nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσεις για διαδημοτική συνεργασία

Σε σχεδιασμό και προώθηση προγράμματος διαδημοτικής συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αθλητισμού έχει προχωρήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κεφαλόπουλος.

Με πρωτοβουλία του, επικοινώνησε με τους ομολόγους του των γειτονικών δήμων Ελευσίνας κ. Βασίλη Αγριμάκη, Ασπροπύργου κ. Γεώργιο Τσόκα και Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Παναγιώτη Τσάμο προκειμένου να υπάρξει διαδημοτική συνεργασία σε ζητήματα τα οποία αφορούν στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των 4 μερών με προοπτική να περιγραφούν και να δρομολογηθούν όλες οι κοινές θεματικές δράσεις σε συνεργασία με τους επικεφαλής αντιδημάρχους και προέδρους νομικών προσώπων.

Ο κ. Κεφαλόπουλος θεωρεί ότι η συνεργασία εκτός από το ότι θα είναι χρήσιμη αναμένεται να αποβεί και αναγκαία ιδιαίτερα σε ζητήματα περιβάλλοντος αφού πάντοτε οι συντονισμένες δράσεις, επικλήσεις και διαμαρτυρίες για προκλήσεις ρύπανσης, θεομηνίες κλπ δεν σταματούν στα διοικητικά όρια ενός Δήμου αλλά αποτελούν ζητήματα τα οποία αφορούν στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου είναι άμεσα εφαρμόσιμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να υπάρξουν αποτελέσματα.

Ο Δήμος Μεγαρέων κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης


ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

Την Τρίτη 31/01/2012 ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κουμπέτσο και από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Παναγιώτη Σκλαβούνο, έλαβε μέρος στη σύσκεψη Δημάρχων η οποία έγινε στην Παιανία
και είχε ως θέματα συζήτησης αφ’ ενός το σχέδιο νόμου για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων και αφ’ ετέρου το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για της χρήσεις γης και για την κατάργηση αρτιότητας των τεσσάρων στρεμμάτων στις εκτός σχεδίου περιοχές.                                                                                  
Η εισήγηση για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών και όπως φαίνεται πρόκειται να συζητηθεί και θα ενσωματωθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα. Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία που έχουν, όμως αναμένεται και αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οπότε και το νέο χαράτσι θα είναι μεγάλο.                                        
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αντέδρασε στο σχέδιο νόμου για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αφού είναι πέρα από κάθε λογική να φορολογούνται τα αγροτεμάχια που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.            

Στην τοποθέτηση του ανέφερε «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, μετά την φορολόγηση με τα χαράτσια μονίμου χαρακτήρα στα σπίτια, να φορολογήσουν με νέα χαράτσια μονίμου χαρακτήρα και την αγροτική γη. Όσον αφορά για το υπό διαβούλευση σχέδιο προεδρικού διατάγματος σχετικά με τις χρήσεις γης, που με το άρθρο 14 ουσιαστικά καταργεί την αρτιότητα των τεσσάρων στρεμμάτων και την εκτός σχεδίου δόμηση, εμείς στο Δήμο Μεγαρέων αντιδράσαμε εντονότατα, πήραμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και λάβαμε μέρος στη διαβούλευση που λήγει σήμερα. Ζητάμε επίσης την θεσμοθέτηση, ώστε να είναι δεσμευτική η γνώμη των Δήμων για θέματα που αφορούν τις περιοχές τους. Τέλος ζητάμε την κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια Αττικής, αφού έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος του ΟΡΣΑ είναι εντελώς διαφορετικός όπως προκύπτει από το καταστατικό ίδρυσής του, σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνει για τις τοπικές κοινωνίες, για τις οποίες δεν έχει καμία αρμοδιότητα».

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων στην σύσκεψη, αποφασίστηκε ομόφωνα από τους Δημάρχους που συμμετείχαν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αλλά και ενάντια στην κατάργηση της αρτιότητας των τεσσάρων στρεμμάτων και της εκτός σχεδίου δόμησης, με διαμαρτυρίες  και παραστάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς.

 
Κοινωνικό φροντιστήριο ετοιμάζει ο Δήμος

Ο Δήμος Μεγαρέων στα πλαίσια των προγραμματικών του δεσμεύσεων,  οι οποίες αφορούν στην κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη, προτίθεται να ιδρύσει «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για άπορους μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία αλλά δεν μπορούν αντικειμενικά, λόγω των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών, να αντεπεξέλθουν στο πρόσθετο οικονομικό βάρος του ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Για τους λόγους αυτούς καλεί τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες οι οποίοι κατοικοεδρεύουν τόσο στα Μέγαρα όσο στη Νέα Πέραμο και στους οικισμούς και οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες ενισχυτικής διδασκαλίας σε άπορους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, να δηλώσουν την πρόθεσή τους στο Γραφείο Δημάρχου των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων
Ιωάννης Μαρινάκης

 
Ανάλυση βιβλίου από τη λέσχη ανάγνωσης της Δημοτ. Βιβλιοθήκης

Η Λέσχη Ανάγνωσης (τμήμα πεζού λόγου) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφού διάβασε το μυθιστόρημα της Ιωάννης Καρυστιάνη «Τα σακιά» προχώρησε σε ανοιχτή συγκέντρωση – ανάλυση του λογοτεχνικού αυτού έργου παρουσία της συγγραφέως του Ιωάννας Καρυστιάνη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όπου η συγγραφέας μοιράστηκε με το αναγνωστικό κοινό τις σκέψεις και μαζί προσπάθησαν να αναλύσουν την κεντρική ιδέα του βιβλίου. Δηλαδή τα «σακιά» που κουβαλάει στην προσωπική ζωή του ο καθένας.

Η συντονίστρια της Λέσχης Λίλυ Μουρτζούκου διάβασε το βιογραφικό της Ιωάννας Καρυστιάνη και παρουσίασε το βιβλίο  ενώ η Νατζίκ Αϊδινιάν διάβασε αποσπάσματα.

Μουσικά κομμάτια απέδωσαν οι Σπύρος Παπανικόλας, κιθάρα, Ρένα Χατζοπούλου, πιάνο, Ιωάννα Μουρτζούκου Τραγούδι.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη ανέπτυξε την αντίληψή της περί λογοτεχνικής αποτύπωσης της θεματολογίας των βιβλίων της και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το βιβλίο.

 
Διαχειριστικός έλεγχος και σοβαρότητα

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της Διοίκησης επιχειρούν και θέτουν νέους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου. Εξ αρχής ο Δήμαρχο υποστήριξε την αναγκαιότητα διαχειριστικού ελέγχου κατά την ολοκλήρωση των διοικητικών θητειών, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση περί του τρόπου με τον οποίο η Διοίκηση διαχειρίστηκε τα οικονομικά του Δήμου.

Από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος είχε τονίσει  ότι θα επιδιώξει διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα της δικής του θητείας, είτε επανεκλεγεί είτε όχι στο δημαρχιακό αξίωμα.

Η επιμονή του Δημάρχου στο ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου, ποτέ δεν στόχευσε στην εκδικητική αντιμετώπιση των προηγούμενων Διοικήσεων. Μοναδικός στόχος μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί η ενίσχυση της διαφάνειας και η θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών ελέγχου της Διοίκησης.

 
 Συνάντηση Δημάρχου Ι. Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ

Επισφράγισαν τη συμφωνία

Με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλή Λέκκα, συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4-02-2012) στο γραφείο του Δημάρχου.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα ζητήματα της ολοκλήρωσης της υπογραφής προσυμφώνου του Δήμου με την Εταιρεία για την διαχείριση του δικτύου από την ΕΥΔΑΠ και την διαγραφή χρέους του Δήμου προς την Εταιρεία ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Νέο στοιχείο, πέρα από την επιβεβαίωση της συνεργασίας, αποτελεί το γεγονός ότι ο κ Λέκκας αποδέχθηκε πρόταση της Διοίκησης του Δήμου προκειμένου να μειωθεί το ύψος της εγγυητικής επιστολής που είναι υποχρεωμένος να καταθέσει ο Δήμος για την υπογραφή της συμφωνίας, από 200.000 σε 100.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί πλέον οι εγγυητικές επιστολές τις οποίες καταθέτουν οι Δήμοι είναι απολύτως δεσμευτικές και επίσης ή μείωση του ποσού της εγγυητικής επιστολής στο μισό, φανερώνει την διάθεση εκ μέρους της Εταιρείας να ενισχυθεί η συνεργασία Δήμου – ΕΔΑΠ.

Θυμίζουμε ότι:
  • Με τη συγκεκριμένη συμφωνία η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει τη διαχείριση του δικτύου και διαγράφονται χρέη του Δήμου ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία.
  • Ο Δήμος Μεγαρέων διατηρεί την κυριότητα του δικτύου τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης.
  • Ο τρόπος αποπληρωμής του υπολοίπου των χρεών του Δήμου προς την εταιρεία, δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες με αύξηση τιμολογίων.
  • Κατά τη διάρκεια ισχύος του προσυμφώνου, "παγώνουν" οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται το χρέος του Δήμου προς την Εταιρεία.


Προτεραιότητα η Ανακύκλωση

Η συνάντηση του Δημάρχου με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι συζητήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο θέμα της συμφωνίας Δήμου – ΕΥΔΑΠ, αλλά επεκτάθηκαν και στα ζητήματα του περιβάλλοντος τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου.
Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, εκτός από την ιδιότητά του ως προέδρου της ΕΥΔΑΠ, είναι Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής,  πρώην Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και από τα ιδρυτικά στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Επίσης ως βασικό θέμα της συνάντησης αναδείχθηκε ο τρόπος ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΕΑΑ για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανακύκλωσης στο Δήμο Μεγαρέων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της προσφοράς από την ΕΕΑΑ περισσότερων  "μπλε κάδων" ανακύκλωσης. Είναι υπαρκτή η ανάγκη ιδιαίτερα μετά από τα περιστατικά μαζικού εμπρησμού  "μπλε κάδων" σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στη συνάντηση,  συζητήθηκαν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΕΑΑ και οι τρόποι εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο σχεδιάζει ο Δήμος για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε επιλεγμένες περιοχές της πόλης. Η ΕΕΑΑ πρόκειται να παραχωρήσει μικρότερους κάδους (30lt) όπου οι κάτοικοι των επιλεγμένων περιοχών, θα γνωρίζουν με ακρίβεια τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων της ανακύκλωσης και θα χρησιμοποιούν τους κάδους προκειμένου να μπορούν, όπως γίνεται στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης να εφαρμόζουν την διαλογή απορριμμάτων στην πηγή.  

Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολλαπλά, οι πολίτες διευκολύνονται και δεν  χρειάζεται να μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους "μπλε κάδους", συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, περιορίζοντας την ποσότητα των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά αναγνωρίζει τα μεγάλα οφέλη της ανακύκλωσης για το Δήμο, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά και τονίζει ότι η ενίσχυση της ανακύκλωσης στο Δήμο βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες.

Για την βελτίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, ξεκινάει κατά το επόμενο διάστημα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την αξία αλλά κυρίως τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διανομή «πόρτα – πόρτα» φυλλαδίων με πλήρη στοιχεία για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Όλοι οι πολίτες, αντιλαμβάνονται πως όταν η Διοίκηση, υφίσταται αυστηρό έλεγχο περιορίζονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες κάποιων ακόμη και να σκεφτούν ότι μπορούν να λειτουργήσουν με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον, κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.
Η συγκεκριμένη θέση δεν είναι νέα για τον κ. Ιωάννη Μαρινάκη καθώς – υπενθυμίζεται – ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου ο οποίος τόλμησε λίγο πριν από τις εκλογές να δημοσιοποιήσει το Πόθεν Έσχες του σε τοπική εφημερίδα, όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν αρνηθεί να απαντήσουν στις ανοιχτές και προσωπικές προσκλήσεις τις οποίες είχαν δεχθεί από την συγκεκριμένη εφημερίδα.


Γραφειοκρατία

Η ανάγκη για διαχειριστικό έλεγχο πέραν της θεσμικής αναγκαιότητας, αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαφάνειας. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, προκειμένου να διασφαλίσει την αξιοπιστία του ελέγχου, ακολούθησε την θεσμική διαδικασία και θα ήταν ασήμαντο εάν ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν γινόταν θεσμικά.
Η Διοίκηση του Δήμου κατέθεσε – θεσμικά – το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στην Περιφέρεια γιατί πέραν της γενικότερης αναγκαιότητας ελέγχου, η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε καν καταθέσει ισολογισμούς για τα έτη 2008 και 2009. Το αίτημα του Δήμου εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και ο έλεγχος της προηγούμενης τετραετίας θα διεξαχθεί από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και όχι από κάποια υπηρεσία και πρόσωπα τα οποία θα ορισθούν από τον Δήμαρχο.

Είναι επίσης αντιληπτό από όλους τους πολίτες, ότι μία τέτοια επίσημη και θεσμική διαδικασία δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου εφαρμόζεται ο μεταρρυθμιστικός νόμος «Καλλικράτης». Ιδιαιτέρως κατά την διάρκεια περιόδου όπου καταργήθηκαν οι Νομαρχίες, δημιουργήθηκαν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι συνενώθηκαν χωρίς καν να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας ακόμη και για τα δομικά στοιχεία λειτουργίας των νέων Διοικητικών Ενοτήτων.

Επιπροσθέτως όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι μία τέτοια διαδικασία απαιτεί τη διασφάλιση της ποιότητας του ελέγχου ότι μία τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιείται κάθε έτος.
Σε τέτοια περίπτωση θα απαιτούνταν εκατονταπλάσιοι επιθεωρητές για να πραγματοποιούν τέτοιους ελέγχους και κρίνεται τουλάχιστον άκαιρη μία τέτοια απαίτηση. Πόσο μάλλον για την διάρκεια του πρώτου χρόνου εφαρμογής του Καλλικράτη όπου οι Δήμοι δεν είχαν προϋπολογισμό μέχρι τον Απρίλιο, δεν είχαν ετήσιο σχέδιο και κυρίως οι νέοι Δήμαρχοι δεν είχαν καν την εικόνα των δεδομένων τα οποία παρελάμβαναν, ιδιαίτερα στο Δήμο Μεγάρων όπου – επαναλαμβάνουμε – δεν είχαν καν κατατεθεί ισολογισμοί για τα έτη 2008 και 2009.

Ο Δήμαρχος Μεγάρων, αισθάνεται υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες και διαβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους θα συνεχίζει να επιμένει για την θεσμοθέτηση και καθιέρωση ελέγχων από ανεξάρτητες και αξιόπιστες υπηρεσίες, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα για τα δεδομένα της διαχείρισης των δημόσιων αξιωμάτων και αναμένει – τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα – την υποστήριξη όσων μελών της αντιπολίτευσης αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, δεν έχουν ενδοιασμούς από τον τρόπο  με τον οποίο διαχειρίστηκαν την εξουσία που τους είχαν παραχωρήσει οι πολίτες.
Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει με έμφαση ότι είτε επανεκλεγεί είτε όχι στις επερχόμενες εκλογές, θα επιδιώξει την ίδια διαδικασία ελέγχου για τα πεπραγμένα της παρούσας διοίκησης.

 
Προσοχή! Κυκλοφορούν απατεώνες στην πόλη

Ο δήμαρχος Μεγαρέων εφιστά την προσοχή των πολιτών για ύπαρξη στην πόλη ατόμων τα οποία χρησιμοποιούν το όνομα του Δημάρχου προκειμένου να προσεγγίσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους εξαπατήσουν πουλώντας τους διάφορα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες έφθασαν στο γραφείο του Δημάρχου, τα άτομα αυτά ισχυρίζονται ότι πωλούν προϊόντα για το είδος και την ποιότητα των οποίων γνωρίζει ο δήμαρχος και τα συνιστά.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν γνωρίζει αυτά τα άτομα. Καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια η οποία θα αποσκοπούσε στην εξαπάτηση των συμπολιτών του και καλεί κάθε καλόπιστο πολίτη να είναι προσεκτικός και να καταγγείλει στις αρχές κάθε ανάλογη προσπάθεια η οποία μπορεί να πέσει στην αντίληψη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: