nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ



Αδειοδοτημένες αθλητικές εγκαταστάσεις

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
Ο Δήμος Μεγαρέων περιλαμβάνει στα διοικητικά του όρια ένα αρκετά σημαντικό αριθμό αθλητικών εγκαταστάσεων. Μια από αυτές είναι το Εθνικό Στάδιο Μεγάρων το οποίο περιλαμβάνει χώρο τέλεσης ποδοσφαιρικών αγώνων κατηγορίας έως και super league, χώρο τέλεσης αγώνων στίβου, βοηθητικό χώρο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και κλειστό γήπεδο με δυνατότητα τέλεσης αγώνων βόλλευ και μπάσκετ. Στην πόλη της Νέας Περάμου υπάρχουν ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό γυμναστήριο μπασκετ και βόλλευ, με το τελευταίο να έχει ήδη λειτουργικό το νέο παρκέ που πρόσφατα τοποθετήθηκε.
Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία οποιουδήποτε
αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του, εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις του αναλόγου νομικού πλαισίου. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδειας λειτουργίας.
Η άδεια αυτή περιλαμβάνει: α) την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αθλητών, προπονητών, διαιτητών (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λπ.) και β) την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των θεατών. Η άδεια ισχύει για δύο (2) έτη από τη χορήγησή της. Σε αυτήν ορίζονται τα αθλήματα που μπορεί να φιλοξενηθούν στην εγκατάσταση, το είδος των δραστηριοτήτων που θα ασκηθούν κατά άθλημα (αγώνες ή προπονήσεις), καθώς επίσης και ο ανώτατος επιτρεπόμενος ή μη αριθμός θεατών που μπορούν να παρευρεθούν ανά κερκίδα ή τμήμα της αθλητικής εγκατάστασης κατά τη διεξαγωγή κάθε αθλητικής συνάντησης ή αγωνίσματος.
Η επιτροπή που αδειοδοτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις απαρτίζεται από: i) έναν υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατά προτίμηση με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού ή ηλεκτρολόγου ή μηχανολόγου, ως Πρόεδρο, ii) έναν ιατρό που υπηρετεί σε Υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, iii) έναν εκπρόσωπο της Αστυνομικής Αρχής και iv) έναν εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για κάθε έλεγχο, η Επιτροπή συμπληρώνεται και από έναν (1) εκπρόσωπο της διοίκησης της επιθεωρούμενης αθλητικής εγκατάστασης ή του φορέα στον οποίο αυτή ανήκει.
            Ο Δήμος Μεγαρέων έφερε εις πέρας τη δαιδαλώδη διαδικασία αδειοδότησης ΟΛΩΝ των αθλητικών του εγκαταστάσεων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να είναι από τους λίγους Δήμους  που έχουν εξασφαλίσει τα ανάλογα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας για την ομαλή λειτουργία τους.  Αυτό επετεύχθη χάρη στις ακούραστες και επίπονες προσπάθειες της διοίκησης Μαρινάκη που εδώ και 2,5 χρόνια ακολούθησε τα κατάλληλα βήματα για να παραδώσει στους πολίτες του Δήμου μας καθαρές, πλήρως λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Ας μη ξεχνάμε πως επί διοικήσεως Μαρινάκη στο Εθνικό Στάδιο Μεγάρων τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας, τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα, ανακαινίσθηκαν τα αποδυτήρια, τοποθετήθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας αλλά και ανακαινίσθηκε πλήρως  ο χώρος του βοηθητικού του σταδίου. Επίσης, στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Πέραμου τοποθετήθηκε νέο παρκέ, όπου έλυσε προβλήματα και δυσλειτουργίες πολλών ετών, παράλληλα με τη γενική αισθητική αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε αλλάζοντας την όψη του χώρου.
            Τέλος, πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους δημότες μας η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 8ο Νηπιαγωγείου, η οποία θα δώσει μια ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το όραμα της σημερινής διοίκησης για τον Αθλητισμό και τη δημιουργική ενασχόληση της νεολαίας μας, η οποία δε σταματά εδώ, καθώς σχεδιάζονται ανάλογες  σημαντικές δράσεις για το άμεσο μέλλον.
         ΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
                                                     ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Δημιουργία χώρων πρασίνου

Χώροι που άλλοτε «στολίζονταν»
από σκουπίδια σήμερα γεμίζουν με πράσινο!



Μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής της διοίκησης Μαρινάκη στον Δήμο Μεγαρέων είναι η αισθητική βελτίωση του πολεοδομικού ιστού των πόλεων αρμοδιότητάς του. Στον σχεδιασμό υπάρχουν δύο σαφείς τακτικές: συντήρηση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου και η δημιουργία ανάπλαση νέων χώρων πρασίνου.
Η Δημοτική Αρχή όσον αφορά την πόλη των Μεγάρων, εστίασε έκανε και κάνει παρεμβάσεις που αποτελούν ταυτόχρονα και αισθητική βελτίωση, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες, λόγω των περιορισμένων πόρων χρηματοδότησης που λαμβάνει. Παρά ταύτα έχει πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Έτσι προχώρησε σε ανάπλαση μιας σημαντικής έκτασης πρασίνου στην είσοδο της πόλεως (αρχή 28ης Οκτωβρίου), η οποία αν και σε απόλυτα κεντρικό σημείο, επί σειρά δεκαετιών δεν είχε δεχθεί την παραμικρή παρέμβαση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα για όσους εισέρχονται. Με συντονισμένες ενέργειες έγινε φύτευση πρασίνου, από την διασταύρωση με την οδό Αναπαύσεως μέχρι την οδό Ομήρου. Ομοίως και στο νότιο τμήμα του κόμβου εισόδου στο ρεματάκι (όπου άλλοτε «κατοικοέδρευαν» σαπιόνερα και σκουπίδια…). Παράλληλα με το πράσινο δημιουργήθηκε μια πλήρης υποδομή για αυτόματο πότισμα. Σήμερα η εικόνα στην είσοδο είναι κατά πολύ καλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν.

Ακόμη η διοίκηση του Δήμου, προχώρησε σε φύτευση πρασίνου σε μικρό χώρο στην διασταύρωση των οδών Νίσσου και π. ΠΕΟΑΚ, όπου άλλοτε βρίσκονταν ξερόχορτα και σκουπίδια!

Στον κόμβο της οδού Βυζαντίου με την ΠΕΟΑΚ σε μια μεγάλη έκταση στην νότια πλευρά της οδού, που άλλοτε ήταν σε εγκατάλειψη, ο Δήμος εργάστηκε μεθοδικά , δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα και δημιουργώντας μια διευρυμένη ζώνη πρασίνου στον χώρο. Σήμερα η ευρύτερη περιοχή είναι καταπράσινη «δένοντας» με την όλη ανάπλαση του κόμβου, δημιουργώντας μια θετική αισθητική όψη γι’ αυτή την σήμαντική είσοδο και έξοδο της πόλης.

Εντός του Συνοικισμού Μελί ο Δήμος δημιουργεί ακόμη έναν μεγάλο χώρο πρασίνου, στο σημείο όπου επί σειρά ετών (από το 2006 και έπειτα…) επικρατούσε η εγκατάλειψη, τα ξερά χορτά, τα μπάζα και τα σκουπίδια. Πρόκειται για την έκταση που αρχικά είχε προβλεφθεί να γίνει Δημοτικός θερινός κινηματογράφος και θεατράκι, αλλά δυστυχώς λόγω κωλυμάτων σταμάτησαν οι εργασίες, το έργο δεν τελείωσε ποτέ, με αποτέλεσμα να αφεθεί στην τύχη του το οικόπεδο… Σήμερα τα αρνητικά αυτά στοιχεία αποτελούν παρελθόν, η περιοχή αλλάζει θετικά και γεμίζει πράσινο.

Ακόμη η διοίκηση Μαρινάκη προχώρησε σε ανάπλαση μέρους τμήματος της νότιας πλευράς της Λεωφόρου Αλεποχωρίου, από την Οδό Σαλαμίνος έως και πλησίον την βόρειας πύλης του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Έγινε κατασκευή πεζοδρομίων, φυτεύτηκε πράσινο και δένδρα και τοποθετήθηκε σύστημα αυτόματου ποτισμού.
Φιλοδοξία της διοίκησης είναι στο προσεχές διάστημα να εξασφαλίσει πόρους για μια γενική ανάπλασης της βόρειας πλευράς της πόλεως από τον Φόρο έως και την Εξω Βρύση, που θα δώσει την εικόνα που πραγματικά αξίζει η ιστορική μας πόλη στα μάτια ντόπιων και περαστικών.

Η πολιτική για αναπλάσεις και πράσινο θα συνεχιστεί αταλάντευτα. Τα βήματα αυτά γίνονται και μέσα σε ένα ουσιαστικό λειτουργικό σχεδιασμό να φυτευθεί πράσινο αλλά να συντηρηθεί διαχρονικά σε καλή κατάσταση, με βάση τις πενιχρές δυνατότητες που λόγω κρίσης διαθέτει πλέον ο Δήμος.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα έργα υποδομής και οι αισθητικές παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή αναβαθμίζουν το Δήμο και τον οδηγούν σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.



Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης

18 Εκατ. Ευρώ για το Δίκτυο Ύδρευσης:

ΞΕΚΙΝΗΣΕ το μεγαλύτερο
σε κόστος κατασκευής και εύρος
σημασίας έργο στα Μέγαρα!

Αναλαμβάνοντας τον Δήμο Μεγαρέων, η διοίκηση Μαρινάκη τον Ιανουάριο του 2011, ξεκίνησε με κεντρική πολιτική αντίληψη: να επιλύσει πάγια και χρονίζοντα σοβαρά προβλήματα έλλειψης υποδομών του τόπου μας.
Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων, ιεράρχησε ψηλά στην ατζέντα της, το μείζον θέμα του δικτύου ύδρευσης της πόλεως των Μεγάρων, που ήταν παλαιό, φθαρμένο, διάτρητο και κατακερματισμένο.
Η ύδρευση στα Μέγαρα, αποτελούσε διαχρονικά ένα μεγάλο «αγκάθι» στην υποδομή της πόλης, στην λειτουργικότητα της και συνάμα σοβαρό εμπόδιο στην ποιότητα ζωής όλων μας. Παράλληλα προκαλούσε διαρκώς αιμορραγία για τα οικονομικά του Δήμου (μέσω ΔΕΥΑΜ ή απευθείας) αφού οι θραύσεις αποτελούσαν συχνή πηγή κακού, καθιστώντας υψηλές τις συνεχόμενες δαπάνες συντήρησης. Παράλληλα χάνονταν από τις διαρροές τεράστιες ποσότητες ύδατος, τις οποίες ο Δήμος χρεώνονταν με σημαντικά ποσά από την πάροχο του νερού ΕΥΔΑΠ ως καταναλωμένη ποσότητα….
Το σημαντικότερο είναι όμως, ότι τα υλικά του παλαιού δικτύου ύδρευσης δεν αποτελούσαν το κατάλληλο υλικό για την ύδρευση της πόλης. Οι σωλήνες αμιάντου είναι ξεπερασμένης καταλληλότητας υλικό και ως εκ τούτου ήταν απόλυτη ανάγκη για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που υδρεύονταν, να αντικατασταθεί στο σύνολό του.
Είναι γνωστό σε κάθε δημότη ότι το δίκτυο είναι ιδιαίτερα παλαιό και προβληματικό. Είναι γνωστό ακόμη, ότι εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές έθεταν το θέμα ως υψηλής προτεραιότητας, αλλά… εκ του αποτελέσματος δεν μπόρεσαν επί των ημερών τους να πετύχουν την κατασκευή του έργου της αντικατάστασης του. Και αυτό γιατί τα κονδύλια που απαιτούνταν ήταν και είναι υπερβολικά μεγάλα και παντελώς αδύνατο να διασφαλιστούν ΠΟΤΕ από τους πόρους του Δήμου, ούτε καν με την σύναψη ενός λογικού σε ύψος δανείου. Έτσι το πρόβλημα ύδρευσης έμενε ΑΛΥΤΟ να χρονίζει…


Στόχος από την πρώτη στιγμή

Η διοίκηση Μαρινάκη γνώριζε από την αρχή ότι η επίτευξη του στόχου για εξασφάλιση ενός τεράστιου για τα δημοτικά δεδομένα ποσού χρηματοδότησης, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.   Απέφυγε όμως τις εύκολες λύσεις. ΔΕΝ σκέπασε τα «σκουπίδια κάτω από το χαλί»… Με βάση την πολιτική στρατηγική της για τον Δήμο, δεν εγκατέλειψε το έργο για το άγνωστο μέλλον (αυτό που ο λαός αποκαλεί «του αγίου ποτέ»), δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή μικροπολιτικά, δηλαδή να αποφύγει τα δύσκολα πολιτικά ρίσκα αποτυχίας υλοποίησής του. Αντίθετα ξεκίνησε άμεσα τις προετοιμασίες. Σημαντικό εργαλείο αποτέλεσε η μελέτη που είχε συνταχθεί επί Δημαρχίας Χρυσοστόμου Σύρκου.


Εξασφάλιση χρηματοδότησης και έναρξη του έργου

Η διοίκηση και οι συνεργάτες της εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς, οργανωμένα , προσεκτικά σε κάθε βήμα και αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αποφεύγοντας καίρια λάθη και παραλείψεις. Ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Ο στόχος όμως τελικά επιτεύχθηκε: το έργο χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια ΠΕΠ ΕΣΠΑ. Η ύδρευση το μεγάλο αυτό έργο με το αστρονομικό κόστος είναι γεγονός για τα Μέγαρα!
Η διοίκηση Μαρινάκη αντιμετώπισε ένα τεράστιο πρόβλημα πολλών δεκαετιών και το έλυσε!
Με δεδομένη την απόλυτη αδυναμία του Δήμου να χρηματοδοτήσει έστω και ένα απειροελάχιστο μέρος του έργου, δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι χωρίς την ένταξη της στο ΕΣΠΑ, η νέα ύδρευση δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ στα Μέγαρα ή θα αργούσε πολύ… Η Δημοτική Αρχή, έδωσε την μάχη του στόχου στην κατάλληλη στιγμή, καθώς το νέο ΕΣΠΑ από το 2014 έχει άλλες προτεραιότητες για χρηματοδοτήσεις έργων.


18 εκατ. Ευρώ, ενώ ο δημότης ΔΕΝ θα πληρώσει τέλη σύνδεσης

Χαρακτηριστικό της εύρους της κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης είναι το ύψος του προϋπολογισμού του. Η ύδρευση θα κοστίσει 18 Εκατομμύρια Ευρώ! Είναι το μεγαλύτερο έργο σε εύρος και κόστος, που όμοιο του δεν έχει γίνει ποτέ ξανα στα Μέγαρα, βάση των επίσημων στοιχείων.
Αποτελεί δε από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που γίνονται σε όλη την Περιφέρεια Αττικής (ΠΕΠ) και ευρύτερα!
Μετά την έγκριση η Δημοτική Αρχή έτρεξε πολύ γρήγορα για ότι χρειαζόταν. Έτσι με σταθερότητα και αταλάντευτη στόχευση, έξι μήνες μετά την δημοπράτηση έγινε η υπογραφή της σύμβασης της αντικατάστασης και κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων.
Το έργο της ύδρευσης ξεκίνησε ήδη! Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη σε νοτιοδυτικά σημεία της πόλης. Ανάδοχος είναι εταιρεία Μετρό ΑΤΕ. Ο χρόνος υλοποίησης των έργων είναι 24 μήνες και αν δεν υπάρξουν προβλήματα θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015.
Είναι εντός ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το έργο προβλέπει αντικατάσταση του υφιστάμενου ακατάλληλου δικτύου ύδρευσης και η κατασκευή ενισχυτικού τροφοδοτικού αγωγού του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, από δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ.
Να επισημάνουμε ότι περιλαμβάνονται:
Το σύνολο των αγωγών του δικτύου Μεγάρων (μήκους 121 km περίπου) και τα σχετικά ειδικά τεμάχια, συμπεριλαμβανομένου του προβλεπόμενου τροφοδοτικού αγωγού, από το σημείο ένωσης του με τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ και σε όλη την έκταση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, το οποίο εκτείνεται σε εμβαδό περίπου 376 στρεμμάτων.
Το σύνολο των συσκευών παρακολούθησης και χειρισμού του δικτύου, δηλαδή δικλίδες, μετρητές, διατάξεις τηλεμετάδοσης, πιεζοθραυστικές βαλβίδες, δικλίδες αντεπιστροφής, πυροσβεστικά σημεία, αερεξαγωγοί, εξαρμωτικά τεμάχια, συσκευές παθητικού εντοπισμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των δομικών μερών των διατάξεων και του δικτύου
Το σύνολο των συλλεκτήρων (κολλεκτέρ), συμπεριλαμβανομένων, των συνδέσεων με το δίκτυο, των φρεατίων, των υδρομετρητών και των ειδικών δικλίδων σύνδεσης με τους τελικούς καταναλωτές, για την πλήρως ολοκληρωμένη και λειτουργική αντικατάσταση των υφιστάμενων ιδιωτικών συνδέσεων.


Χωρίς «χαράτσι» στο λογαριασμό νερού

Με τον σχεδιασμό της διοίκησης Μαρινάκη, ο δημότης ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ. Θα καλυφθούν ΟΛΑ από τον προϋπολογισμού του έργου.
Το μεγαλύτερο σε εύρος και κόστος έργο που έγινε ποτέ στα Μέγαρα, είναι γεγονός.
Κατασκευάζεται, και θα δώσει οριστική λύση στο πάγιο πρόβλημα με το παλαιό φθαρμένο δίκτυο, θα υδρεύει κάθε σπίτι με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για το πόσιμο νερό, θα διασφαλίζει απόλυτα την δημόσια υγεία, δεν θα αιμορραγεί ο οικονομικά Δήμος για να πληρώνει διαρκώς δαπάνες συντήρησης από ζημιές και θραύσεις, δεν θα πληρώνει τεράστια (διαχρονικά) ποσά για τις διαρροές προς την ΕΥΔΑΠ όπως σήμερα, και κυρίως ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ καθώς δεν θα υπάρξουν χρεώσεις για ρολόγια και συνδέσεις και χαράτσι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ λογαριασμό ύδατος, σε αντίθεση με το έργο αποχέτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: