nocopy

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι
ζωή είναι να σαι ξύπνιος όταν κοιμούνται οι άλλοι''

Πρός γνώση καί συμμόρφωση του κάθε αρμοδίου......

''ΑΝ ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΣ, ΟΛΟ ΑΣΤΟΧΕΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ , ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ''

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ. [ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Μ.




Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων  με την πρόθεση να δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποίησε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα και σε μία νόσο που δεν γνωρίζει διακρίσεις.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 μ.μ, η αίθουσα «Σαρωνίς» στην Βαρέα Μεγάρων γέμισε από τα μέλη αλλά και αρκετούς κατοίκους της Πόλης μας, που είχαν την επιθυμία να ενημερωθούν από τους εξειδικευμένους επιστήμονες και ομιλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου. Ο καθένας από το δικό του πεδίο εξειδίκευσης παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού αλλά και τον γυναικολογικό καρκίνο.

Η Πρόεδρος στην ομιλία της αναφέρθηκε στην στήριξη και την αγάπη τους προς τον Συλλογο Επιστημόνων, έναν σύλλογο με 35 ετή πορεία στα δρωμενα των Μεγάρων και ένας από τους ιστορικοτερους ίσως συλλόγους που πάντα στοχεύει στην προσφορά προς τους πολίτες των Μεγάρων με ενέργειες και πρωτοβουλίες σημαντικές και με επιβραβεύσεις πάντα από
το κοινό.
Επίσης η κ.Πιπιλή αναφέρθηκε ότι η εκδήλωση ηθελημένα έπρεπε να εμπεριέχει δύο μηνύματα. Την ευχή το 2013 να είναι υγιές αλλά επειδή η υγεία δεν είναι αλλά γίνεται αγαθό, και η αρρώστια δεν είναι αλλά γίνεται κακό θεωρήθηκε ενδιαφέρον η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να πλαισιωθεί από ομιλίες σημαντικών επιστημόνων και ιατρούς.
Αναφέρθηκε επίσης ότι το σώμα μας είμαστε εμείς και ο σεβασμός προς το σώμα σημαίνει ότι τιμάμε τον εαυτό μας όπως και το αντίστροφο. Σε αυτήν την αλήθεια οικοδομείται όχι μόνο μια Υγιεινή αλλά και μία Ηθική.
Η διδασκαλία όχι μόνο να σεβόμαστε το σώμα μας και να μην επιτρέπουμε στην οκνηρία και στην ακρασία να ασχημύνει το κορμί μας.
Τιμώ το σώμα μου και γίνομαι εγκρατής όπως επίσης προλαμβάνω και είμαι υγιής.
Ωστόσο η κ. Πιπιλή αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στο μέλος του Συλλόγου  κ. Χρήστο Σωτηρίου ιατρό και γιο του Μεγαρίτη κ. Δημητρίου Σωτηρίου που βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες με το πρώτο βραβείο  και με την επιστημονική του κατάρτιση και τις γνώσεις του, είναι ο πιο νέος βραβευθέν ιατρός που με την έρευνα του περί του καρκίνου του μαστού το πανεπιστήμιο της Γαλλίας τον βράβευσε για την προσφορά του.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Κασσιανή Σαμούρη Κοινωνιολόγος και μέλος διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων.

Πρώτος Ομιλητής ήταν ο Δόκτωρ Γεώργιος Ασημακόπουλος, Χειρουργός-Μαστολόγος, ο οποίος ανέλυσε το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στην ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ανέπτυξε όλα εκείνα τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει μία γυναίκα για να προλάβει τη νόσο ξεκινώντας από την απλή ψηλάφηση μέχρι και την ψηφιακή μαστογραφία. Επιπλέον, τόνισε την σημασία του προσυμπωματικού ελέγχου  και των  απαραίτητων  ιατρικών εξετάσεων  στην μείωση των διαφόρων προδιαθεσικών παραγόντων που απειλούν την υγεία μας αλλά και ειδικότερα το μαστό.

Στη συνέχεια η Δόκτωρ Δέσποινα Κατσώχη Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος και Πρόεδρος της Οργάνωσης ΆΚΟς, στην κοινωνικού τύπου ομιλία της υπογράμμισε την σημασία που πρέπει να έχει για μία γυναίκα η φροντίδα και η αγάπη για το σώμα της. Επίσης, εκτενής ήταν η αναφορά της στην υιοθέτηση  ενός υγιεινού τρόπου ζωής χωρίς καταχρήσεις.

Η κ. Λένα Χατζή Μαιευτήρας-Γυναικολόγος θέλοντας να ενημερώσει τις γυναίκες για τα είδη, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στους τρόπους αλλά και στα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν και μπορούν να βοηθήσουν τη γυναίκα να επιτύχει μία έγκαιρη διάγνωση ή ακόμα και να προλάβει την εξάπλωση της νόσου.

Τέλος ο κ. Παναγιώτης Μιχαήλ, Ιδρυτής της Οργάνωσης ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο «Μείνε Δυνατός» (be strong),  έκανε μία αναφορά στους στόχους, τους σκοπούς αλλά και τις παροχές  της Οργάνωσης. Στην συγκινητική του ομιλία μοιράστηκε με το κοινό προσωπικές του στιγμές και εξήγησε πώς μέσα από την δική του εμπειρία με τον καρκίνο κατάφερε να βγει νικητής και να έχει τη δυνατότητα να παρέχει μέσω της οργάνωσής , ψυχολογική υποστήριξη σε άλλα άτομα που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον, η λειτουργία από το 2010, της πανελλήνιας γραμμής υποστήριξης 1069, ήταν ακόμα ένα βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου του.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους οι οποίοι έφυγαν περισσότερο ενημερωμένοι και λιγότερο φοβισμένοι πάνω σε θέματα που αφορούν τη νόσο του καρκίνου. Ο Σ.Ε.Μ κατάφερε να μεταδώσει το μήνυμα της πρόληψης και να κάνει πραγματικότητα το χρέος που έχει η επιστημονική κοινότητα να μεταβάλει τις επικρατούσες προκαταλήψεις σε γνώση και σθένος ως αντίδοτο στον φόβο και την άγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: