nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΩΡΑ της ΓΗΣ” ( Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 )



                   


Στις 23 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30μμ, η παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της WWF επιστρέφει και μας καλεί, να κάνουμε την δική μας δέσμευση για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη. Στην “ΩΡΑ της ΓΗΣ” του 2013 δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προσκαλούνται όλοι οι πολίτες, να λάβουν μέρος σε διαδικασίες και δράσεις για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου, άρα όλων μας.
Φέτος, η παγκόσμια εκστρατεία της WWF υιοθετεί το σύνθημα: «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων, που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα.
Η “ΩΡΑ της ΓΗΣ” ξεκίνησε, το 2007, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.100 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Την επόμενη χρονιά, η καμπάνια πήρε διεθνή χαρακτήρα, όταν συμμετείχαν 371 πόλεις από 35 χώρες. Το 2009, η Ελλάδα παίρνει για πρώτη φορά μέρος και καταλαμβάνει την δεύτερη θέση, με την μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα σε 88 χώρες. Κάθε χρόνο, οι χώρες που συμμετέχουν αυξάνονται (το 2010, 128 χώρες, το 2011, 135 χώρες και το 2012, 152 χώρες) και όλο και περισσότερα κτίρια για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «βυθίζονται» στο σκοτάδι.
Το 2011, ήταν η χρονιά, που η “ΩΡΑ της ΓΗΣ” είχε στόχο, να ξεπεράσει
τον εαυτό της, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν τι άλλο μπορούν, να κάνουν για την προστασία του πλανήτη, πέρα από το να κατεβάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού.
Το 2013, κάθε χώρα επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν Δήμοι, φορείς, μεμονωμένοι πολίτες, παρέες και διάφορες ομάδες. Η γνωστή δράση των τελευταίων χρόνων από την WWF, με χιλιάδες κτίρια να σβήνουν τα φώτα τους, συντονισμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα ένα συγκεκριμένο βράδυ, φέτος εμπλουτίζεται με πιο στοχευμένες δραστηριότητες.   Στην Ελλάδα, τα τρία «Θα το κάνω, αν το κάνεις» αφορούν τις προκλήσεις:
«Αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου»,
«Αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι» και
«Αν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».
Με αυτόν τον μηχανισμό εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έγιναν ο καταλύτης για σημαντικότατες ή και μικρότερες αλλαγές προς όφελος του πλανήτη, αλλά και της καθημερινότητας του ανθρώπου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ο Δήμος Μεγαρέων ( Μέγαρα και Νέα Πέραμος ), οι φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία κλπ, καθώς και όλοι οι πολίτες του Δήμου προτείνεται, να συμμετάσχουν σ' αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία, την τόσο χρήσιμη και ωφέλιμη για το περιβάλλον και την καθημερινότητα των ανθρώπων και ει δυνατόν όχι μόνο την συγκεκριμένη ημέρα (23 Μαρτίου 2013), αλλά κάθε μέρα, εξάλλου και οι τρείς δράσεις- προκλήσεις προσφέρονται γι' αυτό.
Και οπωσδήποτε ο καθένας ας κάνει το ελάχιστο δυνατό και το πολύ εύκολο για όλους, που όμως θα στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, δηλαδή να κλείσει όλα τα φώτα από 8.30μμ μέχρι 9.30μμ το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: