nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Η Σαλαμίνα ενάντια στη ΔΕΣΦΑ για την τρίτη δεξαμενή στη Ρεβυθούσα!Την Τετάρτη το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σαλαμίνας συζητάει τους τρόπους αντίδρασης ενάντια στην πρόθεση για εγκατάσταση τρίτης δεξαμενής στη Ρεβυθούσα! Ως θέμα στη συνεδρίαση έχει τεθεί η άρνηση του δήμου σε δωρεά εκ μέρους της εταιρείας προς το νησί και η έκδοση ψηφίσματος καταγγελίας! Συγκεκριμένα στο θέμα 10 αναγράφεται:
"...Ακύρωση της υπ΄αριθμ. 9/2012 απόφασης της Ο.Ε. σχετικά με την αποδοχή δωρεάς δύο (2) αυτοκινήτων από ΔΕΣΦΑ σε συνδυασμό με ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της δρομολογημένης και 3ης δεξαμενής Υ.Φ.Α. στην Ρεβυθούσα (εισηγήτρια κ. Νάννου-Παπαθανασίου Ισιδώρα)..."

Είναι γνωστό από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα, ότι η ΔΕΣΦΑ προτίθεται να εγκαταστήσει νέα δεξαμενή στο ήδη υπερκορεσμένο νησί. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ρεβυθούσα ήταν τελευταία ανάμεσα σε πιθανές τοποθεσίες εγκατάστασης των δεξαμενών φυσικού αερίου... αλλά ως εκ θαύματος βρέθηκε πρώτη! Ο προγραμματισμός λόγω περιορισμένου χώρου, ήταν αρχικά για μία δεξαμενή. Η μία έγιναν δύο και τώρα μιλάνε για τρίτη! Έχει γραφεί ότι θα χρειαστούν επιχωματώσεις και μέσα στη θάλασσα για να δημιουργηθεί νέος χώρος! Να σημειωθεί ακόμα, ότι οι νέες εγκαταστάσεις δεν εξυπηρετούν εγχώριες αυξημένες ανάγκες, αλλά τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της εταιρείας!

Ο κίνδυνος που συνεπάγεται η ύπαρξη και λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων στη Ρεβυθούσα έχουν επισημανθεί πολλές φορές και με εκπληκτική λεπτομέρεια από τον κ. Αλκ.Μπεναρδή (δείτε εδώ).
Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μάλλον προφανείς! Τις έχουμε δει ήδη: το νέο αγκυροβόλιο, που με τόση επιμονή θέλει να μας φορτώσει στην Πάχη ο κ.Παπουτσής έχει ως κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του νησιού... Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι
τεράστια έκταση της απέναντι παραλίας έχει δεσμευτεί για τις πιθανές μελλοντικές ανάγκες της εταιρείας!... Γιατί, αν δεν χρειάζονται αυτές τις εκτάσεις τις κρατούν δεσμευμένες;
Ποιος ξέρει τι τερατουργήματα μας επιφυλάσσει το μέλλον!

Είναι καιρός οι δύο δήμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε αυτή τη νέα απειλή! Παραμερίζοντας εντέλει επουσιώδη ζητήματα, όπως είναι αυτά των αντισταθμιστικών οφελών! Ο δήμος Μεγαρέων πρέπει να πάει ένα βήμα πιο μπροστά από τις μηνύσεις. Ο οδικός αποκλεισμός είναι μια ιδέα που έχει προταθεί (δείτε εδώ)!
Δεν θέλουμε ούτε τις εγκαταστάσεις, ούτε φυσικά τις επιδοτήσεις τους. Τόσο απλά!

διαβάστε παλιότερες αναρτήσεις για τη ΔΕΣΦΑ εδώ
η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια: