nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εθνική και Κοινωνική Πολιτική στην πράξη

Από τον ΣΠΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ
Πολιτικό Στέλεχος Δημοκρατικής Συμμαχίας
Πρ. Δήμαρχο Παλλήνης

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε έναν ατέρμονο διάλογο για το πώς η πατρίδα μας και οι πολίτες θα βγούμε από το τούνελ της χρεωκοπίας και της οικονομικής δίνης.
Διάλογος όμως που συνήθως δεν οδηγεί πουθενά, μιας και έχουμε χορτάσει από ευχολόγια και υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, για περικοπή δαπανών και για ανάπτυξη, χωρίς δυστυχώς να έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.
Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο… βάλτο της απαξίωσης από τους ευρωπαϊκούς της εταίρους.
Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο. Οι διαδικασίες για το κούρεμα του χρέους και το
λεγόμενο PSI θα δείξει το πού βαδίζουμε αλλά και αν υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Σε αυτό το σημείο η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προβεί σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση που αναμφισβήτητα μπορεί να ανακουφίσει κατά πολύ την Ελλάδα και τις δανειακές της υποχρεώσεις.
Έχει ζητήσει και προτείνει κατ’ επανάληψη και προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός των συνόρων, να συμμετάσχει στο κούρεμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αν συμμετάσχει στο PSI και η ΕΚΤ, το δάνειο θα μειωθεί κατά περίπου 18 δις ευρώ, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τη χώρα μας σε σχέση με την εκλογίκευση  του  υπέρογκου χρέους της.
Η συγκεκριμένη πρόσθετη μείωση του χρέους με τη συνεισφορά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα πρέπει να αποδεχθεί την αρχή ότι δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπήσει από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε, είναι μια πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Είναι θετικό ότι η πρόταση αυτή γίνεται αποδεκτή και συζητείται πλέον από πολλές πλευρές στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προβεί σε συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις για την ανακούφιση όσων πολιτών έχουν πραγματικά ανάγκη.
Συγκεκριμένα έχει προτείνει: 
1)    Κοινωνική ενίσχυση 400 ευρώ το μήνα σε 500.000 νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η πρόταση απευθύνεται σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εισόδημα, που έχουν άνεργο αρχηγό, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με βαριά ασθενείς και νοικοκυριά που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία, ή έχουν μόνο περιουσιακό στοιχείο την πρώτη τους κατοικία.
2)    Να μειωθούν τα στεγαστικά δάνεια με επιδότηση του επιτοκίου 2,5 μονάδων για μια πενταετία. Στο εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ, η ακίνητη περιουσία τους είναι κάτω των 200.000 ευρώ και τα δάνεια τους αφορούν αποκλειστικά την πρώτη κατοικία, με επιδοτούμενο υπόλοιπο μέχρι το πολύ 150.000 ευρώ για τα πρώτα 100 τ.μ του ακινήτου.
Τέλος η Δημοκρατική Συμμαχία είναι αντίθετη στις οριζόντιες περικοπές, όπως είναι η υπερφορολόγηση και το κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού, γιατί δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και βυθίζουν ακόμα περισσότερο στην ύφεση τη χώρα.
Τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα δεν έχουν μειωθεί ως ένα ελάχιστο αντιστάθισμα στη δραστική περικοπή -ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια- της καταναλωτικής δύναμης του πολίτη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, με υπευθυνότητα, που κανένας άλλος κομματικός φορέας δεν επέδειξε ως τώρα, συνέβαλε μέχρι σήμερα ενεργά -τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.- στην εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων, αποφεύγοντας συνειδητά, και με πολιτικό κόστος τη δημαγωγία.
Κάθε κοντόφθαλμη πολιτική, με στόχο μικροκομματικά οφέλη μόνο κακό μπορεί να κάνει, κάνοντας τον πολίτη να αποστρέφεται την πολιτική και τους εκφραστές της.
Έχει έρθει η ώρα για τολμηρές και ρηξικέλευθες πράξεις και ενέργειες εκ μέρους του πολιτικού συστήματος με αποκλειστικό στόχο την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας και της Ανάπτυξης.
Έχει έρθει η ώρα για μια Εθνική και Κοινωνική Πολιτική στην πράξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: