nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πολιτική εκμετάλλευση απόφασης 350/2011 ΣτΕ - Ουδεμία νομική σχέση η ιθαγένεια με το γένος των Ελλήνων υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών




Πολιτική εκμετάλλευση απόφασης 350/2011 ΣτΕ

Σε φυλλάδιο Υποψήφιου Βουλευτή Α' Αθηνών, που έχω στα χέρια μου, ενημερώνονται οι Αθηναίοι συμπολίτες & ψηφοφόροι μεταξύ άλλων ότι:
"με τον ΛΑ.Ο.Σ. πετύχαμε
Στηρίξαμε και κερδίσαμε την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την παροχή ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες"


Στήριξε & κέρδισε ο ΛΑΟΣ την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την παροχή ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες;


Την απάντηση στην ερώτηση μας τη δίνει η τότε βουλευτής Πέλλης ΠΑΣΟΚ & τότε Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, την Παρασκευή 10.06.2011 κατά τη διάρκεια της ΡΝΒ' συνεδριάσεως της Βουλής, στη σελίδα 12012 των πρακτικών   http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110610.pdf στα πλαίσια της υπ' αριθμόν 972/07.06.2011 Επίκαιρης Ερώτησης του τότε Βουλευτή Α' Αθηνών ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη με θέμα Νόμος περί "Ιθαγένειας"

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: 
Βεβαίως είχε τεθεί ένσταση αντισυνταγµατικότητας από εσάς κατά τη συζήτηση του νόµου στην Ολοµέλεια, σας υπενθυµίζω όµως, κύριε Πλεύρη, ότι η δική σας ένσταση αντισυνταγµατικότητας αφορούσε µόνο το δικαίωµα της συµµετοχής στις πολιτικές εκλογές. Ούτε καν εσείς τολµήσατε να πλήξετε και να αµφισβητήσετε τη συνταγµατικότητα των διατάξεων που αφορούν την ιθαγένεια, που ήταν ουσιαστικά το κύριο µέρος του νοµοσχεδίου αυτού. Και σας θυµίζω επίσης ότι αυτή η ένσταση αντισυνταγµατικότητας απορρίφθηκε, κύριε Πλεύρη, όχι µόνο µε ψήφο από το ΠΑΣΟΚ ή από τα κόµµατα της Αριστεράς, αλλά και από τη Νέα Δηµοκρατία που καταψήφισε την ένσταση αυτή αντισυνταγµατικότητας.

& προς επίρρωση της εγκυρότητας του λόγου της Υφυπουργού, την οποία δεν αμφισβήτησε ο Βουλευτής ΛΑΟΣ, παρατίθεται απόσπασμα της σελίδας 4722 των πρακτικών της Π' συνεδριάσεως της Βουλής την Τρίτη 09.03.2010 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Μάλιστα, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕ∆ΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Έχετε τη δυνατότητα να το θέσετε τώρα, σύµφωνα µε το άρθρο 100 του Κανονισµού της Βουλής, µπορείτε να ζητήσετε κατά το στάδιο της κατ’ αρχήν συζητήσεως να αποφανθεί η Βουλή, αναφορικά µε συγκεκριµένες αντιρρήσεις που θα προβάλετε για την συνταγµατικότητα του νοµοσχεδίου.Παρακαλώ έχετε το λόγο για πέντε λεπτά.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Η αντισυνταγµατικότητα αφορά τα άρθρα 14 και 17, δηλαδή το δικαίωµα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τις δηµοτικές εκλογές.


Αυτά προς γνώση & συμμόρφωση κυρίως των Αθηναίων & ευρύτερα των Ελλήνων ψηφοφόρων, να ξέρουν, ότι, όταν έκανα την αίτηση μου , εγώ προσωπικά το Καλοκαίρι του 2010, στο ΣτΕ, με την υπογραφή μου & ουδενός άλλου http://syntagmagr.blogspot.com/2010/08/blog-post.html 3 Ελληνίδες κυρίες νοικοκυρές συνεισέφεραν οικονομικά για να πληρωθούν τα παράβολα & η παράσταση στα δικόγραφα, όλες κάτοικοι της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων. Δεν υπήρχε να συνδράμει κανένα πολιτικό κόμμα, καμία Επιτροπή, κανένα Σωματείο. & βεβαίως βοήθησαν με τις ερωτήσεις τους Βουλευτές ΛΑΟΣ & ΝΔ, αλλά κατόπιν εορτής, όταν είχε εκδοθεί η 350/2011 απόφαση του Δ' Τμήματος ΣτΕ επί της αιτήσεως μου, που έκρινε αντισυνταγματική τη μαζική απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λόγω γέννησης ή φοίτησης, καθώς και τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές http://syntagmagr.blogspot.com/2011/04/3502011-03062011-07062011-10042011.html
Ουδεμία νομική σχέση η ιθαγένεια με το γένος των Ελλήνων υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκδίδει εγκυκλίους κάθε χρόνο, που ορίζονται οι προϋποθέσεις, που απαιτούνται να πληρούν οι Έλληνες υποψήφιοι των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ο Υπουργός έπαυσε να απαιτεί ως προϋπόθεση για τους Έλληνες υποψηφίους την προϋπόθεση Ελληνικού γένους αυτών, δηλαδή είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των Σχολών & αλλογενείς Έλληνες υποψήφιοι.
Ενώ, η 1η τέτοια εγκύκλιος υπεγράφη το 2010, το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ήταν το 1ο έτος των Παραγωγικών Σχολών με δυνατότητα εισαγωγής αλλογενών Ελλήνων υποψηφίων, δεν ακούστηκε στα ΜΜΕ ουδεμία αίτηση ακυρώσεως στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά αυτής της εγκυκλίου, δημιουργώντας αρνητικό θέσφατο για οποιαδήποτε μελλοντική διεκδίκηση.
Το 2011 & μετά την έκδοση της 350/2011 απόφασης ΣτΕ επί της αιτήσεως μου, διαβάσαμε κυρίως στο διαδίκτυο, ότι κάποιοι αιτούντες κατέθεσαν αίτηση ακυρώσεως για την εγκύκλιο του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Πολλές μάλιστα αναρτήσεις συνέδεαν τη θετική απόφαση του ΣτΕ επί της αιτήσεως μου αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα αυτόματης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λόγω γέννησης ή φοίτησης σε σχολείο με δεδικασμένο επί του ελληνικού γένους των Ελλήνων Υποψηφίων των Παραγωγικών Σχολών. 

Θα στενοχωρηθούν οι bloggers που θα το γράψω, αλλά δεν πρέπει να αυταπατάται ο Ελληνικός λαός από υπερπατριωτικά συμπεράσματα άνευ περιεχομένου. Ο σύνδεσμος της απόφασης 350/2011 για την αντισυνταγματικότητα του Ν.3838/2010 είναι στη διάθεση των αναγνωστών παραπάνω, όπου μπορούν να μελετήσουν, ότι ζήτημα για κατάληψη δημοσίων θέσεων λόγω γένους Ελλήνων υπηκόων δεν τίθεται. Επειδή, έχω γνώση των δικογράφων & των ακροατηρίων, που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στο ΣτΕ, δεν υποστηρίχθηκε ούτε από την πλευρά μου ούτε από το Δημόσιο ούτε από τις Παρεμβαίνουσες ούτε από το Δικαστήριο οποιαδήποτε αναφορά στο Γένος Υποψηφίων Παραγωγικών Σχολών. Οπότε το περιεχόμενο των αναρτήσεων είναι νομικά άσχετο με την υπόθεση της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μπορεί, αν διατηρηθεί η απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος ΣτΕ στην Ολομέλεια να οδηγήσει σε διαγραφή αλλογενών Ελλήνων σπουδαστών Παραγωγικών Σχολών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναι, μπορεί, αλλά μόνο των αλλογενών Ελλήνων σπουδαστών, που ακυρώνεται η αυτόματη ιθαγένεια τους λόγω γέννησης ή φοίτησης σε σχολείο, όχι όμως των αλλογενών Ελλήνων σπουδαστών, που απέκτησαν την ιθαγένεια με πολιτογράφηση μέσω Επιτροπών 

Το αν ο Υπουργός θέλει να υπάρχει Ελληνικό γένος Ελλήνων υποψηφίων ή όχι, νομικά είναι ελεύθερος να το κρίνει, διότι σε αντίθεση με την ιθαγένεια, τέτοια προϋπόθεση την έκρινε παραδοσιακά ο Υπουργός, ενώ τις προϋποθέσεις ιθαγένειας, δεν τις αποφάσιζε ο Υπουργός, αλλά η Βουλή με συνταγματικές ρήτρες & μάλιστα στα πρώτα Συντάγματα, ούτε καν η Βουλή με νόμο, αλλά οι Συντακτικές Εθνοσυνελεύσεις στο ίδιο το Σύνταγμα.

Μακάρι η Ολομέλεια του ΣτΕ να κάνει δεκτή την αίτηση ακυρώσεως των αιτούντων, αλλά η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας φέτος να δημοσιεύσει εγκύκλιο χωρίς το Ελληνικό γένος των Ελλήνων υποψηφίων των Παραγωγικών Σχολών, δεν μπορεί να ερμηνευτεί αυστηρά πολιτικά, όπως τα προγενέστερα έτη, διότι προηγήθηκε η υπ' αριθμόν 114/2012 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών ΣτΕ, που απορρίπτει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των αιτούντων σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://armyalertnews.blogspot.com/2012/03/blog-post_6728.html που δημοσιεύει το περιεχόμενο της
Ιωάννης Ανδριόπουλος
Δικηγόρος Αθηνών - Αιτών την ακύρωση πράξεων του Ν.3838/2010 στην Απόφαση 350/2011 ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: