nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;



Η μία καταστροφή διαδέχεται την άλλη. Μετά τη χωροθέτηση της περιοχής από Ήρεμο Κύμα μέχρι Κινέττα για λειτουργία ιχθυοτροφείων αποφασίστηκε  η δημιουργία αγκυροβολίου κοντά στην Πάχη. Σε λίγο η προοπτική για ανάπτυξη της περιοχής θα φαντάζει όνειρο άπιαστο μ'αυτήν την τρομακτική επιβάρυνση της παραθαλάσσιας ζώνης.
Και σ’ αυτό το θέμα οι ευθύνες του Δημάρχου είναι τεράστιες, ο οποίος στα λόγια είναι κατά του αγκυροβολίου, αλλά οι πράξεις ή παραλείψεις του οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην δημιουργία αγκυροβολίου στην Πάχη, χωρίς να δοθεί αγώνας για την αποτροπή αυτής της κατάστασης. Από αδιαφορία , αδράνεια, ανικανότητα, από κάτι άλλο; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει.
Στις 18 Μαρτίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε κατά του αγκυροβολίου και αποφάσισε μια σειρά δράσεων για να το αποτρέψει. Όπως:
Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να διαμαρτυρηθούν στον Υπουργό,
Να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάχη,
Να πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου πλοίων στον κόλπο της Ελευσίνας έναντι της Ρεβυθούσας,
Να πραγματοποιηθεί ωριαίος αποκλεισμός της Ρεβυθούσας,
Να υπάρξει έγκυρη, έγκριτη και διαρκής νομική κάλυψη μέχρι την ολοκλήρωση της επιτυχίας.
Ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να
εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχε και ηθική υποχρέωση να τις εκτελέσει, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του τόπου.
Κι όμως, από τα παραπάνω σχεδόν τίποτα δεν υλοποίησε. Απεναντίας «αποκοίμιζε» τους πολίτες με τις δηλώσεις του στον τοπικό τύπο.
Δηλώνει λοιπόν ο Δήμαρχος (ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 4 Απριλίου 2011): «… να πάρουμε αμέσως την κατάσταση στα χέρια μας και να επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό, τον κ. Παπουτσή. Και επαναλαμβάνω, ότι με διαβεβαίωσε, ότι δεν πρόκειται να γίνει αγκυροβόλιο».
Την ίδια όμως χρονική περίοδο ο κ. Παπουτσής με  έγγραφό του προς την Βουλή των Ελλήνων (Αρ. Πρωτ. 6611/90-99-103, 7 Απριλίου 2011) δήλωνε: «… επεξεργάζεται σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα. Στο εν θέματι σχέδιο προτείνεται, να οριοθετηθεί μικρής έκτασης αγκυροβόλιο στην περιοχή του κόλπου Μεγάρων».
Ενώ ο Υπουργός δήλωνε αυτά προς την Βουλή είναι δυνατόν να διαβεβαίωνε τον κ. Μαρινάκη, ότι δεν θα γίνει αγκυροβόλιο; Λέτε να τον φοβήθηκε και δεν του είπε την αλήθεια; 
Και συνεχίζει ο Δήμαρχος, «Δεν υπάρχει περίπτωση επαναλαμβάνω, να υπάρξει αγκυροβόλιο στον ευρύτερο κόλπο των Μεγάρων και είμαι κάθετος σε αυτό».
Τώρα που το αγκυροβόλιο είναι γεγονός, που έχει πάει η καθετότητα;
Και παρακάτω λέει, «Έχουμε νομικό σύμβουλο, που ασχολείται πλήρως με το θέμα αυτό».
Μήπως μπορεί ο Δήμαρχος, να πει ποιος είναι αυτός ο νομικός σύμβουλος και τί παρακολούθηση είναι αυτή, που έκανε, όταν:
Ο Ειδικός Κανονισμός για το αγκυροβόλιο, υπεγράφη  στις 5 Αυγούστου 2011.
Η υπουργική απόφαση για το αγκυροβόλιο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 18 Νοεμβρίου 2011.
Το Δημοτικό Συμβούλιο για τα παραπάνω ενημερώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2011, τότε που η κάθε αντίδραση έχει πλέον μηδενικές ελπίδες επιτυχίας.

Τι τελικά συνέβη;
Δεν είχε οριστεί νομικός σύμβουλος, για να παρακολουθεί το θέμα;
Ορίστηκε, αλλά δεν παρακολούθησε και δεν πήρε είδηση τίποτα;
Τα πήρε είδηση όλα, ενημέρωσε τον Δήμαρχο, αλλά αυτός άφησε να εξελιχθεί η κατάσταση και  ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν όλα πλέον έχουν σχεδόν κριθεί;
Απαιτείται, τόσο για τα παραπάνω, όσο και γιατί ο Δήμαρχος δεν εκτέλεσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα και όχι υπεκφυγές, φιλολογίες, αοριστίες και παραπλάνηση των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν τα συμφέροντα του τόπου και όλων των πολιτών, να διακυβεύονται για χάρη μικροσυμφερόντων και σκοπιμοτήτων.
Επίσης θα πρέπει ο Δήμαρχος, να απαντήσει σταράτα και ξεκάθαρα, γιατί, όταν στις 11 Μαΐου 2011 ( στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ) του έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο δημιουργίας αγκυροβολίου στον κόλπο των Μεγάρων, μου έλεγε με έντονο και προσβλητικό ύφος, πως κινδυνολογώ, συκοφαντώ, και ότι θα διαψευσθώ και πάλι. Μακάρι να είχα διαψευσθεί και να είχε γλυτώσει ο τόπος από τα δεινά του αγκυροβολίου.
Εάν ο Δήμαρχος πίστευε πραγματικά, ότι δεν πρέπει να γίνει αγκυροβόλιο και εάν είχε συνεργασθεί με την αντιπολίτευση, όπως πολλές φορές τον είχαμε παροτρύνει (τα πρακτικά και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αδιάψευστοι μάρτυρες) , πιθανόν να είχαμε αποφύγει την δημιουργία αγκυροβολίου στον κόλπο των Μεγάρων, το οποίο μαζί με τα ιχθυοτροφεία αποτελούν την μεγαλύτερη καταστροφή για την περιοχή μας.
Υπόψη, ότι κατά του αγκυροβολίου έχουν ταχθεί τοπικές οργανώσεις κομμάτων και σχεδόν όλοι οι φορείς ( Σύλλογοι, συνεταιρισμοί κλπ.) του Δήμου.

  Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                                                    Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: