nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αλλάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος;

Αυτό που συζητιόταν μόνο σε στενούς κύκλους και πάλι υποθετικά, την Κυριακή  30 Ιανουαρίου το πρωί επιβεβαιώθηκε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μιχάλη Αναγνωστάκη.  Φυσικά μιλώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία μάλιστα θα γίνει κατόπιν απαίτησης της Γερμανίας. Ο κος Λοβέρδος (με την ιδιότητα του ως συνταγματολόγος) ερωτήθηκε από τους 2 δημοσιογράφους εάν πρόκειται να γίνει αυτή η αλλαγή κι αυτός αποκρίθηκε ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική γι' αυτό τον σκοπό. Ποιους κινδύνους κρύβει μια Συνταγματική αναθεώρηση;

Στο στόχαστρο της αλλαγής έχω την εκτίμηση ότι βρίσκονται συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, που έχουν να κάνουν κυρίως με το Κοινωνικό πρόσωπο και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες και ακολουθούν τα άρθρα που διασφαλίζουν τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου (όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων κλπ).  Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι τις αλλαγές αυτές τις ζητάει επιμόνως η Γερμανία.  Γιατί κόπτεται η Γερμανία για Συνταγματική αναθεώρηση στην Ελλάδα; Μήπως το Ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι αρκούντως Δημοκρατικό; Τι εννοούσε ο κος Λοβέρδος όταν έλεγε ότι το Σύνταγμα πρέπει να εναρμονιστεί; να εναρμονιστεί με τι; αυτό παρέλειψε να μας το πει.

Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εκγρήγορση.  Σήμερα δημιουργούνται κινήματα αγωνιστικά κατά του μνημονίου, εκδηλώνονται μορφές ανυπακοής όπως ενδεικτικά η μη πληρωμή των διοδίων και η Κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες που τους έχουν παραχωρηθεί τα έργα, κοιτάζουν ζαλισμένες, επειδή η σύμβαση παραχώρησης αλλά και οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι αντισυνταγματικές.
Εδώ για παράδειγμα είναι που το Σύνταγμα προστατεύει τους πολίτες και είναι ενοχλητικό για τις εταιρείες και το κράτος το ίδιο.
Είμαστε λοιπόν σε αναμονή και σίγουρα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διότι τώρα φαίνεται τι δόντια ακονίζει το σύστημα για τους πολίτες του.

Δημήτρης
Πλαταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: