nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ


                          
      Του Πέτρου Λουκά
Οι ψηφοφόροι καλούνται σε λίγες ημέρες να εκλέξουν τους νέους δημοτικούς τους άρχοντες, αλλά δεν έχουν ιδέα για το ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση των δήμων τους. Διαβάζουν σε επίσημες εκθέσεις ότι οι δήμοι είναι άντρα διαφθοράς, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει μία σοβαρή συζήτηση επί του θέματος. Οι πολίτες καλούνται μέσω των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης να πουν ένα ναι ή ένα όχι στο... μνημόνιο, όταν οι δήμοι για τους οποίους θα ψηφίσουν μπορεί να είναι η επόμενη βόμβα και όταν η ίδια η κυβέρνηση όταν επεξεργαζόταν τον Καλλικράτη έλεγε ότι θα είναι  η σημαία της ακομμάτιστης και ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης.
Η κυβέρνηση γνωρίζει πόσα χρήματα οφείλουν οι δήμοι και σίγουρα πόσα δάνεια υπέγραψαν οι δημοτικοί μας άρχοντες. Γνωρίζει, επίσης, ότι πολλοί δήμοι θυμίζουν... Ελλάδα του 2009. Δηλαδή, όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής άποψης, αλλά κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα.
Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων. Ίσως δεν θέλουμε να ασχοληθούμε. Αν πραγματικά θέλαμε να αλλάξουμε την κατάσταση, θα έπρεπε να απαιτήσουμε ως πολίτες διαχειριστικούς ελέγχους σε όλους τους δήμους.
Εδώ, όμως, στο <φρενοκομείο> μας , τα κόμματα εξουσίας επιλέγουν εκλεκτούς όχι με βάση το έργο τους ή τα προσόντα τους, αλλά με βάση τη δυνατότητά τους να τους προσφέρουν μικρές βραχυπρόθεσμες νίκες. Όταν δεν θέλουν να βάλουν τάξη στους δήμους και στις κοινότητες, πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα μπει τάξη αλλού;
Κύριοι κομματικοί υποψήφιοι, δεν σας ψηφίζουμε, γιατί δεν έχετε λύσεις και προτάσεις, που να υπερασπίζονται την κοινωνία .
Πολίτες αυτής της χώρας, γρηγορείτε , ούτε μια ψήφος χαμένη. Σε αυτές τις εκλογές η Ελλάδα επιβάλλεται να στείλει στον κόσμο το πιο καθαρό μήνυμα της νεότερης Ιστορίας της. Ένα σαφές ΟΧΙ στην κομματική εξάρτηση  και ένα σαφές ανανεωτικό μήνυμα εντός της με κάθε μέσο και Δημοκρατικό επιτέλους τρόπο ψηφίζοντας ανεξάρτητους συνδυασμούς και υποψηφίους ικανούς να βάλουν τις σωστές βάσεις  στην λειτουργία  και τις σύγχρονες δομές του Καλλικράτη , ώστε να γίνει η τοπική αυτοδιοίκηση πραγματικά ανεξάρτητη και αυτοτελής και όχι  κομματικοποιημένη και υποτελής.
Ας θυμηθούμε λίγο μία ρήση του  Αριστοτέλη που έλεγε ότι  "ο πολίτης που δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και τα κοινά προβλήματα είναι ο ανεύθυνος και ασυνείδητος πολίτης"
Και εμείς εδώ στα Μέγαρα  είμαστε και ευσυνείδητοι και υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: