nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β.Ε.Π.



ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
(ΒΕΠ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ
Δ/νση: Καραΐσκου 111,  (3ος όροφος) 185 32 Πειραιάς
Τηλ.: 210 - 4110443, 210 - 4174765
Απευθείας Επικοινωνία Προέδρου: τηλ.: 6978  999513
 e - mail: mixalaros.bep@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-03-2012


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • «Μετά την Κύπρο, ποιός ακολουθεί;»
  • «Οι αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής μάς καλούν όχι μόνο για σκέψη αλλά και για επαναπροσανατολισμό και αποφάσεις προς το "κοινό" συμφέρον»
--------
Αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής, που προκάλεσαν τριγμούς τόσο στο εσωτερικό της νήσου όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα αιφνίδια γεγονότα στην Κύπρο και οι αποφάσεις του Eurogroup για τους μικρο- καταθέτες αποτελούν μια
άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση των ρόλων και θεσμών της Ε.Ε. προς τους λαούς της και, ιδιαίτερα, για τις ΠΜ και ΜΜ Επιχειρήσεις. Το ερώτημα το οποίο τίθεται, είναι κάτω από πιο πρίσμα εν μία νυκτί Τραπεζίτες αποφασίζουν υπέρ ενός ή λίγων και, συγκεκριμένα, των Βόρειων τμημάτων και όχι, για το σύνολο των μελών της Ε.Ε. Ο Νότος αποτελεί τον καλύτερο αγοραστή των χωρών του Βορρά. Οι αποφάσεις αυτές (των decision makers της Ευρώπης), αναβιώνουν καταστάσεις μεσαίωνα, όπου το χρήμα συγκεντρώνεται σε ολίγους. Και πού; Σε μια Κύπρο με το 87% των ξένων επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει σε αυτή να είναι Ρωσικών συμφερόντων, σε μία χώρα που έχει ήδη ξεκινήσει την άντληση πετρελαίου στο οικόπεδο 12 και εντός εξαμήνου στο επόμενο… Μετά την Κύπρο,λοιπόν, ποιός ακολουθεί; Ο επιχειρηματικός κόσμος αμφισβητεί πλέον καθαρά τη σταθερότητα, που πρεσβεύουν όλες οι αποφάσεις, που έχουν παρθεί υπέρ των Τραπεζών την τελευταία τριετία και προς τη στήριξη αυτών. Αμφισβητείται πλέον και η ασφάλεια του Τραπεζικού συστήματος και των καταθετών. Των μικρο- καταθετών για να είμαστε ειλικρινείς. Μικρο- καταθετών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Οικονομίας μας, όλου του Νότου αλλά και της Ε.Ε., γενικότερα. Μήπως είναι καιρός για επιστροφή στις ρίζες, τις αρχές και τα ιδανικά της Ε.Ε.; Αλλιώς στο πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης, που πρεσβεύουν πολλοί, μήπως είναι καιρός κάθε επιχειρηματίας να κοιτά δειλά και άλλα νομίσματα και τράπεζες άλλων χωρών εκτός Ε.Ε. παίρνοντας ο καθένας τα δικά του προσωπικά ρίσκα; Μια τέτοια κίνηση, γνωρίζουν και, σίγουρα, ξέρουν οι εν των Βρυξελλών, τι συνέπειες θα έχει για τη σταθερότητα του ευρώ. Τουλάχιστον ο καθείς θα έχει την ευθύνη των πράξεών του και δεν θα είναι ένα εύκολο θήραμα κάποιων αποφάσεων ολίγων, για ολίγους. Οι αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής μάς καλούν όχι μόνο για σκέψη αλλά και για επαναπροσανατολισμό και αποφάσεις προς το "κοινό" συμφέρον: Τον άνθρωπο, την οικογένεια, τον Μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον εργαζόμενο».
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-03-2012


«Ούτε που να σκέφτονται τη διατήρηση του χαρατσιού για τρίτη χρονιά», επισημαίνει με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος
«Η Κυβέρνηση δεν κράτησε τον λόγο της. Εξαθλιώνει επιχειρήσεις και πολίτες και ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Πρόκειται για καραμπινάτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία εξουθενώνει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση»

Την υπαναχώρηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην απόφαση για διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) και για φέτος -είτε ακόμη και με πιο ήπια μορφή, είτε με διαφορετική ονομασία (ΦΑΠ) είτε με ενσωμάτωσή του στον οποιοδήποτε ενιαίο φόρο ακινήτων- ζητά με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει:
«Τη σθεναρή αντίσταση της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας θα βρει απέναντί του ο κ. Στουρνάρας. Το χαράτσι είχε εξαγγελθεί ότι θα έπρεπε να το πληρώσουμε μία φορά αλλά τελικά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις υποφέρουν. Οι μικρομεσαίοι και η βιοτεχνία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της φορολογίας ούτε την ανικανότητα του επιτελείου να καταφέρει να βρει τους έχοντες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Οι σχεδιασμοί αποτυγχάνουν και οι όποιες σκέψεις για διατήρηση του χαρατσιού θα βρουν απέναντί τους το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Το χαράτσι έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων, την οικοδομή και την κατασκευή αφού αυτής της δραστηριότητας οι επιχειρήσεις που έχουν αδιάθετα διαμερίσματα και εμπορικά ακίνητα τα οποία σήμερα δεν ηλεκτροδοτούνται θα έχουν, πλέον επίσης, την υποχρέωση να καταβάλλουν το χαράτσι, όπως και ο οποιοσδήποτε πολίτης που έχει ένα μη ηλεκτροδοτούμενο και κλειστό ακίνητο! Όσο για τις τυχερές-άτυχες επιχειρήσεις  που διαθέτουν ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα; Ο συντελεστής φόρου για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, όπως μαθαίνουμε, σχεδιάζεται να αυξηθεί από το 0,1% στο 0,2% της αντικειμενικής αξίας τους. Μιλάμε, τελικά, για καραμπινάτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία εξουθενώνει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και μη μπορώντας να διατηρήσει και να εφαρμόσει καμία δέσμευσή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: