nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το κουρασμένο δίδυμο Στρατιώτη –Φωτίου



του Κώστα Χατζηδημητρίου*


 

Σε λίγες εβδομάδες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Μια μουγκαμάρα όμως διαχέεται στην κοινωνία. Όλοι αισθάνονται την τραγική κατάσταση που οδήγησαν τη χώρα οι επαγγελματίες πολιτικοί και οι κολλητοί τους. Παρόλα αυτά όμως επιμένουν τα κόμματα να δίνουν στηρίξεις και χρίσματά στους εκλεκτούς τους. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει και πάλι οι πολίτες να ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια για να δείξουν την επόμενη των εκλογών το ποσοστό που πρασίνισε ή έγινε γαλάζιο στο χάρτη της Ελλάδας. Σκέφτονται όμως χωρίς τον ξενοδόχο γιατί οι πολίτες αυτή τη φορά οφείλουν να καταγράψουν με την ψήφο τους την οργή τους για το άθλιο και καταστροφικό για την πατρίδα κομματικό, πελατειακό πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει με την ψήφο τους οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην ανίερη συναλλαγή κομματαρχών και δημάρχων.
Το κουρασμένο από την εξουσία δίδυμο Στρατιώτη- Φωτίου εξάντλησε τα όρια του. Η αδιαφάνεια, η σπατάλη, και η αναξιοκρατία υπονόμευσαν την ανάπτυξη της περιοχής μας. Αντί να αντλήσουν χρήματα από την ευρωπαϊκή ένωση για τη δημιουργία έργων ανάπτυξης στην περιοχή μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αυτοί απλά αρκέστηκαν σε ανακατασκευές πλατειών, πεζοδρομίων και σε ασφαλτοστρώσεις. Τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή λόγω της αλαζονείας που τους διακατέχει ή τα αδρανοποίησαν ή προσπάθησαν να τα οικειοποιηθούν, όπως το έργο της γενικής αποχέτευσης Μεγάρων και τα έργα στο Μελί.
Οι τριγμοί στο δημοτικό συνδυασμό του Δημάρχου Φωτίου αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πολύχρονη παραμονή στην εξουσία…κάνει κακό διότι συνήθως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περίεργες συναλλαγές στις αναθέσεις έργων όπως και στις προσλήψεις. Νομίζω ότι ο Μεγαρικός και ο Νεοπεραμιότικος λαός δεν έχει ανάγκη από την κουρασμένη εμπειρία τους. Δεν έχει ανάγκη από επαγγελματίες Δημάρχους. Ο κ. Στρατιώτης και η παρέα του δεν έχουν όραμα γι' αυτό και δεν μπόρεσαν να ταρακουνήσουν τη μικρή μας πολιτεία. Το πρότυπο αυτό εξουσίας χρεοκόπησε κάνοντας όμως μεγάλο κακό στην πατρίδα μας. Είναι καιρός οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και στους διεκπεραιωτές των συμφερόντων τους και να προτάξουν το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.
*Ο Κώστας Χατζηδημητρίου είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου της

« Ένωσης Πολιτών»


 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: