nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ελιξίριο της ζωής: Βρέθηκε στο νησί του Πάσχα

Νησί του Πάσχα
Η πιο συνηθισμένη ευχή που δέχεται κάποιος όταν γιορτάζει τα γενέθλιά του είναι ασφαλώς να τα εκατοστίσει. Ορισμένοι το έχουν επιτύχει και μάλιστα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 χρόνια ζωής. Η ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου, στο έδαφος ενός νησιού του Νοτίου Ειρηνικού, σύμφωνα με έρευνες, έρχεται να δώσει ελπίδες ως προς την πιθανότητα παράτασης διάρκειας της ζωής.
Αμερικανοί επιστήμονες κατά τη διάρκεια ενός πειράματος σε τρία ερευνητικά κέντρα στο Texas, το Michigan και το Maine , αφού χορήγησαν το φάρμακο rapamycin σε ποντίκια ηλικίας ισοδύναμης των 60 ετών ενός ανθρώπου, διαπίστωσαν ότι παρέτεινε τη διάρκεια ζωής τους σε ποσοστό από 28% έως και 38%.
Οι ερευνητές, σύμφωνα με υπολογισμούς, διαπίστωσαν ότι αυτό το ποσοστό σε ανθρώπινους όρους θα ήταν μεγαλύτερο από την προβλεπόμενη αύξηση στα πρόσθετα χρόνια ζωής, εάν τόσο η ασθένεια του καρκίνου όσο και οι καρδιακές παθήσεις προβλέπονταν και θεραπεύονταν.
Ο ερευνητής Dr Arlan Richardson, του ιδρύματος Barshop, δήλωσε ότι «ασχολούμαι με την έρευνα κατά της γήρανσης 35 χρόνια και ποτέ δεν περίμενα ότι θα ανακαλύπταμε ένα χάπι κατά της γήρανσης των ανθρώπων. Το Rapamycin ίσως αποτελέσει το χάπι που θα βοηθήσει ώστε αυτό να επιτευχθεί».
Ο καθηγητής Randy Strong, του κέντρου επιστήμης υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, δήλωσε «πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα πρώτα πειστικά στοιχεία ότι η διαδικασία γήρανσης μπορεί να επιβραδυνθεί και η διάρκεια ζωής μπορεί να επεκταθεί από μια θεραπεία που αρχίζει σε ένα προχωρημένο στάδιο».
Τα νέα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature, αυξάνουν την προοπτική να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης στους ηλικιωμένους.
Ναι μεν…αλλά
Ωστόσο, ένας Βρετανός ειδικός παρουσιάστηκε ενάντιος στη χορήγηση του νέου φαρμάκου σε μία προσπάθεια παράτασης της διάρκειας ζωής δεδομένου ότι αποτελεί απόπειρα επέμβασης στην ανθρώπινη φύση.
Ως εντυπωσιακή περιέγραψε τη συγκεκριμένη μελέτη ο Dr Lynne Cox, ειδικός στη γήρανση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι το φάρμακο ήταν αποτελεσματικό ακόμη και όταν χορηγήθηκε σε ποντίκια μεγαλύτερης ηλικίας, δεδομένου ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να αντιμετωπιστεί η γήρανση στους ηλικιωμένους παρά να χορηγούνται τα φάρμακα μακροπρόθεσμα και καθ όλη τη διάρκεια της ζωής». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιχειρήσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο φάρμακο προκειμένου να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, καθώς το rapamycin καταστέλλει την ανοσία”.
Η έως τώρα ιστορία…
Το φάρμακο rapamycin ανακαλύφθηκε πρώτη φορά στο νησί του Πάσχα τη δεκαετία του 70. Ήδη χορηγείται σε ασθενείς σε μία προσπάθεια για την πρόληψη απόρριψης των μεταμοσχευμένων οργάνων και σε ασθενείς προκειμένου να διατηρηθούν οι στεφανιαίες αρτηρίες ανοιχτές. Επίσης, είναι ακόμη υπό δοκιμή ως πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο.
Αυτό που επιχειρεί η συγκεκριμένη μελέτη είναι να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν νέα φάρμακα, τα οποία θα μπορούν να παρέχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο καιρός είναι αυτός που θα επιβεβαιώσει είτε θα διαψεύσει τα συγκεκριμένα ευρήματα. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: