nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Οι πιο σηµαντικές τεχνολογικές εφευρέσεις της χρονιάς.

Στολές που κάνουν όσους τις φορούν άτρωτους, ροµπότ διδάσκουν σε σχολεία, ακτίνες λέιζερ που εξολοθρεύουν κουνούπια µε ελονοσία, εφαρµογές που αλλάζουν τον τρόπο µε τονοποίο σερφάρουµε στο Internet. Είναι µερικές από τις πιο σηµαντικές τεχνολογικές εφευρέσεις της χρονιάς.
Το περιοδικό «Time» ψήφισε τις 50 καλύτερες εφευρέσεις του 2010 στους τοµείς της τεχνολογίας, των µεταφορών, της υγείας, της µηχανικής, της πράσινης ενέργειας, της ροµποτικής, του λογισµικού υπολογιστών, της άµυνας και της ένδυσης. Πρόκειται για συσκευές, εφαρµογές και υπηρεσίες που προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στον κόσµο τού αύριο καιυπόσχονται να κάνουν τη ζωή εκατοµµυρίων ανθρώπων πιο εύκολη, πιο ποιοτική και πιο ευχάριστη.Ως καλύτερη τεχνολογική εφεύρεση ψηφίστηκε το iPad, η ταµπλέτα της Apple, που µέχρι το τέλος του Σεπτεµβρίου είχε πουλήσει 7.500.000 κοµµάτια. Με πάχος 1,25 εκατοστών, βάρος 700 γραµµαρίων καιοθόνη 9,7 ιντσών, µπορεί µε µία φόρτιση να παίζει επί 10 ώρες συνεχόµενα βίντεο και να µείνει σε κατάσταση αναµονής για ένα µήνα. Η συσκευή προσφέρει εύκολη πλοήγησηστο ∆ιαδίκτυο, πρόσβαση στα e-mail, αναπαραγωγή µουσικής, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.
Το iPad έδειξε την κατεύθυνση στον χώρο της τεχνολογίας. Οι καταναλωτές παίρνουν κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια τους. Κουβαλώντας µια συσκευή στον δρόµο, στο γραφείο, στη βόλτα και στο ταξίδι, έχουν ανά πάσαστιγµή πρόσβαση – και λόγο – στην πληροφορία: ανταλλάσσουν e-mail, µπαίνουν στο twitterκαι στέλνουν ειδήσεις, «ανεβάζουν» φωτογραφίες στο facebook, διαβάζουν εφηµερίδες και βιβλία, βλέπουν ταινίες και χαλαρώνουν ακούγοντας µουσική. Μεταξύ των 50 καλύτερων εφευρέσεων συγκαταλέγεται το λέιζερ που σκοτώνει τακουνούπια! Ενα πρώην στέλεχος της Microsoft ανέπτυξε µια µέθοδο εξολόθρευσης των κουνουπιών που µεταδίδουν ελονοσία, «πυροβολώντας» τα µε ακτίνες λέιζερ. Μια άλλη ερευνητική οµάδα «έφτιαξε» ένα κουνούπι µεµεταλλαγµένο DNA, το οποίο είναι απρόσβλητο από το παράσιτο που µεταδίδει την ελονοσία µε το τσίµπηµα του κουνουπιού. Το επόµενο βήµα είναι να γίνει το νέο κουνούπι πιο ισχυρό από το κοινό είδος, µε στόχο να απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον καινα εξολοθρεύσει το θανατηφόρο κουνούπι.Η βρετανική εταιρεία Xeros κατασκεύασε το πλυντήριο που πλένει ρούχα (σχεδόν) χωρίςνερό! Πρόκειται για ένα µηχάνηµα που αντλεί δύναµη καθαρισµού από επαναχρησιµοποιούµενες «χάντρες» από νάιλον, οι οποίες απορροφούν τους λεκέδες και καταναλώνουν κατά 90% λιγότερο νερό από ένα συνηθισµένο πλυντήριο.Μετά το ροµπότ-υπηρέτη, έρχεται το ροµπότ-ψεύτης! Το µηχάνηµα, που απευθύνεται κυρίως στις ένοπλες δυνάµεις, χρησιµοποιεί αλγόριθµους για να θολώνει τα νερά του αντιπάλου, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία για το πού βρίσκεται. Μπορεί να δηµιουργήσει µια παραπλανητική διαδροµή, να στείλει εσφαλµένα µηνύµατα και να αποπροσανατολίσει τον εχθρό.Αλλά καιτο ροµπότ-δάσκαλος είναι γεγονός! Ηδη στη ΝότιαΚορέα χρησιµοποιείται πειραµατικά και… απαλλάσσει πολλούς εκπαιδευτικούς από τα καθήκοντά τους. Η ασιατική χώρα απασχολείπερίπου 30.000 αλλοδαπούς δασκάλους Αγγλικών.Θέλοντας να µειώσει τον αριθµό τους, η κυβέρνησηαποφάσισε να βάλει στις αίθουσες διδασκαλίας το αγγλόφωνο ροµπότ. ∆εν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρόταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις µεταξύ των εκπαιδευτικών. Ενα ιατρικό «θαύµα»που κάνει τους παραπληγικούς ασθενείςνα σταθούν στα πόδια τους κατάφεραν οι κατασκευαστές του eLegs,ενός καινοτόµου εξωσκελετού. Πρόκειται για ένα ροµποτικό προσθετικό πόδι που χρησιµοποιεί τεχνητή νοηµοσύνη για να «διαβάσει» τις χειρονοµίες του βραχίονα, προσοµοιώνοντας τη φυσική ανθρώπινη κίνηση. Ποιος είπε ότι δεν µπορείτε να γίνετε υπερήρωες; Το XOS 2, γνωστό και ως «Κοστούµιτου Iron Man», επιτρέπει ακόµη και στον πιο αδύναµο άνθρωπο να σηκώσει έως και 90 κιλά χωρίς να ιδρώσει.
 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: