Ομίλους την ώρα που για μικρομεσαία εταιρεία – μέλος του ΒΕΠ η αύξηση για το πρώτο δεκάμηνο του 2013 στην τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε ποσοστό 228,5%!
  

Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά του σχετικά με την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας απέστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, κατόπιν των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τροπολογία που προωθείται στη Βουλή από βουλευτές, η οποία αφορά δύο ενεργειακούς Ομίλους και προβλέπει… γενναιόδωρες επιδοτήσεις στο τριπλάσιο ποσό από εκείνο που ισχύει για όποιον θελήσει να εγκαταστήσει σήμερα φωτοβολταϊκά.
Στην επιστολή που απευθύνεται προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και κοινοποιείται προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Ν. Βασιλάκο, η Διοίκηση του ΒΕΠ επισημαίνει:
  «Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
    Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του κατόπιν πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τροπολογία που προωθείται στη Βουλή από βουλευτές, η οποία αφορά δύο ενεργειακούς ομίλους και προβλέπει γενναιόδωρες επιδοτήσεις στο τριπλάσιο ποσό από εκείνο που ισχύει για όποιον θελήσει να εγκαταστήσει σήμερα φωτοβολταϊκά. Μία προκλητική τροπολογία, η οποία, όπως αναφέρεται και στα δημοσιεύματα, θα εκτινάξει το έλλειμμα του λειτουργού της αγοράς ΛΑΓΗΕ κατά τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσόν που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές μέσω του ειδικού τέλους ΕΤΜΕΑΡ που υποχρεωτικά πληρώνεται με το ρεύμα.
   Κύριε Υφυπουργέ, κατά τις συναντήσεις μας που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο σας και στο γραφείο του Προέδρου της ΡΑΕ, κου Ν. Βασιλάκου, αλλά και κατά την επίσκεψή σας στο Επιμελητήριό μας, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι στόχος σας είναι να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και να υπάρξει ορθολογισμός ώστε να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και να είναι ανταγωνιστικές και όχι να πληρώνουν για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΛΑΓΗΕ. Αντί αυτού και εν μέσω οικονομικής κρίσης και ύφεσης παρατηρείται μία εξωφρενική αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας για την εκπομπή αερίων ρύπων –επισυνάπτουμε σχετική επιστολή εταιρείας - μέλους του ΒΕΠ-, διαμορφώνοντας τη διαφορά, ενδεικτικά,  από τον Δεκέμβριο 2012 στον Οκτώβριο 2013 σε 85,68 ευρώ ανά μήνα για 7.000 κιλοβατώρες! Η αύξηση για το πρώτο δεκάμηνο του 2013 στην τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε ποσοστό 228,5%!
    Επικαλούμενοι την ευαισθησία σας και τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ορθολογισμός στην αγορά της ενέργειας και ελπίζοντας στην άμεση παρέμβασή σας για την απόσυρση της τροπολογίας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: