nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο ΚΎΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ


 

Ο πολιτικός ερασιτεχνισμός κάνει κακό

   

του Κώστα Χατζηδημητρίου




    Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις επιλογές του. Πολύ περισσότερο κρίνεται όμως ο ηγέτης οι επιλογές του οποίου, μπορεί να κάνουν τη ζωή των άλλων καλύτερη ή χειρότερη. Μπορεί να οδηγήσουν την τοπική κοινωνία ή τη χώρα στην ανάπτυξη ή στο γκρεμό. Τη δύσκολή αυτή περίοδο που η πατρίδα βρίσκεται υπό «Διεθνή οικονομικό έλεγχο», είναι ανάγκη κι εμείς σαν τοπική κοινωνία να κάνουμε την αυτογνωσία μας και να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν. Να εγκαταλείψουμε τον κομματικό ναρκισσισμό και την αμεριμνησία και να δούμε τις αδυναμίες και την ανικανότητα που τέσσερα χρόνια τώρα οδήγησαν τα Μέγαρα στην άπνοια και στην στασιμότητα. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να αλλάξουν τη συνολική εικόνα του δημοτικού έργου. Ο Δήμος όπως και το κράτος έχουν συνέχεια. Είναι ευθύνη του Δημάρχου να ανατρέψει τα κακώς έχοντα ,να συνεχίσει τα καλώς έχοντα και να βελτιώσει ό, τι βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Δυστυχώς όμως πάρθηκαν λανθασμένες αποφάσεις και χάθηκαν χρήματα που αν είχαν εισρεύσει στην πόλη μας, θα είχαμε μια άλλη προοπτική.
Διέλευση αγωγού φυσικού αερίου-τα ανταποδοτικά οφέλη που χάθηκαν.
Η διοίκηση του Δημάρχου Δημήτρη Στρατιώτη με απόφαση της ελεγχόμενης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ανακαλεί την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου 324/2006 που προέβλεπε ότι για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τον κάμπο των Μεγάρων θα έπρεπε να υπάρξουν επτά προυποθέσεις που ήταν και οι δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού. Ο Δήμος δηλαδή ήταν σύμφωνος να περάσει ο αγωγός με την προυπόθεση ότι θα μας δώσουν τα εξής αντισταθμιστικά οφέλη:
  • Ματαίωση κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Επιχορήγηση της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού στα Μέγαρα.
  • Νομοθετική ρύθμιση για να λαμβάνει ο Δήμος 300.000 ευρώ ετησίως ως ανταποδοτικό τέλος για τις εγκαταστάσεις στη Ρεβυθούσα.
  • Κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει κοινοφελές ίδρυμα.
  • Πρόσληψη 20 εργαζομένων Μεγαριτών στη ΔΕΠΑ.
  • Κατά τη διάρκεια κατασκευής του αγωγού να προσλαμβάνονται κατά προτίμηση εργάτες και εργολάβοι από τα Μέγαρα.
  • Επιχορήγηση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Βύζας» με 50.000 ευρώ ετησίως.
Δυστυχώς με την ανάκληση της αποφάσεως αυτής από τη νέα δημοτική αρχή τα Μέγαρα δεν κέρδισαν τίποτα ενώ ο αγωγός πέρασε κανονικά από τον κάμπο της πόλης μας. Τα Μέγαρα έχασαν, όμως ο κ. Δημήτρης Στρατιώτης με τις ακραίες προεκλογικές του επιλογές και τους λεονταρισμούς του τύπου «ο αγωγός θα περάσει πάνω από το πτώμα μου» κέρδισε τις εκλογές κι έγινε Δήμαρχος.
Δημοτικό κολυμβητήριο
Στη θέση Ανδρέου Περιβόλι σε χώρο εκτάσεως 16 στρεμμάτων που είχε χαρακτηριστεί αθλητικός χώρος είχε προβλεφθεί επί Δημαρχίας Χρ. Σύρκου να γίνει ανοικτό κολυμβητήριο. Στόχος ήταν να βγουν τα Μέγαρα από την απομόνωση και να ευνοηθεί η αθλητική ανάπτυξη της περιοχής μας .Θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Στις 27.7.2005 ενετάχθη από την Περιφέρεια στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με χρηματοδότηση 1.144.534 ευρώ. Επιπλέον στις 28.9.2006 εγκρίνεται πίστωση 1.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή του κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο σύμφωνα με τη μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί 100%.
    Δυστυχώς όμως η νέα διοίκηση Στρατιώτη δεν αποδέχτηκε την επιχορήγηση αυτή ούτε προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση του κονδυλίου των 1.144.534 ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ .Θεώρησε το έργο δαπανηρό …στη λειτουργία και το εγκατέλειψε…Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να έχουν τα Μέγαρα σήμερα ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών που θα μπορούσε ν αποτελέσει κέντρο αθλητικών διοργανώσεων στη Δυτική Αττική.
    Αυτά συμβαίνουν όταν ο πολιτικός ναρκισσισμός οδηγεί σε πολιτικό ερασιτεχνισμό. Οι προσωποποιημένες αντιλήψεις της πολιτικής και η υποτίμηση των διαφορετικών απόψεων οδηγούν πάντα σε λαθεμένες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: