nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




    Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων σας προσκαλεί στη μονοήμερη εκδρομή που διοργανώνει στην Ανάβρα Μαγνησίας την Κυριακή 1η Ιουλίου 2012. 

    Η Ανάβρα είναι ένα ορεινό χωριό (1000μ υψόμετρο) στις δυτικές πλαγιές της Ορθρυος.
    Στη δεκαετία του 1980 το χωριό άρχισε να μεταμορφώνεται, με την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έντονη δράση της Κοινοτικής Αρχής.  Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να ξεπεραστεί ο συντηρητισμός και η αδράνεια απέναντι σε καινοτομίες της κλειστής αυτής κοινωνίας. Προοδευτικά ο οικισμός παρουσίασε αξιοσημείωτη εξέλιξη: εκτελέστηκαν πάρα πολλά έργα για τη βελτίωση των υποδομών και τη διαβίωση των κατοίκων, ο πληθυσμός του διπλασιάστηκε  και κατέληξε να αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης αγροτικού οικισμού και τόπος προσέλκυσης επισκεπτών.

    Ενδιαφέρον για τους επισκέπτες παρουσιάζει όχι μόνο ο ίδιος ο οικισμός, αλλά και το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο των πηγών Ανάβρας «ΓΟΥΡΑ» και το Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής.  Ένα ιδιαίτερο στοιχείο ενδιαφέροντος είναι η ενημέρωση που  θα γίνει για τους επισκέπτες σχετικά με το συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης του οικισμού και της περιοχής του από τον κοινοτάρχη που το προώθησε.

    Για τα Μέγαρα το παράδειγμα της Ανάβρας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο από την πλευρά της απλής επίσκεψης σε μια όμορφη περιοχή αλλά με ποιο τρόπο η ανάπτυξη αυτού του απομονωμένου αγροτικού οικισμού μπορεί να αποτελέσει στοιχείο προβληματισμού και μίμησης για τους Μεγαρείς. Ο δήμος μας έχει  τεράστιες αγροτικές εκτάσεις με πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης  και φυσική ομορφιά .
Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 6972449296, 6938261798.
ΔΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ
         Η Πρόεδρος                                                                            Η Γ.Γραμματέας
      Κατερίνα Πιπιλή                                                                          Νόνα Λουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια: